ΑΡΗΣ

Άρης: Ο «Θεός» του ελληνικού αθλητισμού έγινε 108 ετών!

Ο Άρης, ο ιδιαίτερος αυτός σύλλογος του ελληνικού αθλητισμού έκλεισε 108 χρόνια ζωής και το Sportime τον τιμά με ένα εκτενές αφιέρωμα.
Άρης: Ο «Θεός» του ελληνικού αθλητισμού έγινε 108 ετών!

Το 2022 βρίσκει τον σύλλογο Άρη σε μια αξιόλογη και ελπιδοφόρα τροχιά σε όλα τα επίπεδα. Το ποδοσφαιρικό τμήμα συνεχίζει να βαδίζει ανοδικά, έχοντας δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια μία από τις ισχυρότερες ομάδες της ιστορίας. Την ίδια ώρα ο ΑΣ Άρης γίνεται μια αξιόλογη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια και έχοντας βάση τα συνεχώς αυξανόμενα εγγεγραμμένα μέλη, υπάρχει και εκεί η πίστη για ένα καλύτερο αύριο.

Ευχάριστα τα μηνύματα και στην ΚΑΕ Άρης καθώς ολοένα και μειώνει τα παλιά χρέη με σκοπό στα προσεχή χρόνια, να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο που της αξίζει.

Μέχρι όμως να φτάσουμε στο σήμερα χρειάστηκαν πολλές δεκαετίες, πολλή δουλειά και χιλιάδες άτομα ώστε ο Άρης να φτάσει να παίζει τόσο σημαντικό ρόλο σε κοινωνικό και αθλητικό επίπεδο. Στην Ελλάδα, αλλά και έξω από τα σύνορά της.

Βεβαίως τα φετινά γενέθλια έχουν σημαδευτεί και από δύο στυγερές δολοφονίες φιλάθλων του. Ο Τόσκο Μποζατζίσκι και ο Άλκης Καμπανός (η οδός όπου έγινε το έγκλημα θα φέρει πλέον το όνομά του). Δύο άτομα που θα πρέπει να μνημονεύονται πάντα και θα μνημονεύονται πάντα ως άδολοι «στρατιώτες» του Άρη.

Άρης, στα πέρατα της γης

Άρης: Μια παρέα εφήβων «χτίζει» έναν «γίγαντα»! (vid) 

Θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι μια παρέα από… σχολιαρόπαιδα θα μπορούσε να δημιουργήσει κάτι τόσο μεγάλο και τόσο διαχρονικό; Που να γράφει ιστορία, να προσφέρει τόσα πολλά στον αθλητισμό και τον πολιτισμό της Ελλάδας και να συγκινεί τόσο μεγάλες μάζες κόσμου για τόσες πολλές γενιές;

Κι όμως αυτό συνέβη στις 25 Μαρτίου του 1914 όταν δημιουργήθηκε ο σύλλογος Άρης από μια παρέα μαθητών (φοιτούσαν στο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, βρίσκεται επί της Οδού Εγνατίας σήμερα) σε ένα καφενείο της περιοχής Βότση.

Λέγεται μάλιστα ότι την ιδέα για την ίδρυση του Άρη έδωσε ο πατέρας ενός εκ των ιδρυτών και συγκεκριμένα του Δημήτριου Ιωαννίδου. Αυτός φέρεται να είναι εκείνος που παρότρυνε τα παιδιά ώστε να ιδρύσουν ένα ποδοσφαιρικό σωματείο με όλες τις επισημότητες (καταστατικό, μέλη, σφραγίδες κτλ).

