ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα πήρε την απόφαση του για τον Γιώργο Τζαβέλλα – Γιατί είναι δύσκολο αλλά όχι απίθανο να φύγει τώρα ο Ανσαριφάρντ

Ο Γιώργος Τζαβέλλας κερδίζει το στοίχημα της παραμονής με όσα έδειξε στον Ματίας Αλμέιδα – Γιατί είναι δύσκολο αλλά όχι και απίθανο να αποχωρήσει τώρα από την ΑΕΚ ο Καρίμ Ανσαριφάρντ
ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα πήρε την απόφαση του για τον Γιώργο Τζαβέλλα – Γιατί είναι δύσκολο αλλά όχι απίθανο να φύγει τώρα ο Ανσαριφάρντ

Η ΑΕΚ είναι γνωστό πως θα έπρεπε φέτος να λύσει τη σοβαρή και σημαντική εξίσωση που είναι το κέντρο της άμυνας. Η απόκτηση του Βίντα έφερε την αίσθηση της σιγουριάς για τον έναν από τους δύο βασικούς.

Ο δεύτερος αναμένεται μια και η ΑΕΚ κινείται δυνατά αλλά μέχρι να ανακοινωθεί θα πρέπει να… κρατούν όλοι μικρό καλάθι.
Εκείνος άλλωστε που παίζει πάντα είναι ο Πλάνιτς.

Αν και χάθηκε για τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, φαίνεται πως μέχρι να και αν υπογράψει νέο συμβόλαιο με τη Μακάμπι Χάιφα θα είναι στην επικαιρότητα.

Στο… φάκελο στόπερ εντάσσεται φυσικά και ο Γιώργος Τζαβέλλας, ο οποίος πήγε κανονικά στην προετοιμασία και κέρδισε τον Ματίας Αλμέιδα ενώ το sportime.gr αποκαλύπτει γιατί είναι δύσκολο αλλά όχι απίθανο πλέον να φύγει ο Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Βέβαια, δεν είναι μόνο αυτοί οι παίκτες που βρίσκονται στην ατζέντα του κόουτς. Είχε γίνει γνωστό από το sportime.gr γιατί μετά τους Ιρανούς μπακ, νιώθει ένα μπούκωμα και ο Λάζαρος Ρότα, ο διεθνής δεξιός μπακ.

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα αποφάσισε για τον Τζαβέλλα

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στην Ολλανδία, δε θα είναι υπερβολικό να πει κανείς, πως όλοι περνούσαν από το μικροσκόπιο του Ματίας Αλμέιδα.

Ο Αργεντίνος προπονητής είναι τέτοιου στυλ, που ακόμα και αν κάποιος που θα ήταν θεωρητικά βασικός, εμφανιζόταν ράθυμος, τότε αυτόματα θα υποβιβαζόταν στην ιεραρχία.

Κανείς δεν ξέρει αν η εικόνα της ΑΕΚ θα αλλάξει στο γήπεδο, αλλά τουλάχιστον σε θέμα πειθαρχίας, ο Αλμέιδα είναι κάθετος.

Ο Γιώργος Τζαβέλλας τόσο με την παρουσία του στις προπονήσεις όσο και στα φιλικά, εξαφάνισε τα όσα λέγονταν περί τεστ παραμονής.

Ο Αλμέιδα έμεινε ικανοποιημένος τόσο από τον διεθνή στόπερ όσο και από τον Μήτογλου.

Κανείς από τους δύο Έλληνες δεν προορίζονται για βασικοί, μια και αυτές τις θέσεις θα καλύψουν ο Βίντα και ο παίκτης που θα έρθει μεταγραφή.

Παρόλα αυτά, η κατάσταση γίνεται ιντριγκαδόρικη, αν ο Αλμέιδα αποφασίσει να κατεβάσει την ΑΕΚ με 3 στόπερ. Τότε τόσο ο Τζαβέλλας όσο και ο Μήτογλου κερδίζουν πόντους για τη βασική 11άδα.

Πάντως, ο 35χρονος στόπερ που είχε ακούσει και τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου στο τέλος της περσινής σεζόν θα παραμείνει στο στόπερ.
Μια και εκτός των άλλων διαθέτει χαρακτηριστικά, όπως το δυναμικό παιχνίδι που αρέσουν στον Αλμέιδα.

Έτσι, η ΑΕΚ είναι στην αγορά τη δεδομένη χρονική στιγμή για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού.

ΑΕΚ: Γιατί είναι δύσκολο αλλά όχι απίθανο να φύγει τώρα ο Ανσαριφάρντ

Στην ΑΕΚ γίνεται μεγάλη κουβέντα και για την απόκτηση επιθετικού. Η Ένωση είναι στην αγορά για έναν παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά από του Αραούχο μια και μπορεί να χρησιμοποιήθηκε ο Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης αλλά είναι φανερό πως δεν μπορεί η ομάδα να στηρίζεται σε αυτή τη λύση μέσα στην χρονιά.

