ΑΕΚ

ΑΕΚ: Εντονη αντίδραση στα περί πώλησης της ΠΑΕ

Η ΑΕΚ πήρε... φωτιά τις τελευταίες ώρες μετά από δημοσιεύμα που φέρνει τον Φιλάρετο Καλτσίδη να αγοράζει το 50% της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.
ΑΕΚ: Εντονη αντίδραση στα περί πώλησης της ΠΑΕ

Η ΑΕΚ είναι στην επικαιρότητα για το θέμα του προπονητή αλλά τις τελευταίες ώρες υπήρξε δημοσιεύμα που φέρνει τον Φιλάρετο Καλτσίδη να αγοράζει το 50% της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Ωστόσο, σε σχετική ερώτηση η ΠΑΕ ΑΕΚ διέψευσε και μάλιστα κατηγορηματικά το εν λόγω δημοσίευμα.«Δεν υπάρχει θέμα, μην ασχολείστε», τονίστηκε κατηγορηματικά.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με δημοσιεύμα του site «emea» ο Φιλάρετος Καλτσίδης θα αγοράσει το 50% των μετοχών της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Σε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς περνάει «Η Ένωση», μετά από 6,5 χρόνια υπό την διοικητική ηγεσία του Δημήτρη Μελισσανίδη, καθώς ο Έλληνας ομογενής, μεγιστάνας του εξωτερικού, Φιλάρετος Καλτσίδης φαίνεται να αποτελεί το νέο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Συμφωνία για την μεταβίβαση ποσοστού 50% των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ στον βαθύπλουτο Ελληνορώσου επιχειρηματία, Φιλάρετο Καλτσίδη φέρεται να έκλεισε πρόσφατα η πλευρά του διοικητικού ηγέτη της «Ένωσης», Δημήτρη Μελισσανίδη, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Όπως είχε αποκαλύψει πριν από λίγες ημέρες ο Joker του emea, η συμφωνία για την μεταβίβαση της ΠΑΕ σε νέο ιδιοκτήτη ολοκληρώθηκε κάτω από απόλυτη μυστικότητα, προκειμένου να μην υπάρξουν προσπάθειες…ναυαγίου από «εξωγενείς παράγοντες» σε μια τόσο κομβική στιγμή για την ΑΕΚ.

Η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ ΑΕΚ αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου μέσα στους επόμενους μήνες καθώς ο Φιλάρετος Καλτσίδης ανήκει στην παγκόσμια επιχειρηματική ελίτ και είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ευρώπη και ο πλουσιότερος Έλληνας, παρότι κάτοικος εξωτερικού, σύμφωνα με τις ετήσιες αναλύσεις και δημοσιεύσεις των περιοδικών Forbes και Fortune καθώς και της εφημερίδας Wall Street Journal.

To 2013 είχε καταλάβει την θέση νούμερο 175 στην παγκόσμια λίστα του Forbes και ταυτόχρονα την 22η θέση ανάμεσα στους πλουσιότερους Ρώσους.

Στην ίδια λίστα παραμένει σταθερά τα τελευταία 6 χρόνια καθώς η περιουσία του κυμαίνεται μεταξύ 1,5 και 2,1 δισεκατομμυρίων  δολαρίων ενώ η αξία των περιουσιακών του στοιχείων συμπεριλαμβανομένου και των εταιρειών ξεπερνά τα 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ίδιος δηλώνει απλά «δισεκατομμυριούχος» και αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις, τις δηλώσεις και τις συνεντεύξεις, καθώς θεωρείται άνθρωπος χαμηλών τόνων και διακριτικού προφίλ.

Στην Ρωσία, όπου βρίσκονται οι περισσότερες εταιρείες του είναι γνωστός ως «Filaret Galchev» καθώς η οικογένεια του, όπως και εκατομμύρια άλλοι Έλληνες επί Σοβιετικού καθεστώτος, είχαν αναγκαστεί να ρωσοποιήσουν το επώνυμό τους.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ θεωρείται υποστηρικτής και φίλος του Βλάντιμιρ Πούτιν και το ελληνικό του όνομα είναι Φιλάρετος Καλτσίδης.