Άρης: Οι ιδρυτές του Άρη Θεσσαλονίκης

Οι πρώτοι 9 αποτέλεσαν και το πρώτο ΔΣ της ομάδας: Μίνως Κυδωνάκης (πρώτος πρόεδρος), Ρούσος Ρωσιάδης (Α’ αντιπρόεδρος), Δημήτρης Ιωαννίδης (σύμβουλος), Τηλέμαχος Καραγιαννίδης (σύμβουλος), Πέτρος Κοτζαμάνης (σύμβουλος), Πέτρος Κρέης (σύμβουλος), Ιωάννης Πλιάτσικας (σύμβουλος), Γεώργιος Λάμπρου (Ταμίας), Αναστάδιος Τσιατσιαπάς (Γραμματέας), Αθανάσιος Παπαγεωργίου, Γρηγόριος Βλαχόπουλος, Λάζαρος Βλαχόπουλος, Δημήτριος Κοτρώτσης, Λάζαρος Κωστίδης, Κάρολος Σαλούστο, Ιωάννης Αγγέλου, Λάζαρος Αγοραστός, Αγοραστός Αγοραστός, Ελευθέριος Μαλιαγκούδης, Ελευθέριος Σταυρίδης, Νίκος Πριτσούλης, Πέπο Αμπραβανέλ.

Ο «νονός» Τηλέμαχος Καραγιαννίδης και το καταστατικό

«Ιδρύεται εν Θεσ/νίκη, ο Ποδοσφαιρικός σύλλογος υπό την επωνυμίαν “ΑΡΗΣ”. Σκοπός του συλλόγου είναι η εκγύμνασις ισχυράς ομάδος αποτελούμενη εκ πασών των κοινωνικών τάξεων», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα δύο πρώτα, από τα συνολικά 43 άρθρα του σχετικού καταστατικού, ενώ η ονομοταδοσία του νέου συλλόγου αποδίδεται στον Τηλέμαχο Καραγιαννίδη.

Το έμβλημα και η ξεχωριστή ημερομηνία

Η ημερομηνία που επελέγη μόνο τυχαία δεν ήταν καθώς η 25η Μαρτίου είναι ξεχωριστή για ολόκληρο τον ελληνισμό. Όσον αφορά το έμβλημα, οι ιδρυτές του Άρη έκαναν μια στιβαρή επιλογή: «Θα είναι ο Αναπαυόμενος Θεός του πολέμου», έτοιμος να δώσει τις μάχες του όποτε χρειασθεί. Η έμπνευση προήλθε από ένα αριστουργηματικό γλυπτό, έργο του αρχαίου Έλληνα γλύπτη Σκόπα ή του Λυσίππου.

Ο Άρης κατοχυρώνει τα χρώματα σε φιλικό με τον ΠΑΟΚ

Όπως συνέβη και με την ημερομηνία ίδρυσης του Άρη, ούτε η επιλογή του χρώματος ήταν τυχαία. Η επιρροή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, έκαναν τους ιδρυτές του συλλόγου να επιλέξουν τα «κιτρινόμαυρα» χρώματα, τα οποία η ομάδα «κατοχύρωσε» οριστικά όταν επικράτησε σε ένα φιλικό (9 Αυγούστου 1925) του ΠΑΟΚ (τότε ΑΕΚ Θεσσαλονίκης) με 5-2.

Γενικότερα Άρης και Ελλάδα, Άρης και Μακεδονία είναι έννοιες αλληλένδετες, καθώς ο ιστορικός σύλλογος έμελλε να κάνει περήφανη τη χώρα πολλές φορές στο μέλλον.

Άρης: Ποδόσφαιρο

Οι τέσσερις τίτλοι και η πρωτοπορία με την Ευρώπη

Στο ποδόσφαιρο ο Άρης μετράει τρία πρωταθλήματα (1928, 1932 και 1946) και ένα Κύπελλο Ελλάδας το 1970. Το πρωτάθλημα του ’28 μάλιστα ήταν και πρώτο που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της ΕΠΟ. Έτσι με τους τρεις αυτούς τίτλους τα πρώτα 20 χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος ο «Θεός του πολέμου» αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Νίκος Κίτσος, Νίκος Αγγελάκης, Κώστας Βελλιάδης, φυσικά ο ξεχωριστός Κλεάνθης Βικελίδης και τα αδέλφια του, αποτέλεσαν μερικές από τις κορυφαίες μορφές εκείνης της πρώτης περιόδου της ομάδας.

