ΑΕΚ

Κρίμα κι άδικο…

Η ΑΕΚ άγγιξε μια σπουδαία ανατροπή, αλλά η τύχη στο κρίσιμο σημείο έδωσε της γύρισε την πλάτη, χαμογελώντας τελικώς στους Πορτογάλους που απέδρασαν με το τρίποντο από το ΟΑΚ
Κρίμα κι άδικο…

Το τελικό χειροκρότημα από τους 35 χιλιάδες φίλους της ΑΕΚ στο τέλος του ματς, ήταν η απόδειξη. ΗΈνωση, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, κατάφερε να ισοφαρίσει και να αγγίξει τη νίκη. Ωστόσο, η Μπενφίκα με χρυσό σκορ τον Σεμέντο απέδρασε με τη νίκη από το “φλεγόμενο” ΟΑΚΑ (3-2).

Δείτε το LIVE αγώνα:

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε η αναμέτρηση. Στην πρώτη ουσιαστική της φάση για γκολ, η Μπενφίκα ευτύχησε να προηγηθεί. Οι «αετοί» ξεδιπλωθηκαν με τον Γκριμάλντο από τα αριστερά και έπειτα από την απόκρουση του Μπάρκα στο σουτ του Ζέντσον, ο Σεφέροβιτς στην επαναφορά «έγραψε» το 0-1.

Πριν καλά- καλά η Ένωση προλάβει να συνέλθει από το πρώτο χτύπημα, ήρθε και δεύτερο. Οι Πορτογάλοι έδωσαν γρήγορο ρυθμό και με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου έπιασαν στον ύπνο την «κιτρινόμαυρη» άμυνα. Ο Πίζι σέντραρε και ο Άλεξ Γκριμάλντο ανενόχλητος νίκησε με κοντινή κεφαλιά τον Μπάρκα.

Παρά τα δύο τέρματα, η πρωταθλήτρια Ελλάδος δεν παρέδωσε τα όπλα. Όσο περνούσαν τα λεπτά, το σύνολο του Ουζουνίδη άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του και να δημιουργεί ευκαιρίες. Αρχικά ο Χουλτ δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Βλαχοδήμου, ο οποίος έκανε την πρώτη του απόκρουση στο ματς.

Οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμα τρεις σημαντικές φάσεις. Τόσο με τον Πόνσε που δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, το άστοχο σουτ του Κλωναρίδη από το ύψος του πέναλτι, αλλά και το σκαστό σουτ του Μπακασέτα, που ανάγκασε τον Έλληνα πορτιέρε των Λουζιτανών να εκτιναχθεί εντυπωσιακά.

Πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ο Ρουμπέν Ντίας είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Μια φάση που έμελε να αλλάξει άρδην την εικόνα του παιχνιδιού.

Στο δεύτερο μέρος, οι «κιτρινόμαυροι» πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησαν να εκμεεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή. Η πίεση εντάθηκε και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Ο Χουλτ σέντραρε από τα αριστερά, βρήκετον Κλωναρίδη και αυτός με κοντινή προβολή πέτυχε το πρώτο γκολ της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 12 χρόνια μειώνοντας σε 2-1 (55΄).

Η αντεπίθεση συνεχίστηκε και λίγα λεπτά αγργότερα, ο 26χρονος χρήστηκε ξανά σκόρερ (63΄). Πανέμορφη σέντρα από τον Μπακασέτα, ο Οικονόμου, σαν πασαδόρος, βρήκε τον Κλωναρίδη και το ματς ήρθε στα ίσα. Παράλληλα, ο Ουζουνίδης έκανε δύο αναγκαστικές αλλαγές βγάζοντας τους Πόνσε και Οικονόμου που αποχώρησαν με προβλήματα. Ο «Κλώνα» θα μπορούσε να ολοκληρώσει την ανατροπή και είτε πετυχαίνοντας χατ τρικ, είτε πασάροντας στον αφύλαχτο Γιακουμάκη, αλλά ο Βλαχοδήμος είπε «όχι».

Ο νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε στην επόμενη φάση. Αφού δεν έβαλε το τέρμα η ΑΕΚ, το έκανε ο αντίπαλός της σε μια ανύποπτη φάση. Ο Σεμέντο κινήθηκε από τον κεντρικό άξονα και με ένα διαγώνιο σουτ έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Πορτογάλους (74΄).

Ένα γκολ, κόντρα στην ροή του ματς, το οποίο όμως δεν αποθάρρυνε τους γηπεδούχους. Μάλιστα, οι ευκαιρίες συνέχισαν να εμφανίζονται, αλλά η δεύτερη ισοφάριση δεν ήρθε ποτέ. Ο νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά και η πρωταθλήτρια Ελλάδος  υποκλίθηκε σε αυτόν.

Κρίμα κι άδικο για το σύνολο του Ουζουνίδη που κατά διαστήματα ήταν συγκλονιστικό.

Οι Πορτογάλοι πήραν τους τρεις βαθμούς και πλέον η ευρωπαϊκή συνέχεια της ΑΕΚ γίνεται πλέον εξαιρετικά δύσκολη.

