ΑΓΓΛΙΑ

Νιουκάστλ: Η περιουσία των νέων ιδιοκτητών «καταπίνει» το Big-6

Η περιουσία των νέων ιδιοκτητών αρκεί για να καταπιεί η Νιουκάστλ το BIG-6 - Σε επίπεδο αριθμών έχει ήδη γίνει

Συντάκτης: Σπύρος Γιαννόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ρόμαν Αμπράμοβιτς, Σεΐχης Μανσούρ και Γκλέιζερς. Όλοι τους μπορούν να καυχιούνται ότι διαθέτουν από τα πιο γερά πορτοφόλια στην Premier League. Μετά τη Νιουκάστλ.

Κι’ αυτό διότι το επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας (PIF) προεξέχοντος του πρίγκιπα και διαδόχου του θρόνου της χώρας, Μοχάμεντ Μπεν Ραχμάν είναι ικανό να «καταπιεί» το Big-6. 

Τα 300 εκατ. λίρες που δαπάνησε για την εξαγορά των «magpies», δεν είναι τίποτα μπροστά στο δίκτυο των Σαουδαράβων που αγγίζει τα 320 δις λίρες. Καλά διαβάσατε, δεν έκαναν τα μάτια σας… πουλάκια.

Η Νιουκάστλ είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη «προίκα» στο Νησί, με την περιουσία των νέων ιδιοκτητών της να προκαλεί τρόμο. Αξίζει να ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στους αντίστοιχους αριθμούς των έξι πιο πλούσιων συλλόγων που αποτελούν το κατεστημένο του αγγλικού ποδοσφαίρου. Βέβαια, μετά το παραπάνω ποσό που διαβάσατε, τα παρακάτω θα σας φανούν…. φραγκοδίφραγκα!

Νιουκάστλ: Ολες οι ομάδες δεν φτάνουν για να την εξαγοράσουν

Πάμε λοιπόν: Οι Γκλέιζερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν δίκτυο αξίας μόλις 3,5 δις στερλίνες. Μάλιστα συνολικά από τις 20 ομάδες της Premier League, οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται στην όγδοη θέση της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Ακολουθεί η Τότεναμ, με τον Τζο Λιούις να διατηρεί στην κατοχή του περιουσία ύψους 3,6 δις λιρών. Έκτη θέση για τη Γουλβς, με τον πρόεδρο της Fosun Group, Γκούο Γκουανγκτσάνγκ (4,5 δις).

Το TOP-5 αρχίζει με τον Νάσεφ Σαουΐρις της Άστον Βίλα (5,3 δις), συνεχίζει με τον Σταν Κρένκε της Άρσεναλ (6,35 δις) και κατεβαίνει στην τρίτη θέση με τον Ρώσο Μεγιστάνα της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς (9,6 δις).

Πριν τη Νιουκάστλ βρίσκεται ο σεΐχης Μανσούρ και η Μάντσεστερ Σίτι, με τον ισχυρό άντρα από τα ΗΑΕ να διατηρεί δίκτυο αξίας (22,9 δις στερλίνων).

Και τώρα θα σας δώσουμε τη χαριστική βολή. Στο σύνολο του ποσού που μαζεύεται από τις 20 ομάδες της Premier League και φτάνει τα 400 δις λίρες, οι «καρακάξες» διαθέτουν περίπου το 80% από την πίτα.

Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να οικοδομήσουν μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως, αλλά αυτό δεν θα αργήσει υπερβολικά με τέτοια μαζική εισροή χρημάτων.

Exit mobile version