Φλέρταρε με τον θάνατο. Η κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στο Euro 2020 ήταν η πιο σοκαριστική στιγμή της διοργάνωσης. Δύσκολα την ξεχνάει οποιοσδήποτε έβλεπε τότε το Δανία – Φινλανδία.
Ο Δανός ήταν νικητής στη μεγαλύτερη μάχη που έχει δώσει έως τώρα. Και συνήθως τέτοιοι άνθρωποι δεν το βάζουν γενικά κάτω. Έτσι έπραξε και εκείνος. Αποφάσισε πως θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο και το καταφέρνει.
Η Μπρέντφορντ ήταν η ομάδα που τον πίστεψε και του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί και πάλι στην Premier League. Η ποιότητά του ανέκαθεν ήταν αδιαμφισβήτητη. Το ερωτηματικό ένα για τις «μέλισσες». Εάν μπορούσε ο Κρίστιαν Έρικσεν να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις δεδομένου του προβλήματος που αντιμετώπιζε.
Αφού πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις και υπέγραψε, άρχισε η σταδιακή ένταξή του. Πρώτα προπονήσεις και εκτός αποστολής από τα αρχικά παιχνίδια. Στη συνέχεια ντεμπούτο στην ήττα από τη Νιούκαστλ ως αλλαγή. Στα τελευταία δύο βασικός ο Δανός. Τυχαίο ή όχι η Μπρέντφορντ πανηγύρισε τρίποντα σε αυτά. Από πότε είχε να νικήσει; Από τις 8 Ιανουαρίου στο Κύπελλο (4-1 την Πορτ Βέιλ) και αμέσως πριν (2/1) την Άστον Βίλα στο πρωτάθλημα.
Και εάν με τη Νόριτς το τρίποντο έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Τόνεϊ σε συνδυασμό με τις απίθανες γκάφες του Γκίμπσον, στη νίκη επί της Μπέρνλι ο Έρικσεν έπαιξε τον ρόλο του. Δις σκόρερ ξανά ο Τόνεϊ, αλλά το γκολ που ξεκλείδωσε το ματς ήταν από ασίστ του Δανού. Μιλάμε για την πρώτη του ασίστ στην Premier League μετά τον Δεκέμβριο του 2019 σε ένα ματς της Τότεναμ με τη Γουλβς. Νικητήρια ήταν και τότε με το γκολ του Βερτόνχεν να δίνει το τρίποντο στους Λονδρέζους.
Κλείνοντας, ο Έρικσεν είχε 44 στις 56 πάσες και ολοκλήρωσε περισσότερες επιθετικές πάσες στο αντίπαλο τρίτο από κάθε άλλον (15/26). Τέλος, είχε 5/9 μακρινές πάσες, περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη στον αγώνα με την Μπέρνλι. Είχε μάλιστα και ένα καλό σουτ για να σκοράρει με το γήπεδο να τον χειροκροτάει. Κάπως έτσι ο Κρίστιαν Έρικσεν φώναξε ξανά παρών μετά τη μεγάλη του περιπέτεια. Είχε κανείς αμφιβολία για το αντίθετο;