MVP: Ο άνθρωπος που με ένα εκρηκτικό τέταρτο στην αρχή του ματς έβαλε την Μπενφίκα σε θέση οδηγού. Ο αριστερός μπακ των Λουζιτανών, Άλεξ Γκριμάλντο συμμετείχε και στα δυο πρώτα γκολ των φιλοξενούμενων δημιουργώντας το πρώτο και σκοράροντας το δεύτερο. Επίσης, σε τακτικό επίπεδο κράτησε την Μπενφίκα σε αρκετά σημεία.

UPΟ Λούμπομιρ Φέισα ήταν παντού ειδικά στο πρώτο ημίχρονο των Πορτογάλων. Ο Σέρβος χαφ ήταν ο ιθύνων νους της Μπενφίκα, με όλο το παιχνίδι να περνάει από τα πόδια του. Συγκινητική παρουσία από την ΑΕΚ αυτή της αριστερής πλευράς (Χουλτ- Μάνταλος), αλλά και του Βίκτωρα Κλωναρίδη που σκόραρε δύο τέρματα και παραλίγο να φέρει τούμπα το ματς στο 73ο λεπτό.

DOWN: Με βάση την εμφάνιση του πρώτου μέρους, καθώς στο δεύτερο όλοι οι “κιτρινόμαυροι” βελτιώθηκαν κατακόρυφα, η δεξιά πλευρά ήταν αυτή που υστέρησε σημαντικά. Ιδιαίτερα οι Μπακάκης- Μπακασέτας , οι οποίοι έχασαν σε δύο περιπτώσεις τον Γκριμάλντο, κάτι που στοίχισε στο τέλος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Η διαιτησία του Ισραηλινού Όρελ Γκρίνφελντ ήταν εξαιρετική. Ο 37χρονος δεν δίστασε να τιμωρήσει τις απερισκεψίες του Ντίας και να τον αποβάλλει. Παράλληλα, δεν έχασε καμία φάση, ενώ άφησε πολλές φορές το παιχνίδι να εξελιχθεί χωρίς να διακοπεί. Δίκαιες αποφάσεις και αλάνθαστη παρουσία από τους βοηθούς του.

ΓΚΟΛ: 55΄, 63΄ Κλωναρίδης / 6΄ Σεφέροβιτς, 15΄ Γκριμάλντο, 74΄ Σεμέντο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 34΄ Πόνσε, 40΄ Μπακασέτας/  8΄ Ρουμπέν Ντίας, 63΄ Αλμέιδα 90΄ Γκριμάντο

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:  45΄  Ρουμπέν Ντίας

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου (68΄ Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες (79΄ Γκάλο), Μπακασέτας, Μάνταλος, Κλωναρίδης, Πόνσε (60΄ Γιακουμάκης).

Μπενφίκα: (Ρούι Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Γκριμάλντο, Κόντι, Ρουμπέν Ντίας, Αλμέϊδα, Φέισα, Γκέντσον, Πίζι (62΄ Σεμέντο), Ράφα (84΄ Σέρβι), Σάλβιο (46΄ Λεμά), Σεφέροβιτς.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΑΕΚ: ΑΕΚ: Ο Ηλιόπουλος απάντησε για τον Μαρινάκη

ΑΕΚ: Ο Ηλιόπουλος απάντησε για τον Μαρινάκη

Ο Μάριος Ηλιόπουλος μίλησε για τις καταγγελίες της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

ΑΕΚ
ΑΕΚ: ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα «διώχνει» τον Ελίασον

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα «διώχνει» τον Ελίασον

Η ΑΕΚ δεν ήταν δημιουργική στο Φάληρο αλλά ο Αλμέιδα μάλλον βιάστηκε στην αλλαγή του Ελίασον, που ήταν... κάπως

ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Ευτυχώς που για κάθε Λαμέλα, Μουκουντί και μη διαπιστευμένο, υπάρχει ένας Κωστούλας και ένας Ρότα!

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Ευτυχώς που για κάθε Λαμέλα, Μουκουντί και μη διαπιστευμένο, υπάρχει ένας Κωστούλας και ένας Ρότα!

Το επεισόδιο Κωστούλα - Γκατσίνοβιτς, η παρέμβαση Ρότα και η συγνώμη του παίκτη του Ολυμπιακού. Υπάρχει ελπίδα!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: Δεν ισχύουν όσα λέει η ΑΕΚ για παίκτη του Ολυμπιακού και Λαμέλα!

Διαιτησία: Δεν ισχύουν όσα λέει η ΑΕΚ για παίκτη του Ολυμπιακού και Λαμέλα!

Δεν προκύπτουν από το ρεπορτάζ, όσα καταγγέλει η ΠΑΕ ΑΕΚ για τις ύβρεις παίκτη του Ολυμπιακού στον 4ο διαιτητή για τον Λαμέλα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Δεν πάτησε… γκάζι ο Ολυμπιακός – Οι άλλοι πάτησαν… φρένο!

Δεν πάτησε… γκάζι ο Ολυμπιακός – Οι άλλοι πάτησαν… φρένο!