Μάλιστα, σε δημοσιεύματα τον αποκαλούν συχνά ως ο 56χρονος Ελληνοπόντιος, «βασιλιάς του τσιμέντου», αναγνωρίζοντας τις Ελληνικές του ρίζες, για τις οποίες ο ίδιος είναι εξαιρετικά υπερήφανος. Γι’ αυτό διαθέτει βίλα και ακίνητα στην Ελλάδα, έχει διπλή υπηκοότητα (ρωσική και ελληνική), ενώ το 2013 είχε πραγματοποιήσει τον γάμο της κόρης του σε μια εκπληκτική βίλα στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας.

Ο όμιλος Eurocement Group είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στη Ρωσία, ενώ ο Καλτσίδης δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς, όπως στο εμπόριο άνθρακα, στα λιπάσματα, στη ναυτιλία και στο Real Estate, με ανέγερση κτιρίων και εγκαταστάσεων αλλά και την απόκτηση εμπορικών και βιομηχανικών χώρων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η πλευρά του Δημήτρη Μελισσανίδη επιθυμεί την άμεση ενεργοποίηση της συμφωνία και την ανάληψη της ΠΑΕ ΑΕΚ μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή το αργότερο στις αρχές Ιανουαρίου, ώστε η ομάδα να αποκτήσει μια νέα δυναμική στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και το σημαντικότερο να επιταχυνθούν τα έργα για την ολοκλήρωση του νέου σταδίου στην Ν. Φιλαδέλφεια.

Το συγκεκριμένο έργο φέρεται να ήταν άλλωστε και το κίνητρο της συμφωνίας καθώς ο βαθύπλουτος επιχειρηματίας από την Ρωσία διαθέτει την οικονομική άνεση να ανεβάσει το γήπεδο κατασκευαστικά και εμπορικά σε άλλα επίπεδα, επενδύοντας πολύ περισσότερα από τα 30 εκατομμύρια της αρχικής μελέτης.

Αντιθέτως η πλευρά Καλτσίδη θεωρεί ως καλύτερη χρονική στιγμή την ανάληψη της ΠΑΕ και την ενεργοποίηση της συμφωνίας στα τέλη Μάϊου ή στις αρχές Ιουνίου, ώστε να έχει τον χρόνο να επιλέξει τους συνεργάτες του γι’ αυτό το νέο εγχείρημα και να μελετήσει καλύτερα την ελληνική ποδοσφαιρική και οικονομική αγορά.

Αν δεν υπάρξουν διαφωνίες της τελευταίας στιγμής ή εμπόδια στην ενεργοποίηση της θα πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς η αξία των μετοχών της ΠΑΕ και του γηπέδου εκτιμώνται σε 55-60 εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως παραμένει άγνωστο αν ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα παραμείνει διοικητικά ενεργός διατηρώντας ένα μέρος των μετοχών ή θα αποστασιοποιηθεί σταδιακά, όπως είχε πράξει και στα μέσα της δεκαετία του ‘90.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης επέστρεψε επίσημα στα διοικητικά της ΠΑΕ, το καλοκαίρι του 2013, όταν η ΑΕΚ υποβιβάστηκε διαδοχικά, αρχικά στη Β’ Εθνική και στη συνέχεια στη Γ’ κατηγορία, λόγω πτώχευσης της ΠΑΕ και ανέλαβε το ποδοσφαιρικό τμήμα με βασικό συνεργάτη τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Επίσης, μετά από μια πενταετία προσπαθειών, κατάφερε να ξεκινήσουν στις 15 Μαρτίου του 2018 τα έργα για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, γνωστό και ως «Αγιά Σοφιά».

Τον Μάιο του 2018 πανηγύρισε με την ομάδα την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος, ύστερα από 24 χρόνια χωρίς τίτλους και διακρίσεις.

Επίσης είχε διατελέσει συνιδιοκτήτης (μαζί με τον Γιάννη Καρρά) και πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ από το 1992 μέχρι και το 1995, διάστημα που η ομάδα κατέκτησε 3 πρωταθλήματα Ελλάδας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Τέτοιον θέλει για νέο προπονητή ο Ιβιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Ο νέος προπονητής, ο Κωστένογλου και ο ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτός είναι το φαβορί για να διαδεχθεί τον Κωστένογλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: «Τελειώνει» ο Κωστένογλου!

