ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η «ρουλέτα» του Γενάρη

Οι παίκτες που ήρθαν στην Ένωση τη χειμερινή περίοδο από την επιστροφή της στην Σούπερ Λιγκ άλλοτε αποδείχθηκαν χρυσός και άλλοτε… άνθρακας
ΑΕΚ: Η «ρουλέτα» του Γενάρη

Μόνο και μόνο η μικρή της διάρκεια δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στις ομάδες που αναζητούν ποιοτικούς παίκτες για να ενισχυθούν. Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου διαθέτει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από την αντίστοιχη του καλοκαιριού.

Κι αυτό διότι η κάθε επιλογή μπορεί να αποβεί είτε «θησαυρός» είτε… άνθρακας. Ενα ρίσκο πάνω στη μεταγραφική ρουλέτα που έχει παρθεί και από την ΑΕΚ. Με αφορμή την απόκτηση του Νέναντ Κρστίτσιτς στον άξονα, το Sportime κάνει μια αναδρομή στις υπόλοιπες χειμερινές κινήσεις της Ένωσης, από τότε που επέστρεψε στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας.

Τα «λαχεία»

Ήρθαν ως ξένοι και δεν χρειάστηκε μεγάλο διάστημα για να αποκτήσουν… θεϊκή οντότητα από τους φίλους των «κιτρινόμαυρων». Κάπως έτσι έγινε τόσο με τον Σέρχιο Αραούχο, όσο και με τον Ογκνιεν Βράνιες. Αμφότεροι προσγειώθηκαν στα Σπάτα τον χειμώνα του 2017 και η συνέχεια είναι λίγο – πολύ γνωστή.

Γκολ, θέαμα και λάτιν ιδιοσυγκρασία ο «Τσίνο», τσαμπουκάς, απροσπέλαστος και πολύτιμος ο Βόσνιος. Ξεκάθαρα από τους ποδοσφαιριστές που φέρουν την ταμπέλα του «λαχείου», αλλά και που πιστώνονται σε σημαντικό βαθμό το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.

Ο στρατιώτης

Προσγειώθηκε από το αντίπαλο αθηναϊκό δέος τον Ιανουάριο του 2018 και από τότε οι «μηχανές» δουλεύουν στο φουλ. Ο λόγος για τον Νίκλας Χουλτ, ο οποίος αποκτήθηκε ως μια αξιόπιστη λύση και ειδικά τη φετινή σεζόν έχει εξελιχθεί σε έναν πιστό στρατιώτη στην υπηρεσία του Μαρίνου Ουζουνίδη. Αμέτρητα χιλιόμετρα, ανεβάσματα και αυταπάρνηση για τον Σουηδό που αποδείχθηκε, όπως λένε και οι Βρετανοί, value for money.

Φυσικά υπάρχει και η άλλη πλευρά μιας προσθήκης παίκτη τον Γενάρη, η οποία δεν έχει το ίδιο ευχάριστα αποτελέσματα. Από την επιστροφή της στην Σούπερ Λιγκ, κάποιες κινήσεις δεν… συγκίνησαν και κάποιες άλλες σίγουρα δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Απογοητεύσεις

Εκείνος που προηγείται με διαφορά από τον δεύτερο για την ανάδειξη της πιο άτυχης προσθήκης στην ΑΕΚ είναι ο Μπρούνο Ζουκουλίνι. Ο Αργεντίνος μέσος, ήρθε με τις καλύτερες περγαμηνές ως δανεικός από την Μάντσεστερ Σίτι τον χειμώνα του 2016.

Οι μόλις τέσσερις συμμετοχές πάντως, δεν οφείλονται στην απόδοσή του, αλλά στον τραυματισμό στο μετατάρσιο που τον έβγαλε μοιραία εκτός πλάνων. Αγωνιστικά, η θύμηση του Σοτζέι Μασούντ θα στοιχειώνει πάντα τους φίλους της Ενωσης λόγω της χαμένης ευκαιρίας κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου.

Πέραν αυτής, η διαδρομή του στους «κιτρινόμαυρους» ήταν απογοητευτική, με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσει τον σύλλογο λίγους μήνες μετά. Παρότι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, ούτε ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς μπορεί να χαρακτηριστεί ως παίκτης που «έβγαλε» μάτια στην ΑΕΚ.

Παρότι φιλότιμος και στις προπονήσεις ο Σουηδός μέσος δεν μπόρεσε να καθιερωθεί στην ομάδα, με το τέρμα του κόντρα στον Ολυμπιακό πάντως, τον Φεβρουάριο του 2017, να μνημονεύεται ακόμα

Ούτε κρύο, ούτε ζέστη

Πάνω στο στενό σχοινί ανάμεσα στο θετικό και το αρνητικό πρόσημο για την προσφορά του στην ΑΕΚ ακροβατεί ο Τόμας Πέκχαρτ. Ο Τσέχος επιθετικός, αφιχθείς το 2016, αγωνίστηκε σε 48 ματς με την κιτρινό-μαυρη φανέλα σημειώνοντας 15 γκολ, με τη δεύτερη σεζόν του (2016-2017) να είναι η πιο αξιοπρεπής, χωρίς να… συγκινήσει.

Ταμείο στο τέλος

Τον Ιανουάριο του 2018 υπάγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 3,5 χρόνια. Γρήγορα παροπλίστηκε από τον Χιμένεθ και παρότι στην προετοιμασία έδειχνε ότι μπορούσε να ενισχύσει ουσιαστικά, ο Ερικ Μοράν ακόμα το… ψάχνει. Ωστόσο, η προσφορά του ακόμα… κρίνεται και το «ταμείο» θα γίνει στο τέλος για τον Βάσκο.

ΑΕΚ: Χωρίς Λιβάια- Σιμόες, επέστρεψε ο Μπογέ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΕΚ: Η «ρουλέτα» του Γενάρη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.