Για κάποιους ο Ολυμπιακός χρωστάει το πρωτάθλημα στις γκέλες των αντιπάλων του.

Ποδόσφαιρο
ΑΕΚ: ΑΕΚ: «Τέλος» ο Μαρσιάλ

ΑΕΚ: «Τέλος» ο Μαρσιάλ

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να πάρει κάτι σε ακόμα ένα παιχνίδι των πλέι οφ και η αγωνιστική εικόνα του Μαρσιάλ ήταν αποκρουστική

ΑΕΚ
ΑΕΚ: Χαμός στο Καραϊσκάκη! Η ΑΕΚ καταγγέλει επίθεση στους παίκτες από μη διαπιστευμένους

Χαμός στο Καραϊσκάκη! Η ΑΕΚ καταγγέλει επίθεση στους παίκτες από μη διαπιστευμένους

Το τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι στο Καραϊσκάκη είχε καταγγελίες από την ΑΕΚ για επίθεση στους παίκτες

ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο: Live ενημέρωση: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-0 (ΤΕΛΙΚΟ)

Live ενημέρωση: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-0 (ΤΕΛΙΚΟ)

Η εξέλιξη των αναμετρήσεων Ολυμπιακός - ΑΕΚ, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ και Ατρόμητος - Άρης για τα πλέι οφ στο 1-4 και το 5-8.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Θωρακίζει τα χαφ ο Μεντιλίμπαρ, σημαντικές αλλαγές ο Αλμέιδα

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Θωρακίζει τα χαφ ο Μεντιλίμπαρ, σημαντικές αλλαγές ο Αλμέιδα

Ολυμπιακός-ΑΕΚ με το μομέντουμ να είναι διαφορετικό, ο Ολυμπιακός με νίκη παίρνει το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ ψάχνει φως στο τούνελ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ : Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τον Λάζαρο Ρότα…

ΑΕΚ : Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τον Λάζαρο Ρότα…

Μονόδρομος είναι για τον Λάζαρο Ρότα όπως πάει το πράγμα να ψάξει τη μεταγραφή μακριά από την ΑΕΚ το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ποδόσφαιρο
ΑΕΚ: ΑΕΚ: Τέλος! Αυτός επιστρέφει στην ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τέλος! Αυτός επιστρέφει στην ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ δεν κατόρθωσε να βρει τα πατήματά του αλλά όλα δείχνουν πως θα επιστρέψει για την επόμενη σεζόν στο ρόστερ

ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο: Super League 1: «Στέψη» στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ; Ποιος θα πάρει το προβάδισμα στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ!

Super League 1: «Στέψη» στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ; Ποιος θα πάρει το προβάδισμα στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ!

Μία αγωνιστική στη Super League 1 που μπορεί να έχουμε τον πρωταθλητή και με τη… βούλα.

Ποδόσφαιρο
Μεταδόσεις: Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Το κανάλι που θα δείξει το παιχνίδι – Ποιος περιγράφει

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Το κανάλι που θα δείξει το παιχνίδι – Ποιος περιγράφει

Από που θα δείτε τον αγώνα Ολυμπιακός - ΑΕΚ για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ.

Μεταδόσεις
ΑΕΚ: Η ΑΕΚ γιορτάζει 101 χρόνια ιστορίας και όλα κινούνται γύρω από ένα ματς

Η ΑΕΚ γιορτάζει 101 χρόνια ιστορίας και όλα κινούνται γύρω από ένα ματς

Η ΑΕΚ γιορτάζει 101 χρόνια ιστορίας αλλά η ατμόσφαιρα γύρω από την ομάδα τη δεδομένη στιγμή δεν είναι για τέτοια events

ΑΕΚ
ΑΕΚ: ΑΕΚ: Ο Πιερό δύσκολα θα ξεκινήσει με τον Ολυμπιακό

ΑΕΚ: Ο Πιερό δύσκολα θα ξεκινήσει με τον Ολυμπιακό

Η ΑΕΚ είναι πιθανό να παίξει με τον Ολυμπιακό με άλλον παίκτη στην κορυφή της επίθεσης και όχι με 9άρι τον Πιερό

ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα τα έλεγε για Πιερό, αλλά δεν τον άκουσε κανείς!

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα τα έλεγε για Πιερό, αλλά δεν τον άκουσε κανείς!

Δύο φορές «έκοψε» το περασμένο καλοκαίρι τον Πιερό ο Αλμέιδα και δικαιώνεται!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: «Στραβωμένος» ο Στρακόσα!

ΑΕΚ: «Στραβωμένος» ο Στρακόσα!

Ο Στρακόσα που έχει χάσει τη θέση του στην 11άδα έχει παράπονα από την δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις.

Ποδόσφαιρο
ΑΕΚ: ΑΕΚ: Αυτοί θα είναι οι στόπερ της ΑΕΚ την επόμενη χρονιά – Τι συμβαίνει με Βίντα

ΑΕΚ: Αυτοί θα είναι οι στόπερ της ΑΕΚ την επόμενη χρονιά – Τι συμβαίνει με Βίντα

Η ΑΕΚ θα κάνει αλλαγές στο θέμα των στόπερ της, αυτοί θα είναι

ΑΕΚ