ΑΓΓΛΙΑ

Αντριάν: Από άνεργος έγινε ξαφνικά ήρωας

Πώς μέσα σε λίγες μέρες άλλαξαν όλα για τον Ισπανό τερματοφύλακα
Αντριάν: Από άνεργος έγινε ξαφνικά ήρωας

Η επιτυχία από την αποτυχία κρέμεται πολλές φορές από μία κλωστή. Με αυτό θα συμφωνούσε σίγουρα ο Αντριάν, ένας τερματοφύλακας άγνωστος σε κάποιους μέχρι πριν από μία εβδομάδα.

Για χρόνια στην Μπέτις και μετά στη Γουέστ Χαμ. Στην πρώτη του σεζόν στην Premier League χρειάστηκε να κάνει υπομονή. Στα πρώτα ματς ήταν σταθερά στον πάγκο, μέχρι που προσπέρασε τον Γιούσι Γιαασκελάινεν. Τις επόμενες δύο σεζόν σπάνια έχανε ματς πρωταθλήματος. Ήταν, μάλιστα, από τους τερματοφύλακες που παρατηρούσες συνήθως, εάν έβλεπες σταθερά το πρωτάθλημα.

Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη. Το 2016/17 έπαιξε μόλις σε 16 ματς χάνοντας τη θέση του από τον Ντάρεν Ράντολφ. Προσέξτε, όχι από κάποιον καλό τερματοφύλακα, αλλά από έναν αρκετά μέτριο κίπερ που συνήθως βασικός έπαιζε μόνο στην Championship. Και την επόμενη χρονιά ο Αντριάν έπαιξε τα μισά ματς γιατί υπήρχε ο Τζο Χαρτ.

Κάπου εκεί η Γουέστ Χαμ κατάλαβε πως έπρεπε να πάρει βασικό τερματοφύλακα και έκανε καλή επιλογή. Απέκτησε τον Λούκας Φαμπιάνσκι και ο Αντριάν έμεινε οριστικά δεύτερος. Τρία ματς στο League Cup πήρε και δύο στο FA Cup. Τελευταίο στα τέλη Ιανουαρίου. Τον Μάιο αποχώρησε από το Λονδίνο με τα «σφυριά» να μην έχουν διάθεση να τον κρατήσουν.

Τι του επιφύλασσε το μέλλον; Ούτε ο ίδιος δε θα το φανταζόταν. Έκανε προπονήσεις μόνος του στη γενέτηρά του, τη Σεβίλλη, και περίμενε να δει πού θα κλείσει. Λίγο πριν «σκάσει» η πρόταση της Λίβερπουλ, ήταν πολύ κοντά στη Βαγιαδολίδ. Ουδέποτε υπήρξε τοπ τερματοφύλακας και με μία σεζόν χωρίς συμμετοχές δεν ήταν τόσο εύκολο να βρεθεί ομάδα.

Τελικά, όμως, τα πάντα άλλαξαν μέσα σε λίγες μέρες. Η Λίβερπουλ, που δεν είχε καμία πρόθεση γενικά να κάνει μεταγραφές, αναγκάστηκε να ψάξει για τερματοφύλακα. Ήταν γνωστό πως ο Σιμόν Μινιολέ έψαχνε ομάδα ώστε να έχει χρόνο συμμετοχής. Πείστηκε να γυρίσει στη χώρα του, υπέγραψε στην Μπριζ και λίγο πριν γίνουν γνωστά όλα αυτά οι «ρεντς» τηλεφώνησαν στον Αντριάν και με συνοπτικές διαδικασίες τον έκλεισαν.

Αντριάν: Ήρωας στους πρωταθλητές Ευρώπης

Όπως προκύπτει από διάφορα ρεπορτάζ, η Λίβερπουλ τον παρακολουθούσε τα τελευταία χρόνια. Δεν ήταν, άλλωστε, το πρώτο καλοκαίρι που είχε τεθεί θέμα αποχώρησης του Σιμόν Μινιολέ. Ένας από τους λόγους που τον είχε ξεχωρίσει το τμήμα scouting των Μέρσεϊσαϊντερς ήταν η ευχέρεια που έχει με την μπάλα στα πόδια. Πολύ σημαντικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και κυρίως στο στυλ που έχει καθιερώσει ο Γιούργκεν Κλοπ.

