ΑΓΓΛΙΑ

Η «Σιδηρά Γόησσα» πίσω από το deal της Νιούκαστλ!

Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα η επιχειρηματίας, Αμάντα Στέιβλι είναι έτοιμη να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της Νιούκαστλ – Αυτή είναι η «αναιδής, αλαζόνας, γυναίκα – κοράκι» πίσω από το deal της χρονιάς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Πλήρης συμφωνία φέρεται να έχει επέλθει μεταξύ του Μάικ Άσλεϊ και της Αμάντα Στέιβλι η οποία εκπροσωπεί το consortium των...

Νιούκαστλ (2)
Συντάκτης: Νίκος Τοσκίτσης Χρόνος ανάγνωσης: 8 λεπτά

Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα η επιχειρηματίας, Αμάντα Στέιβλι είναι έτοιμη να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της Νιούκαστλ – Αυτή είναι η «αναιδής, αλαζόνας, γυναίκα – κοράκι» πίσω από το deal της χρονιάς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Πλήρης συμφωνία φέρεται να έχει επέλθει μεταξύ του Μάικ Άσλεϊ και της Αμάντα Στέιβλι η οποία εκπροσωπεί το consortium των Σαουδαράβων για τη μεταβίβαση της Νιουκάστλ, σηματοδοτώντας το τέλος του πρώτου από τον σύλλογο.

Μετά την αποκάλυψη ότι ο ισχυρός άνδρας του αγγλικού συλλόγου βρισκόταν σε προχωρημένες επαφές με την εκπρόσωπο του consortium για την εξαγορά της ομάδας, σύμφωνα με την Telegraph, οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμφωνία για την εξαγορά των Καρακαξών έναντι 350 εκατ. ευρώ.

Η ζάμπλουτη Στέιβλι και οι συνεργάτες της μέσω της εταιρίας «PCP», της οποίας είναι εκπρόσωπος, κάνουν έλεγχο στα οικονομικά της ομάδας αγγλικής ομάδας. Μόλις ολοκληρωθεί κάθε οικονομική πτυχή στα έγγραφα της Νιούκαστλ, αναμένεται να επισημοποιηθεί η αλλαγή ιδιοκτησίας στις «καρακάξες».

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα αστρονομικό ποσό, εάν υπολογιστεί ότι ο σεΐχης Μανσούρ της Μάντσεστερ Σίτι έχει πίσω του 27 δισ. ευρώ! Μάλιστα, έχει κυκλοφορήσει η φήμη πως με το που θα αποκτήσουν την ομάδα οι Αραβες επενδυτές, θα διαθέσουν άμεσα πάνω από 300 εκατ. ευρώ για μεταγραφές.

Τα παιδικά χρόνια μιας γεννημένης μαχήτριας

Ο ορισμός της δυναμικής γυναίκας παίρνει σάρκα και οστά αντικρίζοντας τις γυναίκες που κατέχουν σήμερα τις υψηλότερες θέσεις στα κέντρα αποφάσεων. Γυναίκες που έσπασαν τα κοινωνικά στερεότυπα και τον υφέρποντα σεξισμό χάρις στην επιμονή, την επιμονή, την ευφυΐα και την εργατικότητα τους.

Στις 11 Απριλίου του 1973 στο Ρίπον, μια περιοχή της Αγγλίας στο Βόρειο Γιόρκσαϊρ, θα πρωτοδεί το φως του ήλιου η όμορφη κόρη του Ρόμπερτ Στέιβλι, ενός γαιοκτήμονα που ίδρυσε το θεματικό πάρκο Lightwater Valley και της Λιν, ενός περιστασιακού μοντέλου και πρωταθλήτριας ιππασίας. Η μικρή Αμάντα είχε καταφέρει να κληρονομήσει τον τέλειο συνδυασμό γονιδίων. Η επιχειρηματική διάνοια και το απαράμιλλο κάλλος θαρρείς πως συμφύρονται στο πρόσωπο της.

