Sportime

Transfer Gossip: Πινέδα για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, πού θα είναι ο Γιάρεμτσουκ τον Γενάρη και ο «2ος Ράτσιτς»

Πινέδα για δύο, Γιάρεμτσουκ με ανοιχτό μέλλον και αναζήτηση ενός «δεύτερου Ράτσιτς». Όλο το μεταγραφικό παρασκήνιο στο νέο Transfer Gossip.

Γεράσιμος Μανωλίδης 5 λεπτά ανάγνωσης
Transfer Gossip: Πινέδα ξανά στην ΑΕΚ; Τι γίνεται με Γιάρεμτσουκ και Παναθηναϊκό
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου μπορεί να μην έχει ανοίξει ακόμη, αλλά οι μεγάλες ελληνικές ομάδες της Super League έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τους υπολογισμούς τους. Πάμε για φρέσκια στήλη Transfer Gossip. Άλλες γνωρίζουν ακριβώς τι ψάχνουν, άλλες περιμένουν να δουν τι θα προσφέρει η αγορά και υπάρχουν και εκείνες που καλούνται να διορθώσουν επιλογές του καλοκαιριού. Διότι όσο προχωρά η σεζόν, τόσο πιο καθαρά φαίνονται οι αδυναμίες, αλλά και οι πραγματικές ανάγκες κάθε ρόστερ.

Στην ΑΕΚ, η ήττα από τον Παναθηναϊκό ενδέχεται να αποτελέσει αφετηρία εξελίξεων. Ο Μάρκο Νίκολιτς και ο Χαβιέρ Ριμπάλτα έχουν ήδη συμφωνήσει για μία μεταγραφική κίνηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχει απόλυτη ταύτιση για όλες τις υπόλοιπες. Και κάπου εδώ εμφανίζεται ξανά ο Ορμπελίν Πινέδα. Μία περίπτωση δύσκολη, αλλά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς δεν είναι μόνο η Ένωση που θα μπορούσε να ασχοληθεί μαζί του. Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί επίσης τις εξελίξεις και ενδεχόμενη διαθεσιμότητα του Μεξικανού θα μπορούσε να δημιουργήσει μία πολύ ενδιαφέρουσα μεταγραφική ιστορία.

Στον Ολυμπιακό, η κατάσταση του Ρόμαν Γιάρεμτσουκ έχει περισσότερες παραμέτρους απ' όσες φαίνονται με την πρώτη ματιά. Ο Ουκρανός βρίσκεται ξανά στις επιλογές, όμως η παρουσία του στην ομάδα δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα συνεχίσει και μετά τον Ιανουάριο. Το πρόγραμμα του Europa League, η αποθεραπεία του Ελ Κααμπί και όσα περιμένει από τον ποδοσφαιριστή ο Ιμανόλ Αλγουαθίλ θα παίξουν τον ρόλο τους. Με άλλα λόγια, υπάρχει ένα σενάριο που αξίζει να παρακολουθήσουμε μέχρι το τέλος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός δεν περιορίζει τις μεταγραφικές του αναζητήσεις στη μεσαία γραμμή. Υπάρχει ήδη απόφαση για ενίσχυση σε μία ακόμη σημαντική θέση, με τον Στέφανο Κοτσόλη να εξετάζει επιλογές. Στον ΠΑΟΚ, πάλι, οι δύο μεταγραφές που βρίσκονται στον σχεδιασμό ενδέχεται να γίνουν τρεις, ανάλογα με τις εξελίξεις στο υπάρχον ρόστερ.

Και στον Άρη; Εκεί η απουσία του Ράτσιτς ανέδειξε ένα πρόβλημα που δύσκολα μπορεί να αγνοηθεί. Ο Μιχάλης Γρηγορίου χρειάζεται έναν ακόμη ποδοσφαιριστή με ανάλογη σημασία για τη μεσαία γραμμή. Έναν «δεύτερο Ράτσιτς», δηλαδή, που θα προσφέρει λύσεις και θα αποτρέψει την αγωνιστική εξάρτηση από έναν μόνο παίκτη. Το αν θα ικανοποιηθεί η συγκεκριμένη ανάγκη, βέβαια, είναι υπόθεση του Θόδωρου Καρυπίδη.

Έξι μεταγραφικές ιστορίες, διαφορετικά δεδομένα και αρκετές εκκρεμότητες. Το σημερινό Transfer Gossip έχει επιστροφές που μπορεί να συζητηθούν, αποχωρήσεις που δεν αποκλείονται και αποφάσεις που θα καθορίσουν τις κινήσεις του Ιανουαρίου.