Παράλληλα ο Άρης υπήρξε ο πρώτος ελληνικός ποδοσφαιρικός σύλλογος που προσκάλεσε ξένη ποδοσφαιρική ομάδα για αγώνα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα στις 20 Ιανουαρίου 1923 κέρδισε στη Θεσσαλονίκη τη σερβική Σπόρτινγκ Κλουμπ του Βελιγραδίου με 3-1.

Επίσης στις 5 Απριλίου 1925,στο Μοναστήρι (σημερινή Μπίτολα των Σκοπίων) ο Αρης έχασε με 2-1 από την Πελιστέρ, ωστόσο κατέστη η πρώτη ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα που έδινε αγώνα στο εξωτερικό.

Γίλμα Κατάμα: Ο πρώτος Αφρικανός της Ελλάδας έπαιξε στον Άρη

Ο Άρης ήταν πρωτοπόρος και στο θέμα των ξένων ποδοσφαιριστών. Συγκεκριμένα ο Αιθίοπας Γίλμα Κατάμα οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Άρη στις 3 Σεπτεμβρίου 1964, έγινε ο πρώτος Αφρικανός που αγωνίστηκε ποτέ στην Ελλάδα. Αγωνίστηκε σε 8 παιχνίδια σημειώνοντας ένα γκολ στο Κύπελλο Ελλάδας, ενώ έπαιξε και στους πρώτους ευρωπαϊκούς αγώνες των «κίτρινων» (κόντρα στη Ρόμα), συγκεκριμένα στο τότε Κύπελλο Εκθέσεων.

Άρης: Στιγμές που έμειναν στην ιστορία

Στην ιστορία του συλλόγου έμειναν και μερικές μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές. Όπως η πρόκριση επί της μεγάλης Περούτζια του Πάολο Ρόσι το 1979, αλλά και κόντρα στη Μπενφίκα μια φάση πριν.

Μεταγενέστερα, υπάρχουν οι δύο νίκες επί της κατόχου του UEFA και του Super Cup Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και η πρόκριση επί της Σαραγόσα τη σεζόν 2007-08.

Άρης: Το ασύλληπτο ευρωπαϊκό αήττητο

ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνουμε βεβαίως και στο απίστευτο εντός έδρας αήττητο που διατηρεί ο Άρης στην Ευρώπη. Η τελευταία φορά που οι «κίτρινοι» έχασαν μέσα στο σπίτι τους ήταν στις 6 Οκτωβρίου 1968, με σκορ 1-2 από την σπουδαία τότε ουγγρική Ουίπεστ.

Έκτοτε ο «Θεός του πολέμου» μπορεί να καμαρώνει για τις σημαντικές επιτυχίες του απέναντι σε σπουδαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους όπως η αγγλική Τσέλσι, η πορτογαλική Μπενφίκα, η ιταλική Περούτζια, η γαλλική Σεντ Ετιέν, η αγγλική Ίπσουιτς, η ελβετική Σερβέτ, η ισπανική Θέλτα, η ιταλική Ρόμα, η ισπανική Σαραγόσα, ο Ερυθρός Αστέρας από την Σερβία, η πορτογαλική Μπράγκα, η ισπανική Ατλέτικο Μαδρίτης, η γερμανική Μπάγερ Λεβερκούζεν, η νορβηγική Ρόζενμποργκ και η αγγλική Μάντσεστερ Σίτι.

Ένα αήττητο το οποίο τη σεζόν 2019-20 έφτασε τα 28 ματς(!) μετά το 0-0 με την ΑΕΛ Λεμεσού και τη Μόλντε. Τελικά έμελλε να σπάσει το 2020 από την… άσημη Κόλος Κοβαλίβκα που επικράτησε με 1-2 μετά από 51 ολόκληρα χρόνια.

Το σπουδαίο 17Χ17 και το μπαράζ του Βόλου

Την περίοδο 1978-79 ο Άρης του Αποστόλ Τσατσέφσκι θα πετύχει κάτι σπάνιο, καθώς θα νικήσει και στα 17 εντός έδρας παιχνίδια που έδωσε, όμως θα τερματίσει τρίτος πίσω από ΑΕΚ και Ολυμπιακό, καθώς εκτός δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός.

