AEK : Πότε θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις για Πιερό και Φερνάντες
Η ΑΕΚ έχει κλείσει δύο υποθέσεις δανεικών και περιμένει τις τελικές εξελίξεις για Πιερό και Φερνάντες.
Η ΑΕΚ έχει αρχίσει να κλείνει τα ανοιχτά μέτωπα με τους παίκτες που επέστρεψαν από δανεισμό και πλέον απομένουν δύο υποθέσεις που χρειάζονται τελική απόφαση. Ο Φραντζί Πιερό και ο Πάολο Φερνάντες δεν βρίσκονται στα βασικά πλάνα του Μάρκο Νίκολιτς για τη νέα σεζόν και στην Ένωση περιμένουν τις επόμενες κινήσεις στην αγορά.
Ήδη, δύο περιπτώσεις έχουν πάρει τον δρόμο τους. Ο Ελιάν Σόσα θα συνεχίσει στην Ανόρθωση, αφού συμφωνήθηκε η ανανέωση του δανεισμού του. Ο Αργεντινός είχε γεμάτη χρονιά στην Κύπρο, πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής και η παραμονή του εκεί κρίθηκε ως η καλύτερη λύση για όλες τις πλευρές.
Οριστική εξέλιξη υπήρξε και με τον Χρυσόπουλο. Ο 23χρονος στόπερ παραχωρήθηκε στον Αστέρα Τρίπολης, με την ΑΕΚ να κρατά ποσοστό μεταπώλησης. Είχε προηγηθεί ο δανεισμός του στη Μάντοβα στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει ουσιαστικό ρόλο στην ιταλική ομάδα.
Έτσι, το βάρος πέφτει πλέον στον Πιερό και τον Φερνάντες. Ο Πιερό ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Αϊτή στο Μουντιάλ και είχε περάσει το δεύτερο μισό της προηγούμενης σεζόν στη Ρίζεσπορ. Η παρουσία του στην Τουρκία δεν τον βοήθησε να αλλάξει τα δεδομένα στην ΑΕΚ, καθώς δεν κατάφερε να καθιερωθεί.
Ο Πάολο Φερνάντες, από την άλλη, αγωνίστηκε στην Αλ Καλίτζ της Σαουδικής Αραβίας και είχε καλύτερη εικόνα σε σχέση με άλλες περιπτώσεις δανεικών. Ο Ισπανός έχει ήδη τραβήξει ενδιαφέρον από ομάδες και αυτό μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ να βρει πιο εύκολα λύση για το μέλλον του.
Οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς η Ένωση θέλει να ξεκαθαρίσει το ρόστερ της όσο προχωρά η προετοιμασία. Ο Νίκολιτς θέλει να δουλέψει με παίκτες που υπολογίζει πραγματικά και οι υποθέσεις των δανεικών δεν μπορούν να μείνουν ανοιχτές για πολύ.
Το ζητούμενο για την ΑΕΚ είναι να βρει λύσεις που δεν θα αφήσουν βάρη στο ρόστερ και παράλληλα θα εξυπηρετούν τους ίδιους τους παίκτες. Για Πιερό και Φερνάντες η κατάσταση είναι ξεκάθαρη: χρειάζεται ομάδα, πρόταση και γρήγορη κατάληξη.