Τα πρώτα χρόνια της ζωής της είχαν έντονο το άρωμα του αθλητισμού, καθώς έτρεφε μεγάλη αγάπη για την ιππασία. Στα 14 της μάλιστα έκανε τα 100 μέτρα σε χρόνο 12,6 δευτερολέπτων, ωστόσο ένας σοβαρός τραυματισμός στον αχίλλειο τένοντα, «έκοψε» απότομα κάθε όνειρο της να σταδιοδρομήσει επαγγελματικά στον χώρο του αθλητισμού.

Μεγάλη της αγάπη ήταν και ο παππούς της Ραλφ Ρέιπερ, ένας δαιμόνιος επιχειρηματίας που κατόρθωσε να στήσει μια ολόκληρη επιχείρηση χάρις σε μια αλυσίδα καταστημάτων στοιχήματος, σε ένα κελάρι του Ντονκάστερ, με τα ημερήσια έσοδα να φτάνουν τις 10.000 στερλίνες.

Και κάπως έτσι οι όμορφες παιδικές αναμνήσεις στο πλάι της αγαπημένης της γιαγιάς και του πολυμήχανου παππού της, ήρθαν να διαδεχθούν τα σκοτεινά εφηβικά της χρόνια. Η μελιστάλαχτη Αμάντα καλούνταν τώρα να μετουσιωθεί στον λέοντα που έκρυβε καλά μέσα της.

Στα 16 της έτη έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, όπου και σπούδασε γλωσσολογία και μοντέρνες γλώσσες, ωστόσο η μοίρα δεν την άφησε να χαμογελάσει για πολύ. Ο πατέρας της υπέστη καρδιακή προσβολή, ενώ η μητέρα της χτυπήθηκε από τη νόσο του Huntington μια χρόνια νευροεκφυλιστική ασθένεια του εγκεφάλου, η οποία καταστρέφει με την πάροδο του χρόνου τα εγκεφαλικά κύτταρα.

«Όταν πήγα στο πανεπιστήμιο ο πατέρας μου υπέστη καρδιακή προσβολή, η μαμά μου ήταν πολύ άρρωστη λόγω της εγκεφαλικής της νόσου, ενώ εγώ έδινα την μάχη μου με μια διατροφική διαταραχή.

Ως παιδί μαθήτευσα στο ιδιωτικό σχολείο θηλέων «Queens Margaret» στη Νέα Υόρκη και έτσι η μετάβαση σε ένα πανεπιστήμιο όπου φοιτούσα ανάμεσα σε άντρες ήταν κάτι πολύ σκληρό για εμένα και δύσκολο να το διαχειριστώ», θα ομολογήσει σε συνέντευξη της.

Στη διάρκεια των σπουδών της εργάστηκε παράλληλα ως μοντέλο προκειμένου να συμπληρώσει το εισόδημα της, ωστόσο και πάλι ένα εμπόδιο την ανάγκασε να εγκαταλείψει το πτυχίο της, καθώς μετά τον θάνατο του παππού της υπέστη μια έντονη κρίση άγχους και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Η ανάδυση του επιχειρηματικού άστρου

Το 1996 σε ηλικία μόλις 22 ετών δανείστηκε ποσό ύψους 180.00 στερλίνων, αγοράζοντας το εστιατόριο Stocks στο Μπότισαμ, μια περιοχή μεταξύ Κέιμπριτζ και Νιούμαρκετ. Μέσω αυτής της κίνησης-ματ οδηγήθηκε σε ένα ντόμινο κερδών, καθώς ήρθε σε επαφή με μέλη της ιπποδρομιακής κοινότητας του του Νιούμαρκετ και ειδικότερα τους ανθρώπους από τους στάβλους της Godolphin Racing, ιδιοκτησίας της βασιλικής οικογένειας Αλ Μακτούμ από το Αμπου Ντάμπι, καθώς και στελέχη από επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας του Κέιμπριτζ.

