ΑΕΚ: Το «Ιωνικό Κέντρο» και η σύνδεση του με την «Αγιά Σοφιά» (pics)
Εργο που αφορά άμεσα την ΑΕΚ και την «Αγιά Σοφιά» ξεκινά σύντομα στην περιοχή κοντά στο νέο γήπεδο.Εργο που αφορά άμεσα την ΑΕΚ και την «Αγιά Σοφιά» ξεκινά σύντομα στην περιοχή κοντά στο νέο γήπεδο.
Οπως ανακοίνωσε η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας μπαίνει σύντομα ο θεμέλιος λίθος για το «Ιωνικό Κέντρο», το οποίο ουσιαστικά πρόκειται για τη διαμόρφωση του χώρου κάτω από τον σταθμό Ηλεκτρικού του Περισσού ο οποίος θα μετατραπεί σε θεματικό πάρκο. Στον συγκεκριμένο χώρο θα υπάρχουν και θέσεις πάρκινγκ που θα εξυπηρετούν και το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν 200 θέσεις που θα χρησιμοποιεί και η ΑΕΚ για την «Αγιά Σοφιά» όπως άλλωστε αναφέρει και η άδεια ανέγερσης. Το πλάνο της ΑΕΚ είναι, αν αλλάξει η δημοτική αρχή, να διαμορφωθεί σε συνεργασία με το νέο δήμαρχο ένας πεζόδρομος από το Κέντρο της περιοχής έως το γήπεδο με την απόσταση μεταξύ τους να γίνει λιγότερο από 500 μέτρα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ξεκινά η υλοποίηση του τεράστιου και σπουδαίου έργου για την πόλη της Ν. Ιωνίας και την ευρύτερη περιοχή
Ο θεμέλιος λίθος σε ένα έργο ορόσημο για την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, για την πόλη της Νέας Ιωνίας και για τον απανταχού Μικρασιατικό Ελληνισμό τίθεται την προσεχή Τετάρτη 8 Μαΐου. Το «ΙΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ», ένα πολυδιάστατο σημείο αναφοράς με προτεραιότητα στο «πράσινο» και το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και την αναψυχή χιλιάδων νέων ξεκινά να οικοδομείται.
Την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 και ώρα 6.00μ.μ. (στη συμβολή της Λεωφ. Ηρακλείου και της οδού Αλ. Παπαναστασίου, έναντι ΗΣΑΠ Περισσού) στη Νέα Ιωνία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ θα τελέσει την ακολουθία του Αγιασμού και στη συνέχεια θα θέσει τον θεμέλιο λίθο για την έναρξη των εργασιών ανοικοδόμησης του «ΙΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ».
Το «ΙΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη διετία και θα αποτελέσει ένα θεματικό πάρκο εντός του αστικού ιστού με κύριο στοιχείο την αναφορά στον Μικρασιατικό Ελληνισμό.
Στην μεγάλη του έκταση θα δημιουργηθεί ένας χώρος λατρείας, παιδείας, ιστορικής μνήμης, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, αναψυχής, ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Ένα σημείο που θα φιλοδοξεί να καταστεί τόπος αναφοράς για την ευρύτερη τοπική κοινωνία, με χώρο πρασίνου που θα καλύπτει το 70% της συνολικής επιφάνειας του έργου».