Ένας Άρης που θα σε κάνει να γουστ-ΆΡΗΣ!
Ο Άρης έκανε τα «αποκαλυπτήρια» μπροστά στο κοινό του και το Sportime σας παραθέτει τα συμπεράσματά του, τα οποία ήταν άκρως ενθαρρυντικά.Κυρίως θετικά είναι τα συμπεράσματα που βγήκαν για τον νέο Άρη που δημιουργείται από το χθεσινό (Πέμπτη 18/7) φιλικό με τον Ατρόμητο. Μπορεί από τα τρία προηγούμενα φιλικά να μην είχαμε πλήρη εικόνα (καθώς δεν μεταδόθηκαν τηλεοπτικά), όμως από όσα μάθαμε και είδαμε σε σκόρπια πλάνα, η βελτίωση κόντρα στην ομάδα του Περιστερίου ήταν εμφανής.
Ειδικά μέχρι τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν και έγιναν οι πολλές αλλαγές από τις δύο ομάδες (με συνέπεια ο ρυθμός να πέσει) η ομάδα του Σάββα Παντελίδη ήταν ξεκάθαρα ανώτερη. Απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο τον οποίο πέρσι τον… κυνηγούσε και ποτέ δεν τον έφτασε (χάνοντας μάλιστα μέσα έξω) ήταν εκείνη που έκανε «παιχνίδι».
Με ποσοστά κατοχής άνω του 60-65%, πρεσάρισμα ψηλά, τρεξίματα, αλλά και πολύ καλή άμυνα γενικότερα. Κλειστοί διάδρομοι, σωστή αλληλοκάλυψη που δεν άφησαν παρά μόνο μία φορά τον Ατρομητο να γίνει απειλητικός. Μία, αυτή του γκολ, όταν ο Ρόουζ ολιγώρησε στην επαναφορά από το πλάγιο άουτ των φιλοξενούμενων.
Παρακάτω θα ήθελα να κάνω και μια αναφορά σε κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα
Ντάνιελ Σούντγκρεν: Ο Σουηδός ήταν πιο έτοιμος από όλους καθώς προήλθε από εν εξελίξει πρωτάθλημα. Φάνηκε σαν να έπαιζε καιρό στην ομάδα και δικαίως ο Άρης επιθυμούσε την όσο πιο γρήγορη ένταξή του στην ομάδα. Δεν ήταν τυχαίο που ήταν μεταξύ των μόλις δύο παικτών που δεν έγιναν αλλαγή (ο άλλος ήταν ο Ντιγκινί). Μόλις βρει τη «χημεία» του με τον Φετφατζίδη που παίζει μπροστά του θα είναι επωφελές για αμφότερους. Επίσης ο ίδιος δείχνει να γουστάρει με αυτή την αλλαγή περιβάλλοντος μετά από πολλά χρόνια στην ΑΙΚ.
Μπράουν Ιντέγε: Ο Νιγηριανός είναι σημείο αναφοράς μέσα στην περιοχή. Εστω κι αν δεν είχε καθαρές ευκαιρίες καθώς δεν τροφοδοτήθηκε ανάλογα, απασχολούσε όλη την αντίπαλη άμυνα. Το αυτογκόλ των φιλοξενούμενων προήλθε από τη δική του πίεση και προσπάθεια. Επίσης αξιοποίησε το πέναλτι και μακάρι ο Άρης να βρήκε έναν εκτελεστή από τα 11 βήματα. Θα πρέπει βεβαίως να αξιοποιηθεί καλύτερα από τους συμπαίκτες του. Έδειξε μεγάλη διάθεση και πάθος.
Μίτζεν Μπάσα: Ο Αλβανός ήταν από τους καλύτερους. Όταν έπαιζε με τον Σιώπη και ήταν αναγκαστικά επιφορτισμένος με το να δημιουργεί και να κουβαλά τη μπάλα και αυτό δεν του έβγαινε. Χθες παίζοντας πλάι στον Ματίγια που είναι πιο επιθετικογενής, ο Μπάσα περιορίστηκε σε πιο αμυντικογενή ρόλο κάνοντας αυτό που έπρεπε. Είχε την ουσία που του έλειπε από αρκετά ματς πέρσι.
Γιάννης Φετφατζίδης: Χειροκροτήθηκε θερμά κατά την αποχώρησή του και αυτό λέει πολλά για την αποδοχή του από τον κόσμο. Παρότι κάποιες στιγμές έκανε κατάχρηση της ντρίπλας και θα μπορούσε να μοιράζει περισσότερο τη μπάλα, ήταν και αυτός που τους διακριθέντες. Εχει μία τεχνική και κάτι αγγίγματα στη μπάλα που δεν συναντάμε συχνά στην Ελλάδα. Έτσι άλλωστε εξασφάλισε την εσχάτη των ποινών για την ομάδα του στο Β’ μέρος. Με δεδομένο ότι θα αγωνίζεται για τα δύο επόμενα χρόνια στον Άρη, στο χέρι του είναι να συγκεντρωθεί και να βγάλει αυτό που μπορεί.
Λερίν Ντουάρτε: Έστω κι αν ο Ολλανδός μέσος μπήκε στο ματς σε ένα χρονικό σημείο που ο ρυθμός άρχισε να πέφτει, έδειξε σαφή δείγματα του ταλέντου και της ποιότητάς του. Διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση για τη θέση του, έχει έκρηξη και κάτι πολύ σημαντικό, πατά στην περιοχή. Είναι ένας παίκτης που ο περσινός Άρης δεν διέθετε και που έρχεται να προσδώσει μία διαφορετική επιλογή στα πλάνα του Παντελίδη.
Φυσικά και ο Άρης δεν είναι έτοιμος ακόμη. Λείπουν «χημεία», φυσική κατάσταση, αυτοματισμοί και κάποιες προσθήκες. Οπως όμως είπε και ο Παντελίδης, ακόμη και πέντε μέρες σε αυτή τη χρονική περίοδο αρκούν για να υπάρξει σημαντική πρόοδος. Και αυτό το είδαμε κόντρα στον Ατρόμητο.
Αισιοδοξώ ότι μία εβδομάδα μετά, κόντρα στη ΑΕ Λεμεσού οι «κίτρινοι» θα είναι όσοι έτοιμοι πρέπει για να πάρουν την πρόκριση.
Το πιο ελπιδοφόρο είναι όμως ότι το δείγμα που μας έδωσε ο «Θεός του πολέμου» σε πείθει ότι δημιουργείται μια καλύτερη ομάδα από πέρσι. Μια ομάδα που θα σε κάνει να γουστ-ΆΡΗΣ.
ΥΓ: Εξαιρετικές οι εντυπώσεις και από το αναμορφωμένο «Κλεάνθης Βικελιδης». Η ιστορική έδρα της ομάδας αποκτά τη σύγχρονη μορφή που αξίζει στον Άρη της νέας εποχής.