ΑΕΛ

Γρηγορίου: «Αυτό είναι το μυστικό της χημείας μου με τον Κούγια»

Για πολλούς θεωρείται κατόρθωμα και όχι άδικο. Δεν βλέπεις έναν προπονητή να βγάζει όλη τη χρονιά με τον Αλέξη Κούγια. Ο Μιχάλης Γρηγορίου εξήγησε ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κανάλι Ένα και στην εκπομπή «Πινελιες στα Σπορ» αναφέρθηκε σε αυτό, αλλά και αρκετά ακόμη θέματα. Αρχικά ο Γρηγορίου είπε:...
Γρηγορίου: «Αυτό είναι το μυστικό της χημείας μου με τον Κούγια»

Για πολλούς θεωρείται κατόρθωμα και όχι άδικο. Δεν βλέπεις έναν προπονητή να βγάζει όλη τη χρονιά με τον Αλέξη Κούγια.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου εξήγησε ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κανάλι Ένα και στην εκπομπή «Πινελιες στα Σπορ» αναφέρθηκε σε αυτό, αλλά και αρκετά ακόμη θέματα.

Αρχικά ο Γρηγορίου είπε: «Είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό πώς θα παρουσιαστούν οι ομάδες σε αυτή την περίοδο. Όλες τις προηγούμενες φορές είχαμε ένα μήνα διακοπές και δυο μήνες προετοιμασίας, τώρα όμως είμαστε αναγκασμένοι μετά από δύο μήνες απραξίας, με τους ποδοσφαιριστές να είναι σε καραντίνα μέσα στο σπίτι, να μη μπορούν να γυμναστούν σωστά, σωματικά και ψυχολογικά να μην είναι έτοιμοι, να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες. Πάντως προσωπική μου άποψη, είναι θετικό που ξεκινάει και πάλι το ελληνικό πρωτάθλημα και δεν κατεβάσαμε ρολά, για τον λόγο ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην ποδοσφαιρική κανονικότητα. Είναι σημαντικό στο να δώσουμε χαρά και στον οπαδό αλλά και στον τηλεθεατή, που θα παρακολουθήσει τα παιχνίδια γιατί είναι ένα θετικό βήμα ως προς την επιστροφή στην κανονικότητα».

Ένα από τα φλέγοντα ζητήματα είναι το πως θα διαχειριστούν την κατάσταση και οι ποδοσφαιριστές: «Τους ποδοσφαιριστές τους προβληματίζει κυρίως η αγωνιστική τους κατάσταση στην οποία θα βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο. Προβληματισμός βέβαια υπάρχει και για την υγεία τους. Βασικό θέμα είναι οι τραυματισμοί, γιατί όλα γίνονται πολύ σύντομα και θα διεξαχθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Τα παιχνίδια ξεκινάνε 6 Ιουνίου και τελειώνουν 19 Ιουλίου και με υψηλές θερμοκρασίες. Πρώτα είναι το θέμα της υγείας και μετά η αγωνιστική τους κατάσταση».

Για τη διαχείριση της ομάδας μετά από δυο μήνες απραξίας: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς να πρέπει να έχουμε έτοιμη την ομάδα για επτά παιχνίδια, μετά από δυο μήνες διακοπής. Μάλιστα όταν ολοκληρωθούν τα πλέι – άουτ θα πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα προετοιμασία για την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Και μέσα σε όλα αυτά πρέπει να διαχειριστούμε και τις μεταγραφές που θα γίνουν στην ομάδα, τις λύσεις συμβολαίων, με την ψυχοσύνθεση ενός ποδοσφαιριστή, που λήγει το συμβόλαιο του, πως θα διακινδυνέψει την σωματική του ακεραιότητα,πριν πάει σε μια άλλη ομάδα. Όλα αυτά είναι ένα τεράστιο ερωτηματικό».

Αναφέρθηκε στην προετοιμασία της ομάδας που θα γίνει εντός συνόρων: «Εγώ δεν προτιμούσα πάω στο εξωτερικό για προετοιμασία, καθώς έχουμε όλα τα εχέγγυα εδώ στην Ελλάδα, για να γίνουν άρτιες προετοιμασίες. Εφέτος ένας σημαντικός λόγος είναι ότι το 90% των ελληνικών ομάδων θα προτιμήσουν να κάνουν προετοιμασία εντός των τειχών. Κάτι που είναι λογικό γιατί είναι δύσκολο να πάρεις μια 40μελή – 50μελή αποστολή και να ταξιδέψεις στο εξωτερικό, οπότε μπαίνουμε στην διαδικασία να μείνουμε στην Ελλάδα. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν βλέπω και το λόγο να κάνουμε προετοιμασία στο εξωτερικό».