Στο ρόστερ της ΑΕΚ βρίσκεται και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Για τον 32χρονο Ιρανό έχουν ακουστεί τα πάντα. Η επιστροφή στη χώρα του, η Κύπρος, ο ΟΦΗ, η Λαμία, Ευρώπη, Ινδία.

Οι λόγοι που είναι δύσκολο να φύγει τώρα ο Ανσαριφάρντ είναι λίγο πολύ γνωστοί.

Η σύζυγός του είναι Ελληνίδα, έχουν οικογένεια στην Αθήνα και είναι δύσκολο για εκείνον να αποχωρήσει. Ο Ατρόμητος θα ήταν μια καλή λύση αλλά απέκτησε πρόσφατα φορ.

Εκτός των άλλων, για να φύγει ο Ανσαριφάρντ θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την ΑΕΚ για την αποζημίωσή του, μια και το συμβόλαιό του που λήγει το επόμενο καλοκαίρι αγγίζει τις 500.000 ευρώ.

Πάντως, είναι δύσκολο να φύγει τώρα ο Ιρανός στράικερ αλλά δεν είναι και απίθανο. Και αυτό γιατί υπάρχουν κάποιες ομάδες που πιέζουν επισταμένα προκειμένου να τον αποκτήσουν. Και είναι σε θέση να προσφέρουν ένα μεγάλο και μάλιστα ανάλογο συμβόλαιο με την ΑΕΚ.

 

Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Το… έχασε με την Κηφισιά ο Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός νέα: Το… έχασε με την Κηφισιά ο Μεντιλίμπαρ

Ιστορία γράφει ο Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό, τον έχει αλλάξει επίπεδο, όμως... άνθρωπος είναι λάθη κάνει και αυτός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Πρώτη φορά τόση γκρίνια για τον Ροντινέι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης

Ολυμπιακός μεταγραφές: Πρώτη φορά τόση γκρίνια για τον Ροντινέι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης

Άλλες χρονιές ο Ροντινέι σε παιχνίδια όπως αυτό με την Κηφισιά θα έβγαζε... μάτια. Τώρα χάθηκε.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Και τώρα χειμερινή μεταγραφική περίοδος – Ο εξτρέμ που χρειάζεται άμεσα

Ολυμπιακός μεταγραφές: Και τώρα χειμερινή μεταγραφική περίοδος – Ο εξτρέμ που χρειάζεται άμεσα

Δεν γίνεται να βγάλει τον δεύτερο γύρο ο Ολυμπιακός με αυτόν τον Στρεφέτσα και με τον Ζέλσον Μαρτίνς να μην... ξέρεις πότε θα βγάλει ξανά τραυματισμό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – Κηφισιά: Ήταν πέναλτι στον Μπιανκόν;

Ολυμπιακός – Κηφισιά: Ήταν πέναλτι στον Μπιανκόν;

Ο Μπιανκόν μάλιστα, στάθηκε κατά την διάρκεια των δηλώσεών του μετά την αναμέτρηση, στη συγκεκριμένη απόφαση του διαιτητή.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Ο Στρεφέτσα δεν μπορεί το παιδί – Είναι κρίμα αλλά δεν βγαίνει η μεταγραφή

Ολυμπιακός νέα: Ο Στρεφέτσα δεν μπορεί το παιδί – Είναι κρίμα αλλά δεν βγαίνει η μεταγραφή

Πρέπει να καθαρίσει το μυαλό του, να συνειδητοποιήσει που βρίσκεται, να παίξει την μπάλα του και να αφήσει τους εγωισμούς και την διάθεση να δώσει απαντήσεις.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός ποδόσφαιρο: Έριξε την καρδάρα με το γάλα ο Ολυμπιακός και τώρα τρέχει

Ολυμπιακός ποδόσφαιρο: Έριξε την καρδάρα με το γάλα ο Ολυμπιακός και τώρα τρέχει

Ο Ολυμπιακός έχει πλέον να κυνηγήσει και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα βαθμούς.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – Κηφισιά 1-1: Φέρτε πίσω τον Ελ Κααμπί

Ολυμπιακός – Κηφισιά 1-1: Φέρτε πίσω τον Ελ Κααμπί

Καταλυτικός ο Ελ Κααμπί στον αγωνιστικό προσανατολισμό του Ολυμπιακού, με τον Γιάρεμετσουκ και τον Ταρέμι να μην μπορούν να τον αντικαταστήσουν.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – Κηφισιά: Πέντε φορές έπεσε κάτω ο Ραμίρες για καθυστέρηση

Ολυμπιακός – Κηφισιά: Πέντε φορές έπεσε κάτω ο Ραμίρες για καθυστέρηση

Πέρασε το μεγαλύτερο... μέρος του 2ου ημιχρόνου κάτω, καθώς όλο έπεφτε λόγω... τραυματισμού.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Καμία σκέψη αγοράς!

ΠΑΟΚ: Καμία σκέψη αγοράς!

Ποιος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ χάνει το… στοίχημα της καθιέρωσης στον δικέφαλο.

Ποδόσφαιρο