100 εκατομμύρια ευρώ για παίκτη 18 ετών: επένδυση-μαγκιά ή ποδοσφαιρική παράνοια;
Η Σίτι έκανε τον Μπουαντί ιστορικά ακριβό έφηβο
Στα 18 του χρόνια, ο Αγιούμπ Μπουαντί κοστίζει ήδη όσο ένας παγκόσμιος σταρ.
Η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Μαροκινού χαφ από τη Λιλ, πληρώνοντας 95 εκατ. ευρώ συν άλλα 5 εκατ. σε μπόνους. Το συνολικό πακέτο μπορεί να αγγίξει τα 100 εκατ., καθιστώντας τον Μπουαντί τον ακριβότερο έφηβο που απέκτησε αγγλικός σύλλογος.
Υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο έως το 2031 και θα φορά το Νο32. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, φεύγει από τη Γαλλία έχοντας ήδη 96 συμμετοχές με τη Λιλ και οκτώ με το Μαρόκο.
Το εντυπωσιακότερο ίσως στοιχείο είναι η ταχύτητα της εξέλιξής του: έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο μόλις τρεις ημέρες μετά τα 16α γενέθλιά του και στα 17 ξεκίνησε βασικός σε νίκη της Λιλ επί της Ρεάλ Μαδρίτης.
Η Σίτι δεν αγόρασε απλώς έναν 18χρονο. Πλήρωσε 100 εκατομμύρια για την πιθανότητα να αποκτήσει τον επόμενο μεγάλο εγκέφαλο της μεσαίας γραμμής.