Ο επιχειρηματικός κόσμος είχε πλέον ανοίξει ορθάνοιχτα την πόρτα του στην Στέιβλι που ήταν έτοιμη να βάλει ανεξίτηλα το δικό της γυναικείο άρωμα στο αδυσώπητο αντρικό κατεστημένο της αγοράς. Η εμπλοκή της με το χρηματιστήριο και τις μετοχές της εξασφάλισε το πρώτο της εκατομμύριο σε ηλικία 25 ετών. Χρησιμοποίησε τις διασυνδέσεις της και άρχισε να εργάζεται με πρίκγκιπες των Αραβικών Εμιράτων και επιχειρηματίες του Ντουμπάι, με αποκορύφωμα το 2000, σε ηλικία 27 ετών, να κερδίσει τον τίτλο της «γυναίκας επιχειρηματίας της χρονιάς».
amanda3

Οι γνωριμίες αυτές της χάρισαν το μεγαλύτερο deal της ζωής της, στα τέλη του 2008, καθώς μεσολάβησε για την επένδυση αραβικών κεφαλαίων στη βρετανική Barclays, «σώζοντας» ουσιαστικά τη βρετανική τράπεζα. Το deal της Barclays ακολούθησε η εξαγορά εκ μέρους του Μανσούρ της Μάντσεστερ Σίτι αντί 210 εκατ. στερλινών μέσω του Abu Dhabi United Group, χαρίζοντας στην PCP Capital Partners προμήθειες ύψους 10 εκατ.

Το 2005 ίδρυσε την PCP Capital Partners με έδρα το Ντουμπάι, εξασφαλίζοντας μέσα σε σύντομο διάστημα εκλεκτή πελατεία από Κατάρ και ΗΑΕ.

Η ίδια με κάθε ευκαιρία διατυμπανίζει την αγάπη τη για το ποδόσφαιρο, στοιχείο που φαίνεται να έχει μετακενώσει και στον γιό της. Κάπως έτσι το 2008 σε ηλικία 35 ετών ενεπλάκη στην αγορά της Mάντσεστερ Σίτι από τον Σεϊχη Μανσούρα Μπι Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, κερδίζοντας τον τίτλο της νέας βασίλισσας του αγγλικού ποδοσφαίρου, μαζί με τα 10 εκατ. από την συμφωνία. Η Στέιβλι βρέθηκε μάλιστα το 2017 βρέθηκε κοντά στο να εισέλθει στο Δ.Σ. της Λίβερπουλ όταν παρολίγον να την αγοράσει ο Σεϊχης Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ του Ντουμπάϊ.

Το άδοξο τέλος της σχέση της με τον Πρίγκιπα Άντριου

Η Αμάντα αποτελούσε πλέον μια υπολογίσιμη δύναμη στη αγορά, αλλά και ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο στον βρετανικό Τύπο. Το 2003 μετά από δύο χρόνια σχέσης με τον Πρίγκιπα Άντριου, γιο της βασίλισσας Ελισάβετ και αδελφό του πρίγκιπα Κάρολου, άπαντες είχαν προετοιμαστεί για το μεγάλο γεγονός του βασιλικού γάμου. Η ίδια ωστόσο είχε… διαφορετικά σχέδια, απορρίπτοντας στυγνά την μεγαλειώδη πρόταση να καταστεί γαλαζοαίματη.

«Ο Άντριου είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Νοιάζομαι πολύ για εκείνον ακόμα. Όμως αν τον παντρευόμουν θα έπρεπε να θυσιάσω την ανεξαρτησία μου», θα ομολογήσει χωρίς φόβο και πάθος.

