Στο ματς του Μονάχου με την Μπάγερν, ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε να αλλάξει το σύστημα με το οποίο αγωνιζόταν η ΑΕΚ σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια της σεζόν.
Το 3-5-2 έκανε την εμφάνισή του στο «Αλιάντς Αρένα», με τριάδες τόσο στο κέντρο της άμυνας, όσο και στον άξονα. Ένας σχηματισμός, ο οποίος σε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος ενδεχομένως να μην χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί σύντομα λόγω και της δυναμικότητας των αντιπάλων.
Ωστόσο, ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» κρατάει τους τρεις κεντρικούς χαφ, οι οποίοι κάτω από άλλο πλαίσιο μπορούν να προσδώσουν αρκετά δημουγικά και επιθετικά στοιχεία στην Ένωση.
ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΩΣ «8ΑΡΙ»
Ένας από τους παίκτες της ΑΕΚ που θα μπορούσε να μετατεθεί στον άξονα είναι ο Πέτρος Μάνταλος. Ο αρχηγός της ομάδας όντας σε θέση στον άξονα, ασφαλώς και μπορεί να ξεχωρίσει περισσότερο απ’ό,τι αν στην αντίστοιχη του εξτρέμ.
Η κάθετη μεταβίβαση, η κλειστή ντρίμπλα και η ανάληψη περισσότερης πρωτοβουλίας ταιριάζει στον 27χρονο που μπορεί να τοποθετηθεί είτε σε ρόλο εσωτερικού, είτε ως «δεκάρι», υπό προϋποθέσεις.
ΟΙ ΕΞΤΡΕΜ ΩΣ… ΕΞΤΡΕΜ
Μια μετατόπιση του Μάνταλου προς το κέντρο, αυτομάτως θα δημιουργήσει και χώρο στη θέση των εξτρέμ όπου θα παίζουν οι… εξτρέμ. Οι καθαρόαιμοι δηλαδή ακραίοι μεσοεπιθετικοί που θα μπορούν να συμπεριφερθούν αναλόγως πάνω στην πλάγια γραμμή και να μην χρειάζεται να συγκλίνουν για να απειλήσουν.
Πέραν του Λούκας Μπογέ, που σε αυτή την περίπτωση θα έχει σίγουρη θέση στα αριστερά, υπάρχουν και οι Γιαννιώτας- Αλμπάνης, που σιγά- σιγά θα μπορέσουν να βρουν ρυθμό και να αποκτήσουν πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα.
ΟΙ ΑΛΕΦ ΚΑΙ ΜΟΡΑΝ
Το δεύτερο κατά σειρά ιεραρχίας και αγωνιστικής προσφοράς δίδυμο των χαφ στην Ένωση, έδειξε πως μπορεί να κουμπώσει σε τριάδα στο κέντρο. Είτε κατά μόνας, είτε μαζί, οι Αλεφ και Μοράν διαθέτουν τα χαρακτηριστικά για να προσφέρουν λύσεις σε κάποια ματς της σεζόν που η δημιουργία αποτελεί προτεραιότητα έναντι της κάλυψης χιλιομέτρων και του συνεχούς μαρκαρίσματος.