Για την άψογη συνεργασία που έχει με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια: «Το μυστικό της χημείας μου με τον κ. Κούγια ήταν από το πρώτο ραντεβού… η ειλικρίνεια. Όταν θέτεις τους δικούς σου κανόνες και ο εκάστοτε πρόεδρος σου θέτει τους δικούς του, στους οποίους δεν υπάρχουν διαφωνίες και αυτοί οι κανόνες τηρούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς, τότε υπάρχει μια άριστη συνεργασία. Το πρωτεύον για μένα είναι ότι από την πρώτη συνάντηση πρέπει να θέσεις τους κανόνες για το πως εσύ δουλεύεις, να είσαι ειλικρινής απέναντι στον συνομιλητή σου και να περιμένεις το ίδιο και από αυτόν. Εχουμε μία άριστη σχέση και ποτέ δεν παρενέβη κάποιος τους κανόνες που είχαμε θέσει από την αρχή. Αυτό είναι και το μυστικό της χημείας μας. Από την άλλη, εκπροσωπούμε μια τεράστια ομάδα γιατί η ΑΕΛ έχει ιστορία, έχει πολύ κόσμο και γενικότερα αντιπροσωπεύουμε μια πολύ μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα.

Τέλος αναφέρθηκε στα πλέι – άουτ και αν είναι βαθμολογικά αδιάφορη η ΑΕΛ: «Περιμένω από την ομάδα μου είναι να έχουμε μια ανάλογη εικόνα με αυτή που κλείσαμε το πρωτάθλημα. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε βρει ρυθμό προς το τέλος και μπορούσαμε να εναλλάσσουμε αυτοματισμούς κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών. Θέλουμε να ξαναβρεθούμε όσο γίνεται πιο κοντά σε αυτό το οποίο κλείσαμε την κανονική περίοδο και ευελπιστώ να το πετύχουμε. Θεωρώ ότι πρέπει να έχεις ένα κίνητρο και ένα στόχο πάντα στη ζωή σου, πόσο μάλλον στο ποδόσφαιρο. Το έχουμε μελετήσει. Ο στόχος ο δικός μας είναι να μπορέσουμε να καταλάβουμε την έβδομη θέση και να δούμε αν οδηγήσει κάπου αυτό Ξέχωρα όμως από αυτό, η εβδόμη θέση αποτελεί κίνητρο και χωρίς να υπήρχε η ευρωπαϊκή ευκαιρία, αν θα υπάρξει. Νομίζω ακόμα και σε φιλικό παιχνίδι πρέπει να στοχεύουμε ψηλά και εμείς θέλουμε σε αυτή τη διαδικασία να ολοκληρώσουμε με τον καλύτερο τρόπο, όπως ήταν και η εικόνα μας καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος».

#Tags για το άρθρο με τίτλο «Γρηγορίου: «Αυτό είναι το μυστικό της χημείας μου με τον Κούγια»».
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΠΑΣ Γιάννινα: Παρακάλεσαν τον Γκαλεάνο – Silver alert για Σέποβιτς!

ΠΑΣ Γιάννινα: Παρακάλεσαν τον Γκαλεάνο – Silver alert για Σέποβιτς!

Ζήτησαν από τον Γκαλεάνο να μείνει τουλάχιστον για το ματς με την ΑΕΛ. Έχει φύγει από τα Γιάννενα ο Σέποβιτς.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Super League 2: Η πρωταθλήτρια και τα παιχνίδια στην πλάτη του ΠΑΣ Γιάννινα

Super League 2: Η πρωταθλήτρια και τα παιχνίδια στην πλάτη του ΠΑΣ Γιάννινα

Ξεκαθάρισαν τα πράγματα στον Βόρειο Όμιλο της Super League 2.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Super League 2: Άντε να τελειώνουμε!

Super League 2: Άντε να τελειώνουμε!