Ο ονειρικός γάμος με τον Μεχράντ Γκοντούσι

Η ίδια είχε δηλώσει με αυστηρό ύφος πως: «…Η δουλειά και ο ρομαντισμός δεν πάνε μαζί. Όποιος με παντρευτεί θα είναι ένας ήρωας». Έναν δικό της ήρωα που βρήκε στο πρόσωπο του Ιρανού επιχειηματία, Μεχράντ Γκοντούσι, του δικού της πρίγκιπα που της έκανε μια ρομαντική πρόταση γάμου την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με θέα το ηλιοβασίλεμα Ντουμπάι, χαρίζοντάς της ένα γιγαντιαίο δαχτυλίδι με τρία διαμάντια.

Οι δυο τους ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου στο «West Wycombe Park» στο Buckinghamshire σε μια υπερπολυτελή τελετή , ενώ το νυφικό της είχε την υπογραφή της Σάρα Μπάρτον, της σχεδιάστριας και του νυφικού της Κέιτ Μίντλετον, το οποίο κόστισε δεκάδες χιλιάδες δολάρια.

Η «Σιδηρά Κυρία» του σύγχρονου αγγλικού ποδοσφαίρου

Σήμερα στα 37 της χρόνια η ύψους 1.82 σιδηρά κυρία δεν δίστασε να αποκαλύψει την μάχη της με την νόσο του Huntington, την οποία δυστυχώς κληρονόμησε από την μητέρα της. Στα πρώιμα στάδια, η εν λόγω ασθένεια ενδέχεται να είναι δύσκολο να διαγνωστεί, ειδικά αν δεν είναι γνωστό το οικογενειακό ιστορικό. Με την πάροδο του χρόνου ωστόσο αυτά τα προβλήματα επιδεινώνονται με την αύξηση των ακούσιων κινήσεων, αλλαγές στη σκέψη, την κατανόηση, τη μάθηση και τη μνήμη, καθώς και νοητικές, συναισθηματικές και συμπεριφορικές αλλαγές.

«Το άγχος προκαλεί την έναρξη της νόσου και η ασθένεια είναι θανατηφόρα. Έχω τον πιο απίστευτα υπομονετικό και στοργικό σύζυγο. Δεν ήθελα να παντρευτώ όταν ανακάλυψα πως πάσχω από αυτή την ασθένεια, αλλά την αψήφησα, αναζητώντας την καλύτερη διαθέσιμη ιατρική περίθαλψη», ανέφερε η ίδια σε συνέντευξη της στην Daily Mail.

Πλέον η Αμάντα Στέιβλι θεωρείται η πιο πετυχημένη επιχειρηματίας της Μέσης Ανατολής, έχοντας κερδίσει περισσότερα από ένα δις δολάρια. Η «Σιδηρά Κυρία» του σύγχρονου αγγλικού ποδοσφαίρου εργάζεται ατελείωτες ώρες, ούσα μάλιστα τόσο εργασιομανής, που παραλίγο να… γεννήσει τον μικρό Άλεξ μέσα σε μια αίθουσα όπου λάμβανε μέρος σε μια πολύ σημαντική σύσκεψη.

Από τη στιγμή που έφερε στον κόσμο τον γιό της Αλεξάντερ, περνάει αρκετό χρόνο και στο Λονδίνο, στο οποίο και διαθέτει ένα τριόροφο σπίτι πολλών εκατομμυρίων, στην πολυτελή περιοχή Park Lane.

Η ίδια περιγράφει τον εαυτό της ως μια γυναίκα κοράκι, αναιδή και αλαζόνα, η οποία κυκλοφορεί πάντα με τον προσωπικό της οδηγό στη Ρολς Ρόις που διαθέτει και την οποία απέκτησε μετά από ειδική παραγγελία. Τα δερμάτινα καθίσματα μάλιστα του πολυτελούς της αυτοκινήτου κοσμεί το μονόγραμμά της.

Πίνει μόνο σαμπάνια, διαθέτει προσωπικό τζετ και ένα εντυπωσιακό σκάφος 50 μέτρων, ενώ ντύνεται σχεδόν αποκλειστικά με ρούχα Chanel, τα οποία της προμήθευε ο εκλιπών προσωπικός της φίλος, Καρλ Λάνγκερφελντ.

Exit mobile version