Τη σεζόν 1979-80 (των Πέπε Σασία και Φρανκ Μπλάνστοουν) οι «κίτρινοι» πραγματοποιούν σπουδαία σεζόν και έρχονται «αγκαλιά» με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ομως τελικά θα ισοβαθμήσουν με τον Ολυμπιακό στους 47 βαθμούς και στο μπαράζ που έγινε στον Βόλο ώστε να κριθεί ο τίτλος, θα ηττηθούν με 2-0. Ήταν η φορά που ήρθαν πιο κοντά από ποτέ στο πρωτάθλημα με εξαίρεση τις τρεις φορές που το κέρδισαν.

Άρης: Η μεγαλύτερη οπαδική εκδρομή στην Ελλάδα

Στις 24 Απριλίου του 2010 ο Άρης θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, παρουσία 27.000 οπαδών του! Ετσι θα καταγραφεί η μεγαλύτερη οπαδική μετακίνηση στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου η οποία πολύ δύσκολα θα ξεπεραστεί στο μέλλον. Τριακόσια πούλμαν, αμέτρητα αυτοκίνητα, αεροπλάνα και τρένα θα χρειαστούν προκειμένου να «κατέβει» στην Αθήνα όλος αυτός ο κόσμος.

Άρης: Οι ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες συμμετοχές 

Ντίνος Κούης: 473

Θόδωρος Πάλλας: 368

Γιάννης Βένος: 306

Οι πρώτοι σκόρερ

Ντίνος Κούης: 143

Αλέκος Αλεξιάδης: 126

Κώστας Παπαϊωάννου: 65

Άρης: Μπάσκετ

https://youtu.be/Dc62a9gj8hg

Άρης, ο «Αυτοκράτορας» του ελληνικού μπάσκετ

Ό,τι και να πεις για το μπασκετικό τμήμα του Άρη είναι πραγματικά λίγο. Αποτελεί τη «ναυαρχίδα» του συλλόγου και είναι η ομάδα που «εκτόξευσε» την ελληνική καλαθοσφαίριση προς την κορυφή της Ευρώπης. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Άρης αξίζει μερτικό από τις επιτυχίες των υπόλοιπων ελληνικών ομάδων.

Το μαρτυρούν άλλωστε οι 22 τίτλοι, δηλαδή τα 10 πρωταθλήματα, τα οκτώ Κύπελλα, τα τρία ευρωπαϊκά και το 1 ελληνικό Σούπερ Καπ που κοσμούν το παλμαρέ του. Το τμήμα ιδρύθηκε το 1922 και κατέκτησε το 1930 πανηγύρισε και το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ο προπονητής Γιάννης Ιωαννίδης και οι θρύλοι Νίκος Γκάλης, Παναγιώτης Γιαννάκης, μαζί με τα άλλα παιδιά «έχτισε» την «Αυτοκρατορία» των επτά σερί πρωταθλημάτων και των συνολικά έξι Κυπέλλων.

Από εκεί και πέρα υπήρξαν και άλλες μεγάλες στιγμές, όπως οι τρεις ευρωπαϊκοί τίτλοι ( Κυπελλούχων 1993, Κόρατς 1997, Champions Cup 2004) το Κύπελλο των… απλήρωτων το 1998, αλλά και ο τελευταίος τίτλος το Κύπελλο το 2004.

Αναφορά πρέπει να γίνει και στο φοβερό και τρομερό αήττητο των 80 σερί αγώνων. Το οποίο διήρκεσε για τρία χρόνια και οκτώ μήνες. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ηττήθηκε για τελευταία φορά στις 2 Μαρτίου του 1985 στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο με 84-82 κι εν συνεχεία μετρούσε μόνο νίκες έως ότου το ημερολόγιο να δείξει 5 Νοεμβρίου του 1988, όταν και ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ με 81-78.