Το… σόλο που έκανε σε ένα φιλικό προς τιμήν του Ντιν Άστον , δεν ξεχνιέται ούτως ή άλλως. Θύμισε αυτά που κάναμε παλιά στο FIFA, όταν το βάζαμε στο amater. Έβαλε γκολ έχοντας πάει από τη μία περιοχή στην άλλη!

https://twitter.com/FootbaII_HQ/status/1158369078379196416

Στη Λίβερπουλ ήταν δεδομένο πως ο Αντριάν θα βρισκόταν στη σκιά του Άλισον, του καλύτερου ίσως τερματοφύλακα στον κόσμο. Ούτε λεπτό δεν έχασε στην περσινή Premier League ο Βραζιλιάνος. Φέτος, όμως, τραυματίστηκε στο πρώτο ματς και ο Άντριαν, που είχε ανακοινωθεί τρεις μέρες πριν, μπήκε να παίξει χωρίς να έχει κάνει καν ζέσταμα.

Πρώτο ματς ως βασικός στο UEFA Super Cup και έφτασε μάλιστα να το κρίνει. Με μία επέμβαση στα πέναλτι που θύμισε… Ντούντεκ το 2005, έδωσε το τρόπαιο στη Λίβερπουλ. Στην Κωνσταντινούπολη, την πόλη που οι «ρεντς» ξέρουν καλά πώς να δημιουργούν ωραίες ιστορίες.

«Ήταν μία τρελή εβδομάδα», είπε ο 32χρονος, που είχε γίνει viral και λόγω του Κλοπ λίγο πριν. «Πριν από έναν μήνα έκανα προπονήσεις στην Ισπανία με έναν προπονητή τερματοφυλάκων και οι φίλοι μου με βοηθούσαν σε αυτές. Πριν από δύο εβδομάδες δεν ήξερα πραγματικά πού θα υπογράψω. Αν θα είναι στην Ισπανία ή αλλού. Ωστόσο, με πήρε η Λίβερπουλ και με ρώτησε. Ήταν η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει στη ζωή μου.

Ήξερα πως θα έρθει η στιγμή μου. Δεν πίστευα, βέβαια, ότι θα είναι τόσο σύντομα. Ωστόσο είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και περήφανος που έχω αυτούς τους συμπαίκτες. Άνοιξαν την αγκαλιά τους αμέσως. Ήταν μία μαγευτική νύχτα», συμπλήρωσε.

Ο Άλισον θα επιστρέψει, αλλά ο Αντριάν έχει φροντίσει ήδη ώστε να παραμείνει στη μνήμη των φίλων της Λίβερπουλ. Και ταυτόχρονα συστήθηκε ξανά σε όλο τον κόσμο και κυρίως στους συμπατριώτες του που τον έκαναν πρωτοσέλιδο με τίτλους όπως το «Ο νέος ήρωα της Λίβερπουλ». Όπως φώναζε και ο Κλοπ μετά την Τσέλσι, «What a story, Adrian».

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Τρέλα στο Λίβερπουλ, καίνε φανέλες του Άρνολντ

Τρέλα στο Λίβερπουλ, καίνε φανέλες του Άρνολντ

Στο Λίβερπουλ δεν έχουν πάρει καλά την επικείμενη μεταγραφή του Άρνολντ στη Ρεάλ Μαδρίτης

Ποδόσφαιρο
Έλληνες του εξωτερικού: Κώστας Τσιμίκας: Τι θα γίνει με τη Λίβερπουλ

Κώστας Τσιμίκας: Τι θα γίνει με τη Λίβερπουλ

Ο Κώστας Τσιμίκας επέστρεψε στη Λίβερπουλ μετά τα ματς της Εθνικής και μπροστά υπάρχουν σημαντικοί αγώνες

Έλληνες του εξωτερικού
Ποδόσφαιρο: Σαλάχ: Αυτό που έγινε και τρελάθηκαν σε Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ

Σαλάχ: Αυτό που έγινε και τρελάθηκαν σε Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ

Προκάλεσε χαμό αυτό που συνέβη με πρωταγωνιστή τον Μοχάμεντ Σαλάχ.

Ποδόσφαιρο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ολυμπιακός: Βόμβα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με Κωστούλα

Ολυμπιακός: Βόμβα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με Κωστούλα

Ο Ολυμπιακός ρωτήθηκε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Κωστούλα και το πόκερ για μια σούπερ μεταγραφική υπόθεση, άρχισε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ποδόσφαιρο: Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Μεταγραφή μέσω Γιοβάνοβιτς

Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Μεταγραφή μέσω Γιοβάνοβιτς

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έλαβε ένα ακόμη μήνυμα εν όψει καλοκαιριού.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ντίνος Μαυροπάνος: Έτσι παίρνει μεταγραφή

Ντίνος Μαυροπάνος: Έτσι παίρνει μεταγραφή

Οι πιθανότητες αποχώρησης του Ντίνου Μαυροπάνου από τη Γουέστ Χαμ.

Ποδόσφαιρο
Έλληνες του εξωτερικού: Κώστας Τσιμίκας: Γιατί είναι σημαντικό το ματς με την Σκοτία

Κώστας Τσιμίκας: Γιατί είναι σημαντικό το ματς με την Σκοτία

Ο Κώστας Τσιμίκας και το ξεχωριστό για εκείνον ματς με την Σκοτία

Έλληνες του εξωτερικού
Έλληνες του εξωτερικού: Κώστας Τσιμίκας: Φεύγει η μισή Λίβερπουλ

Κώστας Τσιμίκας: Φεύγει η μισή Λίβερπουλ

Ο Κώστας Τσιμίκας και η Λίβερπουλ θα ζήσουν σημαντικό καλοκαίρι

Έλληνες του εξωτερικού
Ποδόσφαιρο: Προλαβαίνει η Λίβερπουλ να χάσει το πρωτάθλημα;

Προλαβαίνει η Λίβερπουλ να χάσει το πρωτάθλημα;

Τι πρέπει να κάνει η Λίβερπουλ

Ποδόσφαιρο
Έλληνες του εξωτερικού: Κώστας Τσιμίκας: Τέλος! Ήταν σοκ

Κώστας Τσιμίκας: Τέλος! Ήταν σοκ

Ο Κώστας Τσιμίκας δε θα πίστευε αυτό που έγινε

Έλληνες του εξωτερικού
Ποδόσφαιρο: Συγκίνηση! Ύψωσε την φανέλα του Μπάλντοκ ο προπονητής της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Συγκίνηση! Ύψωσε την φανέλα του Μπάλντοκ ο προπονητής της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Δεν ξέχασε τον Τζορτζ Μπάλντοκ ο προπονητής της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κώστας Τσίμικας: Η Λίβερπουλ αλλάζει πολλά – Πώς επηρεάζεται

Κώστας Τσίμικας: Η Λίβερπουλ αλλάζει πολλά – Πώς επηρεάζεται

Η σεζόν μπαίνει στην τελική ευθεία και η Λίβερπουλ καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Έγινε το απίστευτο

Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Έγινε το απίστευτο

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος το έζησε κι αυτό

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Λίβερπουλ: Ο Σαλάχ έκανε αυτό που δεν περίμενε κανείς, το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ

Λίβερπουλ: Ο Σαλάχ έκανε αυτό που δεν περίμενε κανείς, το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ

Η Λίβερπουλ έχασε το Λιγκ Καπ, ο Σαλάχ έκανε αυτό που δεν περίμενε κανείς

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τα γκολ από το Λίβερπουλ-Νιουκάστλ 1-2 (vid)

Τα γκολ από το Λίβερπουλ-Νιουκάστλ 1-2 (vid)

Τα γκολ από το Λίβερπουλ-Νιουκάστλ 1-2, που έδωσαν τον τίτλο του Λιγκ Καπ στις «καρακάξες»

Ποδόσφαιρο
Έλληνες του εξωτερικού: Κώστας Τσιμίκας: Ήρθε η μεγάλη ώρα

Κώστας Τσιμίκας: Ήρθε η μεγάλη ώρα

Ο Κώστας Τσιμίκας θέλει να πανηγυρίσει ακόμα έναν τίτλο με τη Λίβερπουλ

Έλληνες του εξωτερικού
Έλληνες του εξωτερικού: Κώστας Τσιμίκας: Το μήνυμά του για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού

Κώστας Τσιμίκας: Το μήνυμά του για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Τσιμίκας έστειλε και εκείνος τις ευχές του για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού

Έλληνες του εξωτερικού
Έλληνες του εξωτερικού: Κώστας Τσιμίκας: Το σοκ της δεκαετίας

Κώστας Τσιμίκας: Το σοκ της δεκαετίας

Κώστας Τσιμίκας και Λίβερπουλ είδαν το... αγωνιστικό σοκ της δεκαετίας

Έλληνες του εξωτερικού