ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης: Η «πρόβα 11άδας», τα τρία συστήματα και ο «νέος» Ιτούρμπε!

«Πρόβα βασικών» έκανε ο Χερμάν Μπούργος κόντρα στον Αρη Λεμεσού (ήττα με 1-0), με τον Ιτούρμπε να αποκτά ηγετικό ρόλο.

Άρης: «Πρόβα βασικών» έκανε ο Χερμάν Μπούργος κόντρα στον Αρη Λεμεσού (ήττα με 1-0), με τον Ιτούρμπε να αποκτά ηγετικό ρόλο.
Άρης: «Πρόβα βασικών» έκανε ο Χερμάν Μπούργος κόντρα στον Αρη Λεμεσού (ήττα με 1-0), με τον Ιτούρμπε να αποκτά ηγετικό ρόλο.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Άρης: Στο προηγούμενο φιλικό ο Χερμάν Μπούργος έδωσε ευκαιρίες σε «πιτσιρικάδες» και παίκτες με μικρή συμμετοχή (Χαΐροβιτς), αυτή τη φορά όμως ο τεχνικός του Άρη, με δεδομένο ότι το πρώτο ματς με τη Γκόμελ πλησιάζει, παρέταξε την ομάδα του με βασικούς (όσοι βεβαίως είναι διαθέσιμοι προς το παρόν). Ξεχώρισε ο Χουάν Ιτούρμπε. Δείτε εδώ τις φάσεις

Στα θετικά -παρά το γκολ από μια στιγμή αδράνειας- 0 Άρης δείχνει και πάλι συμπαγής αμυντικά, καθώς δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να δημιουργήσει και να τον απειλήσει ιδιαίτερα. Από την άλλη φαίνεται ότι δεν υπάρχουν «χημεία» και αυτοματισμοί, ενώ αρκετοί παίκτες δεν έχουν τις απαιτούμενες «ανάσες» ώστε να αποδώσουν αυτό που μπορούν βάσει δυνατοτήτων. Κάτι λίγο ως πολύ αναμενόμενο.

Ο Χέρμαν Μπούργος απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι δεν σκοπεύει να παρατάσσει τον Άρη με το ίδιο σύστημα πάντοτε, άρα να τον κάνει προβλέψιμο. Μετά το 4-4-2 στο πρώτο φιλικό και με το 3-5-2 στο δεύτερο, κόντρα στην ομάδα της Λεμεσού ο Αργεντινός τεχνικός επέλεξε τρίτο διαφορετικό σύστημα, το 4-2-3-1. Αυτό στο οποίο αρεσκόταν ο προκάτοχός του Άκης Μάντζιος.

Με τον Ματέο Γκαρσία σε ρόλο επιτελικού και τον Γκρέι στην κορυφή βεβαίως o Άρης στο πρώτο ημίχρονο είχε να επιδείξει τρεις καλές φάσεις στο πρώτο 20λεπτα, σε ένα επιθετικό ξέσπασμα που είχε.

Κατά τα άλλα αυτοί που ξεχώρισαν ήταν ο Ιτούρμπε και ο Ματέο Γκαρσία που ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις τις οποίες έφτιαξε ο Θεός του πολέμου. Το ότι φέτος ο Παραγουανός κάνει προετοιμασία δείχνει να τον ευεργετεί σημαντικά καθώς το παιχνίδι του βασίζεται πολύ στην έκρηξη, στην ταχύτητα, στην τρίπλα σε μικρό χώρο. Στοιχεία που του έλειψαν πέρσι που δεν έκανε προετοιμασία ενώ ταλαιπωρήθηκε και από τραυματισμούς.

Από εκεί και πέρα Γκρέι και Ντιόπ είναι εμφανώς ανέτοιμοι, με τον Μπούργος να μην διστάζει να τους αποσύρει στο 29′ ώστε να γυρίσει το σύστημα σε 4-4-2 (και τους Πάλμα – Μαντσίνι στην επίθεση πλέον). Είναι ξεκάθαρο πως ο Γκρέι δεν έχει ακόμη τις αντοχές που θέλει, με τον Τζαμαϊκανό να μην κινείται βάσει της κλάσης του. Ειδικά στο αμυντικό κομμάτι δεν πίεζε τα αντίπαλα στόπερ και τα μπακ, κάτι που πρέπει να το κάνει στα επίσημα ματς.

Άρης: Κράτησε καλά παρά την απουσία του πολύτιμου Μαντσίνι

Παρά την αποβολή ενός βασικότατου παίκτη όπως ο Μαντσίνι, λίγο πριν την ανάπαυλα ο Άρης είχε θετική εικόνα (ειδικά μεσοαμυντικά) και στο Β’ μέρος. Μάλιστα κατά διαστήματα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και σε γενικές γραμμές ήταν ανώτερος, από τον αντίπαλό του.

Η ομάδα του Μπούργος είχε υπομονή προσπάθησε να οργανώσει σωστά τις επιθέσεις του, όμως εν τέλει του έλλειψε η καλή τελική προσπάθεια.

Ο Θεός του πολέμου προσπαθούσε να αναπτυχθεί από τα δεξιά (Εμπακατά – Ιτούρμπε) με τον Μπούργος πάντως να αλλάζει συχνά πλευρές στα εξτρέμ του του (Ματέο – Ιτούρμπε). Παράλληλα ο Χατζηιωάννου (αντί του Μαντσίνι) κινούνταν στην κορυφή, με τον Πάλμα λίγο πιο πίσω του , ενώ στο τελευταίο κομμάτι του ματς ο Αργεντινός τεχνικός αλλάξε και δεύτερη φορά σύστημα στην ομάδα του (3-5-2 και τους νεαρούς να παίρνουν και πάλι χρόνο).

Καλά στοιχεία από Σγουρό και πάλι αυτή τη φορά παίζοντας στα χαφ ως παρτενέρ του Ντουκουρέ.

Exit mobile version