ΠΑΡΑFOOTBALL

Super League 1: Το φετινό σουξέ των Σουηδών

Αρκετά τα ονόματα Σουηδών ποδοσφαιριστών που παίζουν/έπαιξαν για ομάδες της Super League 1 τον Ιανουάριο
Super League 1: Το φετινό σουξέ των Σουηδών

Διαχρονική είναι η αγάπη προς τη σουηδική αγορά όλα αυτά τα χρόνια. Μόνο που φέτος αρκετές ομάδες της Super League 1 ασχολήθηκαν πολύ περισσότερο.

Αρχικά, Παναιτωλικός, Ατρόμητος και Απόλλων Σμύρνης κοίταξαν πολύ προς τα εκεί με τους δύο να στέλνουν και στελέχη τους να παρακολουθήσουν δια ζώσης παιχνίδια. Οι πρώτοι δύο έκαναν και μεταγραφές από εκεί. Ο τρίτος όχι για αρκετούς λόγους. Ο ένας έχει να κάνει με το ότι άλλαξαν τα δεδομένα εντός του κλαμπ. Προσελήφθη νέος τεχνικός διευθυντής και δόθηκε βάρος αλλού. Ο δεύτερος έχει να κάνει με τη δυσκολία στο να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις ορισμένων ποδοσφαιριστών.

Στο Αγρίνιο πήγε ο Γιόχαν Μάρτενσον, ενώ υπήρξαν αρκετά ακόμη ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι. Ο Χρήστος Γκράβιους ήταν ένας εξ αυτών. Ο ακριβός Χένρικ Κάστεγκρεν για τους Αγρινιώτες, ένα ακόμη. Προσθέστε σε αυτούς και τον κύριο της φωτογραφίας, Μάρκους Άντονσον. Ο 30χρονος έχει προταθεί και σε άλλες ομάδες της Super League 1, πάντως, όπως ο Ατρόμητος. Στο Περιστέρι τον «σκανάρουν». Γενικότερα δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που ψάχνεται και στα μέρη μας. Εκτός του Γκράβιους υπήρξε και άλλος Ελληνοσουηδός που τσεκαρίστηκε και ήταν ο Νίκος Δόσης, αλλά δεν έμενε ελεύθερος από την Έστερσουντ.

Από εκεί και πέρα, ο Ατρόμητος απέκτησε τον Άουγουστ Έρλινγκμαρκ, ενώ όταν φάνηκε να χαλάει η δική του υπόθεση στράφηκε μεταξύ άλλων σε μία ακόμη σουηδική λύση που δεν προχώρησε. Επίσης, περίπτωση που δεν προχώρησε παρόλο που υπήρξε ενδιαφέρον ήταν του Γιόναθαν Ρινγκ. Δεδομένου ότι στο Περιστέρι θα συνεχιστεί η ενίσχυση, οι ματιές προς Σουηδία δεν έχουν σταματήσει.

Κλείνοντας, είναι αρκετοί και εκείνοι που από μόνοι τους χτυπούν πόρτες. Στη συγκεκριμένη κατηγορία συμπεριλαμβάνεται ο Σάμουελ Αρμεντέρος. Ο 31χρονος επιθετικός θέλει να αγωνιστεί στην Ελλάδα, αλλά μέχρι και λίγες μέρες πριν παρουσιαζόταν απλησίαστος. Στο 300άρι περίπου τα χρήματα που επιθυμούσε ετησίως και αυτά μόνο στο Big 5 θα μπορούσε να τα βρει. Φυσικά όσο περνούν οι μέρες, το κασέ του ενδεχομένως να πέφτει και γι’ αυτό κάποιοι το σκέφτονται.

Ο Αλεξάντερ Μιλόσεβιτς ήταν ένας από τους αρκετούς που προτάθηκε σε πολλούς από τους μεγάλους χωρίς να βρει την επιθυμητή ανταπόκριση και γι’ αυτό ανανέωσε στην ΑΪΚ, ενώ και το βιογραφικό του Μάρκους Ροντέν της Φροζινόνε μοιράζεται στα μέρη μας. Η λίστα δεν σταματάει εδώ, απλώς η αναφορά όλων αυτών των ονομάτων είναι ενδεικτική της στροφής που έχει γίνει αυτή τη μεταγραφική περίοδο στους Σουηδούς.

Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΠαραFootball: Ο Λαμίν Γιαμάλ αγοράζει το πρώην σπίτι του Πικέ και της Σακίρα στη Βαρκελώνη – Αξία 11 εκατομμύρια ευρώ (vid)

Ο Λαμίν Γιαμάλ αγοράζει το πρώην σπίτι του Πικέ και της Σακίρα στη Βαρκελώνη – Αξία 11 εκατομμύρια ευρώ (vid)

Ο Λαμίν Γιαμάλ, φέρεται να αγοράζει το πολυτελές σπίτι όπου έμεναν ο Ζεράρ Πικέ και η Σακίρα, αξίας 11 εκατ. ευρώ

ΠαραFootball
ΠαραFootball: Τι γίνεται με Λαφόν, πόσα βοηθά ο Γιαζίτσι και η λύση Λόβρεν…

Τι γίνεται με Λαφόν, πόσα βοηθά ο Γιαζίτσι και η λύση Λόβρεν…

Τι σκέφτονται για τον Λαφόν στον Παναθηναϊκό, τι γίνεται με Γιαζίτσι και Λόβρεν σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

ΠαραFootball
Ποδόσφαιρο: Τι έγινε με Ζοάο Μάριο, το παράδοξο με Μορόν και ο Πνευμονίδης

Τι έγινε με Ζοάο Μάριο, το παράδοξο με Μορόν και ο Πνευμονίδης

Ξανά αποκαλύψεις από τη στήλη των Παρασκηνίων του Sportime.

Ποδόσφαιρο
ΠαραFootball: Οι σκέψεις του Νίκολιτς, το story με τον Μπακαμπού και ο δισταγμός του Μεντιλίμπαρ

Οι σκέψεις του Νίκολιτς, το story με τον Μπακαμπού και ο δισταγμός του Μεντιλίμπαρ

Πλούσιο ποδοσφαιρικό παρασκήνιο στη στήλη της e-sportime...

ΠαραFootball
ΠαραFootball: Όχι λευκά μαντίλια, αλλά βαλίτσες για απόλυση προπονητή (vid)

Όχι λευκά μαντίλια, αλλά βαλίτσες για απόλυση προπονητή (vid)

Οι οπαδοί της Βίλνιους ζήτησαν την απόλυση του προπονητή της ομάδας τους, πετώντας βαλίτσες στο γήπεδο…

ΠαραFootball
ΠαραFootball: Το status του Ντιόγκο Νασιμέντο, η αποζημίωση Ουζουνίδη και η κουβέντα για Περέιρα…

Το status του Ντιόγκο Νασιμέντο, η αποζημίωση Ουζουνίδη και η κουβέντα για Περέιρα…

Ντιόγκο Νασιμέντο, Μαρίνος Ουζουνίδης και Ρομπέρτο Περέιρα σε πρώτο πλάνο.

ΠαραFootball
ΠαραFootball: Κάι Χάφερτς: Η μυϊκή μεταμόρφωση του άσου της Άρσεναλ

Κάι Χάφερτς: Η μυϊκή μεταμόρφωση του άσου της Άρσεναλ

Ο Κάι Χάφερτς δεν θυμίζει σε τίποτα τον «λεπτεπίλεπτο» παίκτη που ήρθε από τη Λεβερκούζεν. Στην Άρσεναλ,έβαλε μυϊκή μάζα και πλέον θυμίζει σέντερ φορ έτοιμο για... μάχες Premier League.

ΠαραFootball
ΠαραFootball: Πως μπήκε στην ΑΕΚ ο Μάκης Ψωμιάδης τον Ιούλιο του 1988 – Η κίνηση-σοκ με Γαλακτερό και η μάχη για Γιαννάκη

Πως μπήκε στην ΑΕΚ ο Μάκης Ψωμιάδης τον Ιούλιο του 1988 – Η κίνηση-σοκ με Γαλακτερό και η μάχη για Γιαννάκη

Ήταν 11 Ιουλίου 1988 όταν ο Μάκης Ψωμιάδης, χωρίς αντίπαλο και με μοναδικό ψηφοδέλτιο, εκλέχθηκε πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

ΠαραFootball
Ποδόσφαιρο: Τα ζόρια του Ρουί Βιτόρια, η απόρριψη Τζολάκη και το «άκυρο» του Γαλανόπουλου

Τα ζόρια του Ρουί Βιτόρια, η απόρριψη Τζολάκη και το «άκυρο» του Γαλανόπουλου

Τα παρασκήνια του Sportime με ειδήσεις για Βιτόρια, Τζολάκη, Γαλανόπουλο και όχι μόνο!

Ποδόσφαιρο