Ο Κέβιν ντε Μπρόινε έκανε «παπάδες», η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε τη Γουλβς (5-1) και αρχίσαμε να οραματιζόμαστε το μέλλον, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ.
Μωρέ μήπως πρέπει να επέμβει η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να… ακυρώσει τη μεταγραφή, άνω των 200 εκατ. ευρώ, του Έρλινγκ Χάαλαντ στη Σίτι; Μήπως αυτό που έρχεται πρέπει να απαγορευτεί για το καλό του σασπένς, για να διατηρηθεί ζωντανό το ενδιαφέρον;
Το ρίξαμε στην πλάκα, αλλά πραγματικά είναι εν δυνάμει τρομακτικό αυτό που έρχεται. Για τους αντίπαλους, εννοείται. Φυσικά και στο ποδόσφαιρο επισέρχονται μεταβλητές που δεν μπορείς πάντα να ελέγξεις ή να προβλέψεις, η αποτυχία της φετινής Παρί Σεν Ζερμέν είναι ένα πρόσφατο όσο και ηχηρό παράδειγμα.
To… κλείσιμο του ματιού στον Χάαλαντ
Αλλά αυτό πώς στο καλό θα πάει (κι) αυτό λάθος; Πώς δηλαδή ο Βέλγος παιχταράς δεν θα ταιριάξει γάντι με τον Νορβηγό μπόμπερ, πώς δεν θα τον «ταΐζει» αλλεπάλληλα γκολ; Αν και ο Ντε Μπρόινε μια χαρά και μόνος του το καταφέρνει στο να στέλνει την μπάλα στο πλεχτό, οι καημένοι οι «λύκοι» το έμαθαν με άσχημο, γι’ αυτούς, τρόπο.
Το ότι μάλιστα πανηγύρισε έναν εκ των τεσσάρων του γκολ που έφεραν τη Σίτι αγκαλιά με τον τίτλο μιμούμενος τον τρόπο που το κάνει συνήθως ο για λίγο ακόμα φορ της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ήταν το απόλυτο κλείσιμο του ματιού από πλευράς του Βέλγου «μαέστρου» γι’ αυτά που έρχονται. Ένα μήνυμα από το μέλλον!
Welcome Erling Haaland, from Kevin de Bruyne pic.twitter.com/6Zg1Adc0MN
— ⁹ (@JesusRoIe) May 11, 2022
Τέσσερα γκολ δεν είχε ποτέ βάλει ξανά σε ένα παιχνίδι. Για να βρούμε το προηγούμενο best of του από πλευράς σκοραρίσματος θα πρέπει να γυρίσουμε το χρόνο πίσω στο 2011, όταν ακόμα έπαιζε στην Γκενκ, την πρώτη του ομάδα, στο Βέλγιο. Στο «Γιαν Μπρέιντελ» της Μπριζ, είχε διαλύσει μόνος του την τοπική Κλαμπ σε ένα εντυπωσιακό ματς που είχε λήξει 5-4 υπέρ των φιλοξενούμενων. Από μικρός φαινότανε!
Το χατ τρικ του Ντε Μπρόινε στο Μπριζ το 2011
Το καψόνι με την μπάλα στον κήπο, έκανε τον Ντε Μπρόινε ολοκληρωμένο παίκτη!
Η άνεση με την οποία χρησιμοποιεί και τα δύο του πόδια δεν είναι τυχαία. Όταν ήταν πιτσιρικάς, ο πατέρας ενός φίλου του, του απαγόρεψε να παίζει μπάλα στον κήπο για να μη χαλάσει τα λουλούδια. Ο μικρός Κέβιν, θύμωσε. Φανταζόμαστε θα κοκκίνησε κιόλας, πως δηλαδή θα είναι από γεννησιμιού του το χρώμα που αποκτά το πρόσωπό του.
Αυτός ήθελε να παίξει. Μπρος σε αυτό το πάθος και την αντίδραση, προέκυψε νέα συζήτηση και εν τέλει, συμβιβασμός. Μπορούσε πια να παίξει με την μπάλα, αλλά μόνο αν την κλωτσούσε με το αριστερό, το αδύναμο του τότε πόδι. Κοίτα να δεις, το καψόνι του τότε, έγινε η ευλογία του σήμερα. Από τα βασικά στοιχεία ενός ολοκληρωμένου ποδοσφαιριστή το πόσο καλός είναι ανεξαρτήτως ποδιού…
Eurovision 2022: Αυτά πρέπει να προσέξει η Αμάντα Γεωργιάδη για να κερδίσει το Σάββατο