ΑΕΚ μεταγραφές: Ο λόγος που δεν ήρθε τώρα ο Κάνγκουα
Η μεταγραφή του Κινγκς Κάνγκουα στην ΑΕΚ δεν «ναυάγησε», όμως δεν ολοκληρώθηκε εγκαίρως λόγω της οικονομικής διαφοράς με τη Χάποελ Μπερ Σεβά.
Το γεγονός ότι ο Κινγκς Κάνγκουα βρέθηκε στο αρχικό σχήμα της Χάποελ Μπερ Σεβά στην αναμέτρηση με τη Βίκινγκουρ δημιούργησε την εντύπωση πως η υπόθεσή του με την ΑΕΚ είχε τελειώσει. Ωστόσο, τα δεδομένα δεν είναι ακριβώς έτσι.
Μέχρι και λίγες ώρες πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης, οι δύο σύλλογοι βρίσκονταν σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, προσπαθώντας να βρουν τη φόρμουλα που θα επέτρεπε την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Το μοναδικό εμπόδιο ήταν οικονομικό.
Η ΑΕΚ είχε καταθέσει την πρότασή της, όμως η Χάποελ Μπερ Σεβά δεν μετακινήθηκε από τις απαιτήσεις της. Οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να γεφυρώσουν τη διαφορά που υπήρχε και, ως εκ τούτου, η συμφωνία δεν έκλεισε πριν από την έναρξη του αγώνα.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Ισραήλ, η στάση της ισραηλινής ομάδας ήταν ξεκάθαρη. Αν υπήρχε συμφωνία στα οικονομικά πριν από τη σέντρα, ο Κάνγκουα δεν θα αγωνιζόταν απέναντι στη Βίκινγκουρ. Η λογική ήταν απλή: Από τη στιγμή που η μεταγραφή θα έμπαινε στην τελική ευθεία, κανείς δεν θα ήθελε να ρισκάρει έναν πιθανό τραυματισμό του ποδοσφαιριστή.
Αυτό δεν συνέβη και ο διεθνής μέσος από τη Ζάμπια πήρε κανονικά θέση στην ενδεκάδα της Χάποελ. Μάλιστα, φρόντισε να υπενθυμίσει την αξία του, σκοράροντας το μοναδικό γκολ της ομάδας του στην ήττα με 2-1.
Βέβαια, η συμμετοχή του δεν σημαίνει ότι η μεταγραφή έχει εγκαταλειφθεί. Στο Ισραήλ εξακολουθούν να θεωρούν πως η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές για την εξέλιξή της.
Με άλλα λόγια, ο λόγος που ο Κάνγκουα δεν βρίσκεται ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν είναι αγωνιστικός, ούτε επειδή άλλαξε στάση κάποια από τις δύο πλευρές. Η μεταγραφή «πάγωσε» προσωρινά επειδή δεν βρέθηκε κοινός τόπος στο οικονομικό σκέλος.
Αν αυτό είχε συμβεί λίγες ώρες νωρίτερα, τότε ο 27χρονος χαφ πιθανότατα δεν θα είχε φορέσει καν τη φανέλα της Χάποελ στο ευρωπαϊκό παιχνίδι και θα είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του στην ΑΕΚ.
