Η προσφορά του Αντόνιο Ρίντιγκερ στην Τσέλσι είναι πολύπλευρη όπως ξανά και σαφώς διαφάνηκε στην επικράτηση κόντρα στη Λιντς.
Μετά τη λήξη, του την «έπεσαν» σχεδόν όλοι οι απέναντι. «Έκανες θέατρο» του φώναζαν. Και κάμποσα ακόμη, που δεν είναι για να τ’ αναφέρουμε. Πιπέρι στο στόμα. Αν δεν τον κρατούσε ο Ρομέλου Λουκάκου, ο Γερμανός ίσως και να είχε απαντήσει κάνοντας πράγματα σκληρά, πράγματα του γκέτο.
It’s all kicking off at full-time! 🌶️
Late drama at Stamford Bridge as Chelsea grab a 3-2 win against Leeds! #CHELEE #beINPL
Watch Now – https://t.co/hkoevnV6B4 pic.twitter.com/pCycVNawb6
— beIN SPORTS (@beINSPORTS_EN) December 11, 2021
Λιοντάρι και τίγρης ή αλλιώς… Ρίντιγκερ
Έτσι (τα) έμαθε στη γειτονιά που μεγάλωσε στο Βερολίνο. Μόλο που τώρα έχει εξελιχθεί σε στέκι φοιτητών και καλλιτεχνών, παλιά ήταν ζόρικα εκεί. Την «πάλευαν» μόνο οι δυνατοί. Σε μυαλό και σώμα.
Διόλου τυχαίο τελικά ότι λατρεύει τα λιοντάρια και τις τίγρεις. Επιβλητικά ζώα, γεμάτη ισχύ και αρχοντιά. Του ταιριάζουν από άποψη χαρακτήρα. Από μικρός, δεν ξέρει να κρύβεται, αρνείται να φοβάται.
Πεισματάρης και διεκδικητικός, το φανέρωσε νωρίς. Στα 18 του, αποφάσισε να φύγει από την Μπορούσια Ντόρτμουντ, για τη Στουτγάρδη, έχοντας βαρεθεί να περιμένει πότε θα προωθηθεί στην α’ ομάδα. Σε καλό του βγήκε. Στη Σουηβία, βρήκε χρόνο συμμετοχής και εμπειρίες. Μετέπειτα, σε δύο σεζόν στη Ρόμα, η πρόοδος του υπήρξε αλματώδης.
Ειδικά στην αντίληψη της τακτικής – οι μάστορες στον τομέα Ιταλοί διδάσκουν όσους είναι πρόθυμοι να ακούσουν. Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι προσπάθησε να τον πάρει στην Ίντερ, αλλά οι «τζαλορόσι» δεν ήθελαν να ενισχύσουν έναν άμεσο ανταγωνιστή.
Της μοίρας του γραφτό
Η μεταγραφή στην Τσέλσι ήταν μάλλον της μοίρας του γραφτό. Τρία συνεχόμενα καλοκαίρια, η φημολογία τον έφερνε προ του «Στάμφορντ Μπριτζ». Όταν πάντως πήγε εκεί, στο 2017, το timing και οι επί μέρους συνθήκες της απόκτησής του, τον αδικούσαν κατάφωρα.
Ανακοινώθηκε λίγο μετά το τότε φιάσκο με τον νυν συμπαίκτη του. Ρομέλου Λουκάκου (που είχε πάει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενώ πρόβαλε ως κλεισμένος). Εμφανιζόταν ως τρίτη επιλογή του τότε κόουτς Αντόνιο Κόντε πίσω από τους Βίρτζιλ φαν Ντάικ και Λεονάρντο Μπονούτσι. Ας είναι. Οι μεταγραφές άλλωστε κρίνονται στο γήπεδο, όχι στη θεωρία.
Ο Ρίντιγκερ διέλυσε εμφατικά την αίσθηση «so what» που δημιούργησε αρχικά η απόκτησή του. Εξελίχθηκε σε «κολόνα» για τους Λονδρέζους σε βάθος χρόνου. Ευπροσάρμοστος, κάλυψε και καλύπτει πολλές θέσεις με ζηλευτή άνεση. Άμυνα με τρεις; Με τέσσερις; Μπακ; Στόπερ. Πρόβλημα ουδέν. «Χτιστός», κερδίζει τις περισσότερες μονομαχίες ψηλά ή χαμηλά, γουστάρει την επαφή, επιζητά τις προκλήσεις.
Δώστε του συμβόλαιο – τίμια και παστρικά!
Τα δύο πέναλτι που κέρδισε απέναντι στα «παγόνια» οφείλονται σε αυτήν ακριβώς την ικανότητά του να είναι… παντού και στο 100%. Σε θέσεις εξτρέμ ήταν σε αμφότερες τις φάσεις. Η πρώτη παράβαση ήταν αδιαμφισβήτητη. Στη δεύτερη έδωσε συναίσθημα -όντως- όμως την τρώει κλωτσιά και αυτό δεν σηκώνει ένσταση. Υπήρχαν πολύ πιο σκανδαλώδη πέναλτι στην ημέρα, απλώς δείτε αυτό υπέρ της Μάντσεστερ Σίτι στο ματς με τη Γουλβς. Σπρώξιμο και λίγα λέμε…
Ο Ρίντιγκερ, με τον Τόμας Τούχελ στα πράγματα, έγινε καλύτερος από ποτέ. Το θέμα είναι πως είναι ίσως να μην είναι για καιρό ακόμα στο Λονδίνο. Προς μεγάλη λύπη του προπονητή του. Δεν πάνε καλά οι συζητήσεις για νέο συμβόλαιο, η διαφορά στο οικονομικό είναι μεγάλη. Εμφανίζεται επίσης δεκτικός σε μια νέα πρόκληση και η Ρεάλ Μαδρίτης δεν αδιαφορεί. Ειδικά καθώς το καλοκαίρι μπορεί να τον πάρει δίχως να ξοδέψει ευρώ για μεταγραφή, αφού το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται.
Δεν γίνεται να ξέρουμε από τώρα τι θα συμβεί. Είμαστε βέβαιοι πάντως για τούτο: Όπου κι αν τον οδηγήσει ο δρόμος του τον 28χρονο Γερμανό στόπερ, θα ‘ναι εμμονικός με την καθαριότητα. Συνήθεια που του έχει μεταδώσει η μητέρα του Λίλι, η οποία έχει καταγωγή από τη Σιέρα Λεόνε. Δεν τη βαστά την ακαταστασία. Κυριολεκτικά. Αλλά και μεταφορικά. Η άμυνα της Τσέλσι, της «κάθε Τσέλσι» πιο σωστά, δεν ζητά κάτι περισσότερο. Τίμιες και παστρικές δουλειές.