ΑΕΚ

Ουζουνίδης: Ο εξάμηνος απολογισμός στην ΑΕΚ

Η παρουσία του Εβρίτη τεχνικού στον πάγκο της ΑΕΚ- Τα επιτεύγματα, τα ερωτηματικά και η ψυχρή στατιστική
Ουζουνίδης: Ο εξάμηνος απολογισμός στην ΑΕΚ

Στις 28 του περασμένου Ιουνίου, στην πρώτη μάζωξη του ρόστερ για τη νέα χρονιά, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έπιασε δουλειά στο τιμόνι της ΑΕΚ.

Η αποστολή του, όχι μόνο να «γεμίσει» τα παπούτσια του Μανόλο Χιμένεθ, αλλά και να αφήσει με τη δική του ποδοσφαιρική φιλοσοφία το στίγμα του στους «κιτρινόμαυρους».

Ο Εβρίτης κόουτς προσγειώθηκε με τις καλύτερες προθέσεις στην «κιτρινόμαυρη» πραγματικότητα. Σε πολλές περιπτώσεις έδειξε αποφασιστικότητα, ενωτική συμπεριφορά και αρκετές από τις αρετές του. Σε κάποιες άλλες, ο βαθμός στα τεστ που περνούσε εβδομαδιαίως δεν ήταν ο αναμενόμενος.

Παρά τους αγωνιστικούς κλυδωνισμούς που εμφάνισε η Ένωση στο τελευταίο κομμάτι του 2018, η διοίκηση ξεκαθάρισε πως στηρίζει τον ίδιο και την προσέγγισή του, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν.

Το Sportime λοιπόν, ανοίγει τον… ψυχρό φάκελο των επιδόσεων του 50χρονου τεχνικού στο τιμόνι του «Δικεφάλου» και κάνει τον απολογισμό.

Η καλύτερη στιγμή

Η λαχτάρα κόσμου και κλαμπ να βρεθεί η ΑΕΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από δώδεκα χρόνια ήταν μεγάλη. Εξ ου και το μεγάλο «πρέπει» που τέθηκε από νωρίς στον Ουζουνίδη και στους παίκτες: Να περάσουν αλώβητοι μέσα από δύο προκριματικούς γύρους και να δώσουν το «παρών» στην κλήρωση της Νιόν.

Τόσο με τη Σέλτικ, όσο και με την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας Βίντι, η Ένωση κατόρθωσε να βγάλει στο γήπεδο ικανοποιητικά κομμάτια πειθαρχίας, ορθολογικότητας, πάθους και σωστής αγωνιστικής προσέγγισης.

Το αποτέλεσμα, φυσικά η παρουσία σε γκρουπ με Μπάργερν Μονάχου, Άγιαξ και Μπενφίκα. Αυτός ο Αύγουστος λοιπόν, με τα τέσσερα αξέχαστα ματς αποτελεί χωρίς αμφιβολία την πιο αξιοθαύμαστη και φωτεινή σελίδα της πορείας του 50χρονου τεχνικού στην ΑΕΚ.

Βέβαια, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη αφήνοντας μια γλυκόπικρη γεύση στους φιλάθλους. Ωστόσο, ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει ότι για τις δυο προκρίσεις, ο Μαρίνος Ουζουνίδης καρπώνεται μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας.

Η ανώμαλη προσγείωση

Από τον Αύγουστο η προσγείωση ήρθε απότομα και ανώμαλα τον Νοέμβριο. Η μηδενική βαθμολογική συγκομιδή, η οποία έβγαλε στην ουσία εκτός μάχης τίτλου την Ένωση, είναι κάτι που οφείλεται και στον Ουζουνίδη.

Η έλλειψη καθαρού μυαλού όταν ένα παιχνίδι «στράβωνε», οι μη στοχευμένες αλλαγές και τα πυρά ευθυνών προς τους παίκτες, συνοψίζουν το πιο «μελανό» κεφάλαιο του 50χρονου στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων». Ένα σημείο που έγινε η αφορμή για να υπάρξει αυξανόμενη γκρίνια από την κερκίδα και να τεθεί εν αμφιβόλω η θέση του στο τιμόνι της ομάδας.

Η κατάρρευση προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και γκρέμισε τα όνειρα πολλών για το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Πλέον ως αποστολή φαντάζει η δεύτερη θέση και μια σαφώς πιο βελτιωμένη εικόνα της ομάδας στον δεύτερο γύρο.

Η πρόκληση

Παρά το γεγονός πως συνιστά τον τρίτο τη τάξει στόχο στον αγωνιστικό προγραμματισμό για την ΑΕΚ, ο θεσμός του Κυπέλλου δεν θα πρέπει να αφήσει αδιάφορους τους «κιτρινόμαυρους».

Εξάλλου, οι δυο περασμένοι χαμένοι τελικοί με τον Μανόλο Χιμένεθ στα ηνία του κλαμπ, άφησαν ένα παράπονο στον κόσμο κι ας γιόρτασε εις το διηνεκές την επιστροφή στην εγχώρια κορυφή.

Πλέον, ούσα η μόνη κούπα που διατηρεί σοβαρές πιθανότητες να καταλήξει στα Σπάτα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα προσωπικό στοίχημα, που εφόσον το κερδίσει, θα δώσει απαντήσεις στους επικριτές και τον εαυτό του.

Μια πρόκληση που αργεί ακόμα, αλλά με γνώμονα αυτή θα πρέπει να δουλεύει βήμα- βήμα για να την φέρει εις πέρας, στα τέλη Μαΐου.