Δεν μπορεί να αλλάξει η κατάσταση στη Super League 2, έχει ήδη βγει ο πρωταθλητής.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Ματίας Ακούνια έφυγε από τη ζωή!

Ο Ματίας Ακούνια έφυγε από τη ζωή!

Ο Ματίας Ακούνια, που έπαιξε σε ΑΕΛ και Λαμία, άφησε την τελευταία του πνοή.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΛ: Πλάνο για Super League 1 – Σκάνε μεταγραφικές βόμβες

ΑΕΛ: Πλάνο για Super League 1 – Σκάνε μεταγραφικές βόμβες

Σημαντικές προσθήκες θέλει να κάνει η ΑΕΛ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Super League 2: Τελείωσε το πρωτάθλημα – Σόου στην Πάτρα

Super League 2: Τελείωσε το πρωτάθλημα – Σόου στην Πάτρα

Ξεκαθαρίζει η κατάσταση στη Super League 2.

Ποδόσφαιρο
Διαιτησία - ΕΠΟ: Λανουά: Το «ντου» στο Hρακλής – ΑΕΛ και οι αγκαλιές με τον διαιτητή του Ηρακλής – ΑΕΛ!

Λανουά: Το «ντου» στο Hρακλής – ΑΕΛ και οι αγκαλιές με τον διαιτητή του Ηρακλής – ΑΕΛ!

Δεν πέρασε καλά στο Καυτανζόγλειο ο Στεφάν Λανούα. Τι είπε στα αποδυτήρια μετά το Ηρακλής - ΑΕΛ.

Διαιτησία - ΕΠΟ
Ποδόσφαιρο: Super League 2: Κλείδωσε από τώρα ο πρωταθλητής

Super League 2: Κλείδωσε από τώρα ο πρωταθλητής

Ασταμάτητη η ΑΕΛ στη Super League 2, σκαρφάλωσε δεύτερος ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Super League 2: Ακάθεκτη η ΑΕΛ – Βγάζει κιάλια ο ΠΑΣ Γιάννινα

Super League 2: Ακάθεκτη η ΑΕΛ – Βγάζει κιάλια ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ολοένα και απομακρύνεται η πρωτοπόρος ΑΕΛ στη Super League 2 από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Super League 2: Κλειδώνει από τώρα ο πρωταθλητής!

Super League 2: Κλειδώνει από τώρα ο πρωταθλητής!

Σε τυπική διαδικασία μετατρέπει τη Super League 2 η ΑΕΛ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ηρακλής: Δεν «υπάρχει» αυτό που έγινε στα αποδυτήρια!

Ηρακλής: Δεν «υπάρχει» αυτό που έγινε στα αποδυτήρια!

Τι σκαρφίστηκαν στον Ηρακλή για να «φτιάξουν» τους ποδοσφαιριστές!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Super League 2: Η Κηφισιά την πάτησε και ο Πανιώνιος ζορίστηκε – Άνετα η ΑΕΛ

Super League 2: Η Κηφισιά την πάτησε και ο Πανιώνιος ζορίστηκε – Άνετα η ΑΕΛ

Πρώτη γκέλα για την Κηφισιά στη Super League 2. Τρίποντα για Πανιώνιο, Παναχαϊκή και ΑΕΛ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κύπελλο Ελλάδας: Σοβαρός ο Πανσερραϊκός – Στραπάτσο η Λαμία

Κύπελλο Ελλάδας: Σοβαρός ο Πανσερραϊκός – Στραπάτσο η Λαμία

Έξω από το Κύπελλο Ελλάδας η Λαμία, που έχασε από την Κηφισιά. Την πάτησε και ο Παναργειακός. Πέρασαν Πανιώνιος και Πανσερραϊκός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Super League 2: Άρχισαν με νίκες ΑΕΛ και ΠΑΣ Γιάννινα

Super League 2: Άρχισαν με νίκες ΑΕΛ και ΠΑΣ Γιάννινα

Με το δεξί μπήκαν στη Super League 2 ΑΕΛ και ΠΑΣ Γιάννινα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΛ: «Κερασάκι» στις μεταγραφές με πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού!

ΑΕΛ: «Κερασάκι» στις μεταγραφές με πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού!

Η ΑΕΛ πάει για το μπαμ με τον πρώην μπακ του Παναθηναϊκού, Ματίας Γιόχανσον!

Ποδόσφαιρο