Transfer Gossip

1 Μπορεί η ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ντέρπι να αποδειχθεί σημείο αναφοράς στη σεζόν. Είτε για καλό, είτε για κακό. Στο καλό σενάριο έχει να κάνει με τις αποφάσεις που ήδη έχουν παρθεί για τις μεταγραφές της ΑΕΚ. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι γι’ αυτές. Μάρκο Νίκολιτς και Χαβιέρ Ριμπάλτα συμφώνησαν για την απόκτηση δεξιού μπακ. Μέχρι εκεί. Στα υπόλοιπα θα γίνουν συζητήσεις αρκετές μεταξύ τους. Δηλαδή, του στόπερ δεν είναι 100% βέβαιο. Θα κοιτάξουν τις επιλογές που υπάρχουν και αν ξεχωρίσει κάποια θα προκριθεί και θα αποκτηθεί. Αν..

2 Υπάρχει κάτι ακόμα για την ΑΕΚ μεταγραφικό. Αν όντως ο Ορμπελίν Πινέδα βγει στην… αγορά, γίνει σαφές δηλαδή πως είναι προς πώληση, θα μπει στη διεκδίκησή του. Στην προσπάθεια να τον φέρει πίσω με δυο λόγια. Το σύστημα του Νίκολιτς βασίζεται πολύ στον Πινέδα. Δύσκολη περίπτωση πάντως. Και ναι, όντως και ο Παναθηναϊκός δεν θα σφυρίξει αδιάφορα.

3 Προσέχουν για να έχουν στον Παναθηναϊκό σε όλα τα επίπεδα. Κι αυτό ισχύει ασφαλώς και σε μεταγραφικό επίπεδο. Σας έχουμε αναφέρει σε άλλη στήλη Transfer Gossip για τα ποσοστά μεταπώλησης που θέλει να εξαγοράσει από τις πρώην ομάδες των Τεττέη, Κάνγκουα και Καμαρά. Αυτό που είναι διατεθειμένοι οι άνθρωποί του να κοιτάξουν είναι να θωρακίσουν και κάποια από τα ατού τους. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, για παράδειγμα. Ντε Φράι και Φαν Ντρόνγκελεν κάνουν τη διαφορά, αλλά δεν μπορούν να βγάλουν όλη τη σεζόν οι δυο τους. Υπάρχει και δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον Πάλμερ, που χρησιμοποιήθηκε πάντως με τον Άρη και πήγε καλά. Αλλά έτσι θετικά που έχει ξεκινήσει η σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, η απόκτηση ενός ακόμα στόπερ πρώτης γραμμής είναι ειλημμένη απόφαση. Ο Στέφανος Κοτσόλης ήδη εξετάζει επιλογές.

4 Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι θα κάνει ο Ολυμπιακός με τον Ρόμαν Γιάρεμτσουκ μέχρι και τις 31 Γενάρη. Όπως το ακούτε. Ναι μεν επανήλθε στην ομάδα από το παράθυρο, μιας και ήταν η μόνη λύση για την ευρωπαϊκή λίστα μετά τον τραυματισμό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και όλα καλά. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από ένα σημείο και μετά… δεν τον έβλεπε λόγω της συμπεριφοράς του στην προετοιμασία, αλλά ικανοποιημένος δεν είναι και ο Ιμανόλ Αλγουαθίλ. Θέλει περισσότερα από τον Ουκρανό φορ και δεν τα παίρνει. Ο Ολυμπιακός έχει αναμετρήσεις και μέσα στον Ιανουάριο για τη League Phase του Europa League. Μετά θα μπορεί να αναδιαμορφώσει την ευρωπαϊκή λίστα του και να κάνει αλλαγές. Αλλά τα ματς είναι 21/1 και 28/1, με Χόφενχαϊμ εντός και Τορένσε αντίστοιχα. Μην αποκλείσετε να παίξει αυτά και να πάρει μεταγραφή. Ειδικά αν η αποθεραπεία του Ελ Κααμπί πάει καλά και τον Φλεβάρη είναι σε θέση να επιστρέψει στις προπονήσεις.

5 Έως τώρα το βέβαιο με τον ΠΑΟΚ είναι πως θα κινηθεί τον Ιανουάριο για έναν ακραίο επιθετικό και έναν τερματοφύλακα. Οι εξελίξεις με Τάισον όμως και η καθυστέρηση του Ντεσπόντοφ στο να μπει και να είναι ξανά ενεργός με την ομάδα, μπορεί να φέρει και δεύτερο εξτρέμ στην Τούμπα. Αρκεί να βρεθούν οι κατάλληλες περιπτώσεις ασφαλώς.

6 Δεν τα έχουν βάλει ακόμα κάτω στον Άρη για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Ο Μιχάλης Γρηγορίου πέρα από τα παράπονα που είχε από τους παίκτες του για την εικόνα τους κόντρα στον Λεβαδειακό, είχε και θέμα με κάτι άλλο. Έλειπε ο Ράτσιτς και… κρέμασε όλη η ομάδα. Θέλει έναν τόσο σημαντικό δεύτερο πόλο στα χαφ. Αλλά ο Θόδωρος Καρυπίδης θα αποφασίσει για τις μεταγραφές, όπως πάντα.

Φόρτωση ψηφοφορίας…

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Γεράσιμος Μανωλίδης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα