Άρης: Η πεντάρα δεν είναι το πρόβλημα – Αυτό που έρχεται είναι
Η πεντάρα από την ΑΕΚ πονάει, αλλά από μόνη της δεν καταστρέφει τίποτα για τον Άρη. Το πρόβλημα ήταν περισσότερο η εικόνα και λιγότερο το σκορ. Και τώρα έρχονται δύο παιχνίδια που θα δείξουν αν ήταν απλώς μία πολύ κακή βραδιά ή κάτι περισσότερο.
Υπάρχει ένα παλιό ποδοσφαιρικό ρητό που λέει ότι καλύτερα να χάσεις ένα παιχνίδι με 5-0, παρά πέντε παιχνίδια με 1-0. Θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για τον Άρη μετά τη βαριά ήττα από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με μία βασική προϋπόθεση: να μην ακολουθήσουν κι άλλες ήττες.
Και το πρόγραμμα που έρχεται μόνο εύκολο δεν είναι. Πρώτα ο Αστέρας στην Τρίπολη για το Κύπελλο και στη συνέχεια το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Δύο αναμετρήσεις στις οποίες η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου καλείται, πάνω απ' όλα, να βγάλει αντίδραση.
Η ευκαιρία του Άρη να δείξει από νωρίς ότι κάτι καλό πάει να δημιουργηθεί φέτος χάθηκε απέναντι στην ΑΕΚ. Όχι λόγω της ήττας. Να το πούμε ξανά. Μία ήττα στη Νέα Φιλαδέλφεια μπορεί να θεωρηθεί μέσα στο πρόγραμμα για οποιαδήποτε ομάδα.
Το πρόβλημα ήταν η εικόνα και κυρίως η αντίδραση.
Δεν μπορείς να παρατάς ένα παιχνίδι μετά το 2-0 επειδή δεν σου βγαίνει τίποτα. Μπορεί να χάσεις, μπορεί να δεχθείς και τρίτο και τέταρτο και πέμπτο γκολ. Αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Εκείνο που δεν μπορεί να συμβαίνει είναι να δίνεται η εντύπωση ότι μία ομάδα αποδέχεται τη μοίρα της πολύ πριν ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα.
Σε αυτό έχει ευθύνη και ο Μιχάλης Γρηγορίου. Όπως φυσικά έχει ευθύνη και για πράγματα που δεν του βγήκαν αγωνιστικά. Υπάρχει όμως μία σημαντική διαφορά. Μία αλλαγή μπορεί να είναι θέμα έμπνευσης ή λανθασμένης εκτίμησης. Η νοοτροπία μιας ομάδας, σε καμία περίπτωση.
Από εδώ και πέρα, λοιπόν, τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Αν ο Άρης κάνει αυτά που πρέπει στα επόμενα δύο δύσκολα παιχνίδια, η πεντάρα από την ΑΕΚ θα μείνει απλώς ως μία πολύ άσχημη παρένθεση στο ξεκίνημα της σεζόν. Ένα βράδυ που τίποτα δεν πήγε καλά και τελείωσε εκεί.
Αν όμως δεν υπάρξει αντίδραση, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Διότι σε αυτή την περίπτωση το παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν θα θυμόμαστε απλώς ως μία βαριά ήττα.
Θα το μνημονεύουμε ως το βράδυ που άλλαξε τα δεδομένα στο ξεκίνημα της σεζόν του Άρη.