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΑΕΚ: ΑΕΚ: Το πλάνο για τις μεταγραφές, από τι εξαρτάται

ΑΕΚ: Το πλάνο για τις μεταγραφές, από τι εξαρτάται

Είναι απλά τα πράγματα για την ΑΕΚ, όλα εξαρτώνται και οι μεταγραφές της από το τι θα κάνει στη ρεβάνς με τον Άρη Λεμεσού

ΑΕΚ
ΑΕΚ: ΑΕΚ: Προβληματισμός από Νίκολιτς για την 11άδα με τον Άρη Λεμεσού

ΑΕΚ: Προβληματισμός από Νίκολιτς για την 11άδα με τον Άρη Λεμεσού

Ο Μάρκο Νίκολιτς δείχνει να έχει ακόμα αρκετά μέτωπα ανοικτά όσον αφορά την 11άδα της ΑΕΚ για τη ρεβάνς με τον Άρη Λεμεσού

ΑΕΚ
ΑΕΚ: ΑΕΚ: Τα λίγα λεπτά και αν του Γιόβιτς

ΑΕΚ: Τα λίγα λεπτά και αν του Γιόβιτς

Στην ΑΕΚ περιμένουν πως και πως να δουν τον Γιόβιτς στο γήπεδο αλλά για τον Άρη Λεμεσού δεν προβλέπεται κάτι... εντυπωσιακό

ΑΕΚ
ΑΕΚ: ΑΕΚ: Προχωρά νέα περίπτωση χαφ, κριτήριο για το πότε η πρόκριση επί του Άρη Λεμεσού

ΑΕΚ: Προχωρά νέα περίπτωση χαφ, κριτήριο για το πότε η πρόκριση επί του Άρη Λεμεσού

Η ΑΕΚ έχει στα σκαριά νέα περίπτωση χαφ, που προχωρά ο Ριμπάλτα αλλά είναι κριτήριο για το πότε η πρόκριση

ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο: Η ΑΕΚ έστειλε δανεικό τον Σόσα στην Ανόρθωση

Η ΑΕΚ έστειλε δανεικό τον Σόσα στην Ανόρθωση

Θεωρήθηκε σημαντικό πρότζεκτ αλλά δεν παίρνει ευκαιρία στην πρώτη ομάδα και η ΑΕΚ στέλνει δανεικό τον Σόσα στην Ανόρθωση

Ποδόσφαιρο
ΑΕΚ: ΑΕΚ: Ο Αντρέ Σιμόες γίνεται προπονητής

ΑΕΚ: Ο Αντρέ Σιμόες γίνεται προπονητής

Ο πρώην αρχηγός της ΑΕΚ, ο Αντρέ Σιμόες, δεν αφήνει τον χρόνο έτσι αφού σταμάτησε το ποδόσφαιρο και γίνεται προπονητής

ΑΕΚ
ΑΕΚ: ΑΕΚ: Θα είναι θέμα αν δεν παίξει πάλι ο Πενράις

ΑΕΚ: Θα είναι θέμα αν δεν παίξει πάλι ο Πενράις

Η ΑΕΚ έχει ποντάρει σε χρόνο και χρήμα στον Πενράις και αν δεν παίξει στη ρεβάνς με τον Άρη Λεμεσού, θα είναι θέμα

ΑΕΚ
ΑΕΚ: ΑΕΚ: Δεν τα βρίσκει ακόμα με τη Λέγκια για τον Σιμάνσκι

ΑΕΚ: Δεν τα βρίσκει ακόμα με τη Λέγκια για τον Σιμάνσκι

Η Λέγκια χτύπησε την πόρτα της ΑΕΚ για τον Σιμάνσκι αλλά ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες

ΑΕΚ
ΑΕΚ: ΑΕΚ: Φουλ για δεξιό μπακ – Τι θα γίνει με τον Ρότα

ΑΕΚ: Φουλ για δεξιό μπακ – Τι θα γίνει με τον Ρότα

Η ΑΕΚ πάει ακόμα πιο εντατικά για την απόκτηση δεξιού μπακ και το θέμα είναι τι θα γίνει με τον Ρότα, που δυσκολεύεται στο ρόμβο

ΑΕΚ