ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ και Ατρόμητος δεν μπορούσαν να παίξουν κατά παράβαση! Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους κανόνες

ΑΕΚ, Ατρόμητος δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά! Το θέμα δεν είναι η ακαταλληλότητα του γηπέδου, είναι η παράβαση των κανονισμών
ΑΕΚ και Ατρόμητος δεν μπορούσαν να παίξουν κατά παράβαση! Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους κανόνες

ΑΕΚ και Ατρόμητος έγιναν πρωταγωνιστές σε ένα παιχνίδι που ήδη έμεινε στην ιστορία της Super League 1 αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά γιατί το θέμα είναι η παράβαση των κανονισμών.

Ήδη χύθηκε πολύ μελάνι, θα ακουστούν και θα γραφτούν πολλά. Το θέμα είναι από ποια σκοπιά το βλέπει κανείς και τι συμφέροντα εξυπηρετεί.

Στα όσα έγιναν, όμως, στο γήπεδο του Περιστερίου, θα πρέπει, οφείλει ο καθένας που εκφέρει μια άποψη (όσο σημαντική ή ασήμαντη είναι) να ακολουθήσει τη λογική. Βασικά τα γεγονότα, facts που λένε και οι Άγγλοι.

Το θέμα, αν μπορεί κάποιος να αντιληφθεί τη διαφορά, δεν είναι η ακαταλληλότητα του γηπέδου.

Τα δεδομένα, άλλωστε, θα ήταν ίδια και για τις δύο ομάδες.

Με τα κοντά δοκάρια θα έπαιζε η ΑΕΚ, με τα κοντά δοκάρια θα έπαιζε και ο Ατρόμητος.

 

Εδώ το θέμα είναι η τήρηση των κανόνων. Στην Ελλάδα του ζαμάν φου και του ωχαδερφισμού σε όλα τα επίπεδα, θα πρέπει επιτέλους να μάθουμε να ζούμε με τους κανόνες.

Η ΑΕΚ και ο Ατρόμητος δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά.

Εδώ υπάρχει παράβαση των κανονισμών ποδοσφαίρου. Τι πάει να πει 1 εκατοστό, 2 πόντοι ή 5 ή 7.

Εδώ υπάρχει ένα γήπεδο που πάει να γίνει ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου και τα δοκάρια, τα τέρματα δεν είναι σωστά. Οι διαστάσεις δεν είναι σωστές.

Σα να λέμε πάμε να παίξουμε π.χ. με μικρότερη μπάλα. Γίνεται; Δε γίνεται.

 

ΑΕΚ και Ατρόμητος δεν μπορούσαν να παίξουν κατά παράβαση

 

Το δεδομένο είναι ένα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. ΑΕΚ και Ατρόμητος δεν μπορούσαν να παίξουν κατά παράβαση. Δεν είναι δικό τους θέμα. Επίσης, δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν να παίξουν όπως θέλουν αυτοί. Αν δεν είναι σωστοί οι κανονισμοί διεξαγωγής.

Είναι δουλειά και απόφαση του διαιτητή να κρίνει αν ένα γήπεδο πληροί τις προϋποθέσεις για να γίνει ένα παιχνίδι.

 

Δεν είναι θέμα ένστασης των δύο ομάδων. Μπορεί και από μόνος του να το διαπιστώσει. Έχει το δικαίωμα και πάνω απ’ όλα την υποχρέωση να το κάνει.

Εδώ υπήρχε πρόβλημα διεξαγωγής δυστυχώς.

Και με βάση τους κανόνες η υπαιτιότητα του γηπέδου πάει στον γηπεδούχο.

Θα μπορούσε γηπεδούχος να ήταν η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης. Τα ίδια θα ίσχυαν. Τα ίδια θα πρέπει να ίσχυαν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση που έχει κάνει το γύρο του κόσμου, γηπεδούχος είναι ο Ατρόμητος.

Αυτό λέει ο κανονισμός.

 

Και επειδή στην Ελλάδα είμαστε, είναι άσχημο να ακούγεται αυτό που ακούγεται. Αν το πρόβλημά μας είναι 1 ή 2 ή 7 εκατοστά.

Το πρόβλημα είναι πως ένα γήπεδο δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να γίνει ένα παιχνίδι γιατί τα δοκάρια, τα τέρματα δεν είχαν τις σωστές διαστάσεις.

Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται έτσι η κατάσταση. Βασικά μπορεί, γιατί είναι και ενδεικτικό πως βλέπουν το άθλημα πολλοί από αυτούς που ασχολούνται και μάλιστα βάζουν και τα χρήματά τους.

 

Τι πάει να πει να συμφωνήσουμε να παίξουμε; Δε γίνεται αυτό, θα πρέπει όλοι να μάθουμε να ζούμε με τους κανόνες είτε στο ποδόσφαιρο είτε σε άλλα (όλα) πιο σημαντικά ζητήματα.

 

Αθλητικές ειδήσεις

Νικολογιάννης: «Τελικά είναι διαφορετικό να είσαι Παναθηναϊκός – Η ΑΕΚ ας μην μιλήσει ξανά για Βάλνερ»

Κατσουράνης για ΑΕΚ: «Τα ματς πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο – Τι απάντησε για όσα του χρέωσε η ΠΑΕ!

Κριστιάνο Ρονάλντο: Δεν βάζει μυαλό η Τζορτζίνα – Φοράει μακριά ρούχα αλλά από κάτω γίνεται χαμός

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΕΚ και Ατρόμητος δεν μπορούσαν να παίξουν κατά παράβαση! Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους κανόνες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).