ΑΕΚ: Ξανά στα «αστέρια» μετά από 8 χρόνια – Διέλυσε τη Λέφσκι και μπήκε στο Champions League
Η ΑΕΚ συνέτριψε με 4-0 τη Λέφσκι Σόφιας στη Νέα Φιλαδέλφεια και επέστρεψε μετά από οκτώ χρόνια στο Champions League
Η ΑΕΚ είναι ξανά στα «αστέρια»! Οκτώ χρόνια χρειάστηκε να περιμένει η Ένωση για να επιστρέψει στο Champions League και το έκανε με τρόπο εμφατικό, μετατρέποντας τη μεγάλη ρεβάνς με τη Λέφσκι Σόφιας σε μία βραδιά που θα θυμούνται για καιρό στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Το 0-0 της πρώτης αναμέτρησης στη Βουλγαρία άφηνε θεωρητικά τα πάντα ανοιχτά. Στην πράξη, όμως, η ομάδα του Μάρκο Νίκολιτς φρόντισε πολύ γρήγορα να δείξει ποιος θα είναι το αφεντικό.
Με ένταση, πίεση και κυρίως αποτελεσματικότητα, η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη να τελειώσει την πρόκριση και δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Λέφσκι.
Ο Λούκα Γιόβιτς ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο προς τα «αστέρια», ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Μπάρναμπας Βάργκα, ο οποίος βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Και κάπως έτσι, το άγχος που θα μπορούσε να κουβαλά μία τόσο μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά εξαφανίστηκε πολύ νωρίς. Η κατάμεστη Allwyn Arena στήθηκε στο πόδι και η ρεβάνς εξελίχθηκε σε μία μεγάλη κιτρινόμαυρη γιορτή.
Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ραζβάν Μαρίν, ο οποίος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 4-0.
Η βραδιά είχε μάλιστα ιδιαίτερη σημασία και για τον Κέρβιν Αριάγκα, ο οποίος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 86ο λεπτό αντί του Μαρίν και πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με την κιτρινόμαυρη φανέλα.
Πάνω απ' όλα, όμως, ήταν μία βραδιά επιστροφής.
Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διαδρομή της στα προκριματικά και οκτώ χρόνια μετά επιστρέφει στο Champions League.
Και πλέον την περιμένουν οκτώ παιχνίδια απέναντι στην ευρωπαϊκή ελίτ.
Η ΑΕΚ ήθελε να επιστρέψει στα «αστέρια». Και το έκανε με τεσσάρα.
ΑΕΚ (Νίκολιτς): Στρακόσια, Ρότα, Πήλιος, Ρέλβας, Μουκουντί, Μαρίν (86’ Αριάγκα), Κάιρινεν, Μάγερ (80’ Ζούμπκοφ, Κοϊτά (71’ Μάνταλος), Γιόβιτς (86’ Γκατσίνοβιτς), Βάργκα (80’ Ζίνι).
Λέφσκι (Βελάσκες): Βούτσοφ, Αλνταΐρ, Ντιμιτρόφ, Σεραφίμοφ, Σεντέγιες, Μουμπαρίκ, Σερζίνιο (81' Μίτκοφ), Μαϊκόν (63’ Κούσο), Όκο-Φλεξ (76’ Σούλα), Έβερτον (63’ Τρντιν), Ρεϊνάλντο (63’ Περέα).