Φυσικά στην ιστορία έμειναν τα τρία final four του τότε Κυπέλλου πρωταθλητριών στα οποία αγωνίστηκε ο Άρης (σε Γάνδη, Μόναχο και Σαραγόσα) και τα οποία καθήλωναν τις Πέμπτες όλη την Ελλάδα στις τηλεοράσεις. Μπορεί να μην ήρθε κάποιος τίτλος όμως το γεγονός οτι μια ομάδα κατάφερε να επηρεάζει  την αγορά (όποτε έπαιζε ο Άρης τα θέατρα, τα καφέ και τα μπαρ ήταν άδεια ) είναι κάτι ανεπανάληπτο και άκρως εντυπωσιακό.

Τότε ο Άρης κατατρόπωνε ομάδες μεγαθήρια όπως η Μπαρτσελόνα, η Τρέισερ, η Μακάμπι, η Παρτιζάν, η Γιουγκοπλάστικα. Κι αυτό παρότι είχε το μισό (ίσως και μικρότερο μπάτζετ) και αγωνιζόταν με έναν ξένο, τον Γουίλτζερ.

Άλλες μεγάλες μορφές υπήρξαν οι Ανέστης Πεταλίδης, Χάρης Παπαγεωργίου και από ξένους ο Ρόι Τάρπλεϊ, ο Χοσέ Ορτίθ και φυσικά ο Μάριο Μπόνι.

Άρης: 185 τίτλοι συνολικά – Επιτυχίες και στα άλλα αθλήματα

Ο Άρης είναι ένας σύλλογος που καλλιέργησε και καλλιεργεί και πολλά άλλα αθλήματα, ομαδικά και ατομικά. Στα ομαδικά πρέπει να γίνει αναφορά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Σούπερ Καπ στο βόλεϊ το 1997, αλλά και στα τέσσερα πρωταθλήματα που ο σύλλογος έχει πανηγυρίσει στο πόλο.

Γενικότερα ο «Θεός του πολέμου» αριθμεί 185 τίτλους συνολικά σε άνδρες και γυναίκες όσον αφορά τα ομαδικά αθλήματα.

Άρης: Όλοι οι τίτλοι του

ΑΝΔΡΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ έτος ιδρύσεως 1914

  • 3 Πρωταθλήματα Ελλάδος: 1928, 1932, 1946
  • 1 Κύπελλο Ελλάδος: 1970
  • 13 Πρωταθλήματα Μακεδονίας : 1923, 1924, 1926, 1928, 1929, 1930, 1931, 1934, 1938, 1946, 1949, 1953, 1959
  • 4 Πρωταθλήματα Βόρειας Ελλάδος :1933, 1935, 1939,1956
  • 1 Κύπελλο Μεγάλης Ελλάδος: 1971

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

  • 2 Πρωταθλήματα Ελλάδας Κ-20: 2002, 2011
  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Κ-17: 2012
  • 1 Κύπελλο Ελλάδας ερασιτεχνών: 1985
  • 11 Πρωταθλήματα Ελλάδος Νέων: 1962,1963,1964,1971,1975,1978,1983,1984,1985,1987,1991

ΜΠΑΣΚΕΤ έτος ιδρύσεως 1922

  • 10 Πρωταθλήματα Ελλάδας 1930, 1979, 1983, 1985, 1986, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991
  • 8 Κύπελλα Ελλάδας 1985, 1987, 1988, 1989, 1990, 1992, 1998, 2004
  • 1 Σούπερ Καπ Ελλάδας 1986
  • 1 Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης 1993
  • 1 Κύπελλο Κόρατς 1997
  • 1 Fiba Champions Cup 2003
  • 6 Πρωταθλήματα Μακεδονίας 1926, 1927, 1928, 1929, 1930, 1958

ΜΠΑΣΚΕΤ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

  • 5 Πρωταθλήματα Ελλάδας εφήβων 1979, 1989, 2009, 2011, 2013
  • 7 Πρωταθλήματα Ελλάδας παίδων 1979, 1980, 1981, 1989, 1994, 1997, 2011

 ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ έτος ιδρύσεως 1925

  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας: 1997
  • 1 Σούπερ Kαπ Ελλάδας: 1997
  • 6 Πρωταθλήματα Μακεδονίας: 1925, 1927, 1964, 1966, 1967, 1968

ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

  • 4 Πρωταθλήματα Ελλάδας εφήβων: 1966, 1981, 1985, 1990
  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας παίδων: 1988

ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ έτος ιδρύσεως 1925

  • 4 Πρωταθλήματα Ελλάδας ανδρών: 1928, 1929, 1930 1932
  • 7 Πρωταθλήματα Μακεδονίας:1928,1931, 1932, 1946, 1948, 1951, 1955

ΠΟΛΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

  • 2 Πρωταθλήματα Ελλάδος Εφήβων 1982, 1986
  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδος Παίδων 1985

ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΥΠΟΔΟΜΩΝ έτος ιδρύσεως 1984

  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας παίδων: 2005

ΧΟΚΕΪ ΕΠΙ ΠΑΓΟΥ ΑΝΔΡΩΝ έτος ιδρύσεως 1986
4 Πρωταθλήματα Ελλάδας: 1989, 1990, 1991, 2011

ROLLER ΧΟΚΕΪ ΑΝΔΡΩΝ έτος ιδρύσεως 2008

  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας: 2009
  • 3 Κύπελλα Ελλάδας: 2007, 2008, 2009
  • 1 Βαλκανικό κύπελλο: 2009

ΜΠΟΛ ΧΟΚΕΪ ΑΝΔΡΩΝ έτος ιδρύσεως 2009

  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας: 2009

ΚΟΡΦΜΠΟΛ έτος ιδρύσεως 2006

  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας: 2007
  • 1 Κύπελλο Ελλάδας: 2007

BEACH ΚΟΡΦΜΠΟΛ έτος ιδρύσεως 2008
1 Πρωτάθλημα Ελλάδας 2008

ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΑΝΔΡΩΝ έτος ιδρύσεως 2006

  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας: 2016

E-SPORTS ΑΝΔΡΩΝ

  • 1 Κύπελλο Ευρώπης (Europa League): 2020
  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Μπάσκετ 2020

ΣΤΙΒΟΣ έτος ιδρύσεως 1923

  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδος ανωμάλου δρόμου ανδρών (20 ετών) 1986
  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδος ανωμάλου δρόμου παίδων 1986
  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδος εφήβων 1989
  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδος ανδρών (20 ετών) 1989

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ έτος ιδρύσεως 1923

  • 4 Πρωταθλήματα Ανδρών Μακεδονίας 1925, 1929, 1934, 1939
  • 1  Πρωτάθλημα Ελλάδος Ανδρών 1984
  • 3 Πρωταθλήματα Μακεδονίας  Γενικής Κατάταξης ( Ανδρών-Γυναικών) 1948, 1951, 1952
  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδος Νέων 1980
  • 2 Πρωταθλήματα Ελλάδος Εφήβων – Νεανίδων (Γενική Βαθμολογία) 1994, 2019
  • 1 Πρωτάθλημα Παίδων – Παμπαίδων Α’ – Παμπαίδων Β’ (2021)

ΤΖΟΥΝΤΟ ΑΝΔΡΩΝ έτος ιδρύσεως 1986

  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας : 2017

ΠΥΓΜΑΧΙΑ ΑΝΔΡΩΝ έτος ιδρύσεως 1970

  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας : 1972

ΠΥΓΜΑΧΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ έτος ιδρύσεως 1970

  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας 2021

ΠΑΛΗ υποδομών έτος ιδρύσεως 1959

  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας εφήβων ελληνορωμαϊκής 1980

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ (ανενεργό) έτος ιδρύσεως 1931

  • 1 Πρωτάθλημα Ανδρών Βόρειας Ελλάδος 1990
  • 1 Πρωτάθλημα Βόρειας Ελλάδος Παίδων 1990
  • 1 Πρωτάθλημα Βόρειας Ελλάδος Παμπαίδων 1990

ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (ανενεργό)

