ΑΕΚ: Το πήρε αλλιώς ο Ριμπάλτα με Λυκογιάννη
Η… αλλεργία του Ριμπάλτα με τους 30 plus και η αλλαγή ρότας για να μην μείνει η ΑΕΚ ξεκρέμαστη όσον αφορά τη θέση του αριστερού μπακ.
Μπορεί να έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία ο Χαβιέ Ριμπάλτα όμως προφανώς ένας τεχνικός διευθυντής οφείλει και να προσαρμόζεται ανάλογα με τις καταστάσεις. Δεν ήθελε εξαρχής να φύγει για παράδειγμα ο Πένραϊς όμως έβλεπε ότι δεν πήγαινε παραπάνω με τον Σκωτσέζο.
Δεν τον ήθελε ο προπονητής όμως και ο παίκτης δεν ήταν στα καλύτερα του. Δεν του βγήκε η μεταγραφή. Ξεκάθαρα. Έπρεπε να βρεθεί αντικαταστάτης και όταν ο Νίκολιτς του είχε θέσει το όνομα του Τικτιζιάν πριν από λίγο καιρό, έχοντας συμβόλαιο ακόμη με τον Πένραϊς, έχασε χρόνο και ο Ολυμπιακός πήρε τον παίκτη.
Τώρα ήταν διαθέσιμος ο Μπάμπης Λυκογιάννης με τον προπονητή της ΑΕΚ να μην κάνει δεύτερες σκέψεις και να ζητά άμεσα την απόκτηση του 33χρονου ποδοσφαιριστή. Που θα του δώσει και εμπειρία και αξιοπιστία αλλά και τη δυνατότητα να έχει έναν ακόμη Έλληνα στο ρόστερ.
Ο Ριμπάλτα είναι γνωστό οτι δεν πετά τη σκούφια του για Έλληνες παίκτες, παρότι έχει καλή γνώμη για τον Λυκογιάννη. Από εκεί και έπειτα πάντως αναγκάστηκε να αλλάξει και φιλοσοφία, καθώς έχει… αλλεργία σε παίκτες τέτοιας ηλικίας. Στην περίπτωση του Λυκογιάννη, αφού δεν ήταν σίγουρο πως θα έβρισκε παίκτη με ανάλογα προσόντα μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.