Οι αριθμοί του

Πέρα όμως από κάθε ερμηνεία για το τί έχει πετύχει και τι όχι ο Ουζουνίδης, το καλύτερο καταφύγιο είναι εκείνο της στατιστικής. Οι αριθμοί, που πολλοί τους επικαλούνται, φανερώνουν (ως επί το πλείστον) τη γυμνή αλήθεια για κάθε τι που συμβαίνει στον χώρο του αθλητισμού εν γένει.

Οι επιδόσεις του έμπειρου τεχνικού λοιπόν, ύστερα από 27 ματς ως προπονητής στην ΑΕΚ, σίγουρα δεν είναι οι καλύτερες της καριέρας του. Ο συντελεστής νικών σε σύγκριση με τα προηγούμενα πρώτα εξάμηνα στις ομάδες που προπόνησε είναι ο 3ος καλύτερος, πίσω από Παναθηναϊκό και Εργοτέλη.

Αναλυτικά ο Πίνακας με τις επιδόσεις του Εβρίτη τεχνικού στο πρώτο εξάμηνο της θητείας του σε κάθε ομάδα (συνυπολογίζονται και οι μήνες προετοιμασίας)

ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΝΙΚΕΣ ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ ΗΤΤΕΣ ΠΟΣΟΣΤΟ ΝΙΚΩΝ
ΠΑΟ 35 21 7 7 60%
Εργοτέλης 14 7 2 5 50%
ΑΕΚ 27 13  5 9 48%
Ξάνθη 1η θητεία 21 9 5 6 42,9%
Ξάνθη 2η θητεία 21 9 6 6 42,8%
ΑΕΛ 16 6 6 4 37,5%
Πανιώνιος 27 10 9 8 37%
Ηρακλής 17 5 8 4 29%

 

ΑΕΚ: Για συμφωνία με Κρστίτσιτς μιλάνε ξανά οι Σέρβοι

Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Μεγάλο το πρόβλημα με τις κάρτες εν όψει Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

ΑΕΚ: Μεγάλο το πρόβλημα με τις κάρτες εν όψει Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Σημαντικό το ζήτημα που προέκυψε για την ΑΕΚ μετά το ματς στην Τρίπολη, μια και τέσσερις παίκτες έχουν κίτρινες

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Ο Νίκολιτς προσπαθεί να τον χωρέσει!

ΑΕΚ: Ο Νίκολιτς προσπαθεί να τον χωρέσει!

Μαζεύτηκαν πολλοί και δεν μπορούν να παίζουν όλοι. Ο Νίκολιτς σκέφτεται να αλλάξει θέση στον Ελίασον.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Το πριμ του Γιόβιτς που θέλησαν να «θάψουν» στην ΑΕΚ

Το πριμ του Γιόβιτς που θέλησαν να «θάψουν» στην ΑΕΚ

Το έξτρα πριμ στον Γιόβιτς μετά τα τέσσερα γκολ που έβαλε στον Παναθηναϊκό.

Ποδόσφαιρο
Sportime BET: Η Allwyn Arena είναι εδώ! Ολοκληρώθηκε το rebranding στο γήπεδο της ΑΕΚ  

Η Allwyn Arena είναι εδώ! Ολοκληρώθηκε το rebranding στο γήπεδο της ΑΕΚ  

Την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου ο πρώτος αγώνας της ΑΕΚ στην Allwyn Arena με αντίπαλο τον Ολυμπιακό

Sportime BET
Ποδόσφαιρο: Χαμός στην εκπομπή του Gazzetta – Αρπάχτηκε με Αθανασίου ο Νικολακόπουλος για το πέναλτι του Ατρομήτου και ήθελε να φύγει!

Χαμός στην εκπομπή του Gazzetta – Αρπάχτηκε με Αθανασίου ο Νικολακόπουλος για το πέναλτι του Ατρομήτου και ήθελε να φύγει!

Ανέβηκαν οι τόνοι όπως ποτέ άλλοτε στην εκπομπή του Gazzetta. Ήθελε να φύγει από την εκπομπή ο Νικολακόπουλος εξαιτίας του Αθανασίου

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Βαρούχας για την ΑΕΚ : Κανένα φάουλ του Πήλιου, άδικα φωνάζει η Ένωση για τις κάρτες (vid)

Βαρούχας για την ΑΕΚ : Κανένα φάουλ του Πήλιου, άδικα φωνάζει η Ένωση για τις κάρτες (vid)

Ο Παναγιώτης Βαρούχας έκανε λόγο για καθαρό γκολ της ΑΕΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Τι είπε για τις κάρτες…

Ποδόσφαιρο
Media: Τηλεθέαση αθλητικών εκπομπών:: Το Monobala κρατά την κορυφή – Μειώνει την απόσταση η Super Μπάλα Live

Τηλεθέαση αθλητικών εκπομπών:: Το Monobala κρατά την κορυφή – Μειώνει την απόσταση η Super Μπάλα Live

Σταθερά στην κορυφή της τηλεθέασης παραμένει το Monobala του ΣΚΑΪ τις Κυριακές, με τη Super Μπάλα Live του MEGA να μειώνει την απόσταση, δείχνοντας όμως και εκείνη σημάδια αντοχής και σταθερού κοινού.

Media
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026

Media
Ποδόσφαιρο: Ο Ηλίας Σπάθας μίλησε για φάουλ του Πήλιου και πως γίνεται μοτίβο η εύνοια υπέρ της ΑΕΚ στη διαιτησία

Ο Ηλίας Σπάθας μίλησε για φάουλ του Πήλιου και πως γίνεται μοτίβο η εύνοια υπέρ της ΑΕΚ στη διαιτησία

Ο σχολιασμός που έκανε ο Ηλίας Σπάθας για τη διαιτησία στα παιχνίδια της ΑΕΚ με αφορμή τα έγιναν στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης

Ποδόσφαιρο