  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδος Νέων 1990
  • 1 Εαρινό Πρωτάθλημα Ελλάδος 1993

ΞΙΦΑΣΚΙΑ υποδομών έτος ιδρύσεως 2015

  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Παίδων 2021

Λοιπά ανδρικά τμήματα που δεν έχουν καταφέρει να κατακτήσουν κάποιο τίτλο σε ομαδικό επίπεδο

ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ έτος ιδρύσεως 1984
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ έτος ιδρύσεως 1985
ΜΠΕΪΖΜΠΟΛ (ανενεργό) έτος ιδρύσεως 2002
ΣΚΑΚΙ έτος ιδρύσεως 2013
KICK BOXING έτος ιδρύσεως 2017
CROSSFIT
Ε SPORTS έτος ιδρύσεως 2017
ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ (ανενεργό)

ΤΑΕ KWON DO (ανενεργό)

 

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ έτος ιδρύσεως 1926

  • 4 Πρωταθλήματα Μακεδονίας 1926,1975, 1977, 1982

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

  • 2 Πρωταθλήματα Ελλάδας νεανίδων 2017, 2018
  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας κορασίδων 2018
  • 2 Πρωταθλήματα Ελλάδας παγκορασίδων 2000, 2018

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ έτος ιδρύσεως 1946

  • 5 Πρωταθλήματα Μακεδονίας 1947, 1948, 1949, 1950, 1957

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

  • 1 Πρωτάθλημα Ελλαδας νεανίδων: 1993
  • 3 Πανελλήνια πρωταθλήματα κορασίδων: 2005, 2014, 2015

ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ έτος ιδρύσεως 1985

  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας νεανίδων: 2010
  • 2 Πρωταθλήματα Ελλάδας κορασίδων: 2006, 2009
  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας παγκορασίδων: 2004

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ έτος ιδρύσεως 1946

  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδος : 1994
  • 2 Πρωταθλήματα Ελλάδος Νεανίδων 1994, 2019

ΠΥΓΜΑΧΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ έτος ιδρύσεως 1994

  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας : 2017

ΣΤΙΒΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ έτος ιδρύσεως 1946

  • 2 Διασυλλογικά Πρωταθλήματα Ελλάδας ανοικτού στίβου: 1991, 1992
  • 1 Κύπελλο Ελλάδας ανοικτού στίβου: 1988
  • 2 Πρωταθλήματα Ελλάδας κλειστού στίβου: 1990, 1991
  • 2 Πρωταθλήματα Ελλάδας ανωμάλου δρόμου: 1961, 1962
  • 2 Πρωταθλήματα Ελλάδος νεανίδων 1989,1992

ΆΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ έτος ιδρύσεως 1990

  • 2 Πρωταθλήματα Ελλάδας : 1994, 1995

ΞΙΦΑΣΚΙΑ υποδομών έτος ιδρύσεως 2015

  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Κορασίδων 2020

Λοιπά γυναικεία τμήματα που δεν έχουν καταφέρει να κατακτήσουν κάποιο τίτλο σε ομαδικό επίπεδο

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ έτος ιδρύσεως 2008
ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ έτος ιδρύσεως 1989
ΣΟΦΤΜΠΟΛ (ανενεργό) έτος ιδρύσεως 2007

ΠΑΛΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΣΥΝΟΛΟ ΤΙΤΛΩΝ: 185

*Στους παραπάνω τίτλους δεν αναγράφονται οι ατομικές διακρίσεις των αθλητών-τριών μας σε όλα τα αθλήματα σε Πανελλήνια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

** Στους παραπάνω τίτλους δεν αναγράφονται οι δεύτερες και τρίτες θέσεις σε ομαδικό αλλά και ατομικό επίπεδο των αθλητών-τριών μας σε Πανελλήνια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

*** Στους παραπάνω τίτλους δεν αναγράφονται οι πρώτες θέσεις του Συλλόγου μας από τη συμμετοχή του σε Τουρνουά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άρης: Ο «Θεός» του ελληνικού αθλητισμού έγινε 108 ετών!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.