Άρης – μεταγραφές: Να πάει στο… ελάτε να τους πάρετε!
Άρης - μεταγραφές. Ντόρος έχει γίνει. Συζήτηση. Εντονη, μεγάλη, διαρκής. Για τους παίκτες του Αρη σαφώς. Δικαίως. Κι ας μην έχει τελειώσει το πρωτάθλημα ακόμα.Άρης – μεταγραφές. Ντόρος έχει γίνει. Συζήτηση. Εντονη, μεγάλη, διαρκής. Για τους παίκτες του Αρη σαφώς. Δικαίως. Κι ας μην έχει τελειώσει το πρωτάθλημα ακόμα. Η πορεία μιας ομάδας που ανέβηκε το περασμένο καλοκαίρι στη Super League είναι αρκετά ικανοποιητική. Ακόμα και αν έχει το ειδικό βάρος που φέρει η φανέλα των «κιτρίνων», απλό δεν είναι.
Τηρουμένων των αναλογιών έγινε μια αρκετά σοβαρή επένδυση το καλοκαίρι. Μεγάλου οικονομικού μεγέθους. Σκοπός ήταν ο Άρης όχι απλά να είναι ανταγωνιστικός, αλλά να πάρει και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Μάλιστα όταν το πράγμα άρχισε να… στραβώνει, ο Θεόδωρος Καρυπίδης έκανε διορθωτικές κινήσεις. Ήθελε να αλλάξει την κατάσταση και να «κλειδώσει» θέση στην 5άδα. Αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, νέες προσθήκες στο ρόστερ…
Άρης – μεταγραφές
Αυτό έγινε, φυσικά, με το αζημίωτο. Αρκετά χρήματα δαπανήθηκαν και είναι αρκετά από αυτά που πρέπει να δοθούν ακόμα. Αυτή είναι μια κουβέντα που δεν πρέπει να μας απασχολήσει στο τέλος.
Ο Άρης πρέπει να πουλήσει, όχι επειδή έχει ανάγκη (οικονομική) να πουλήσει. Ο Άρης πρέπει να πουλήσει επειδή μερικοί παίκτες ενδεχομένως να έχουν φτάσει σε… peak, σε ότι αφορά την παρουσία τους στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Φραν Βέλεθ
Αν μπορεί να πάρει παραδείγματος χάρη ένα εκατ. ευρώ –ή και περισσότερα από τον Ολυμπιακό για τον Φραν Βέλεθ, να το κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο Ισπανός έκανε μια άρτια σεζόν, ήταν από τους πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας του Σάββα Παντελίδη. Το να κάνει μια δεύτερη εξίσου καλή αγωνιστική περίοδο, είναι πιθανό. Εντούτοις με ένα ακόμα χρόνο στην πλάτη και το συμβόλαιο να πλησιάζει προς το τέλος, μάλλον θα πέσει παρά θα ανέβει η αξία του.
Ο Ματέο είναι ευκαιρία
Ο Ματέο Γκαρσία είναι μια διαφορετική περίπτωση. Η Λας Πάλμας ορίζει την τύχη του. Υπάρχει ρήτρα αγοράς ωστόσο. Μεγάλο ποσό για να καλυφθεί. Ας μην ξεχνάμε πως ναι μεν ο Άρης παίρνει ευρωπαϊκός εισιτήριο, όμως δεν είναι υπέρ του οι πιθανότητες για να μπει σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Το αντίθετο. Οι υποψήφιοι αντίπαλοι είναι πολύ δυνατοί, ενώ και οι γύροι μπόλικοι. Επομένως οφείλει να κάνει τις επαφές του ο ίδιος, για να τον πουλήσει ακριβότερα από όσα θα τον αγοράσει. Η ρήτρα που υπάρχει στη συμφωνία είναι μόνο… δική του. Οι «κίτρινοι», λοιπόν, στην περίπτωση του Ματέο Γκαρσία πρέπει να ενεργήσουν με τη λογική της «μίζας». Του… μεσάζοντα. Αγοράζουν φθηνά, πουλάνε ακριβά, χωρίς ρίσκο. Φανταστείτε να γίνει… γέφυρα ανάδειξης ταλέντου ανάμεσα σε μια ισπανική ομάδα και… όπου πάει.
Ο Σιώπης…
Η περίπτωση του Σιώπη, λόγω εντοπιότητας, ίσως είναι διαφορετική. Ο Άρης βέβαια ήταν η ομάδα που τον επανάφερε στον ποδοσφαιρικό χάρτη και στην Εθνική Ελλάδας. Αυτό… πουλιέται. Ορθώς η ΠΑΕ βγάζει προς τα έξω μετά το ενδιαφέρον που υπάρχει από Τουρκία πως μόνο αν έρθει κάτι «τρελό» θα δοθεί ο Σιώπης. Ορίζει την τιμή ψηλά. Αυτό το… ελάτε να τους πάρετε, πρέπει να έχει μία και μόνο ανάγνωση. Πουλάω ακριβά, αλλά… πουλάω. Το να κρατήσει τους παίκτες για να έχω σαν σύλλογος έναν καλό κορμό ανήκει σε μια εποχή, ολίγον, παλαιολιθική για το ποδόσφαιρο. Σαφώς και κάποιοι ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι κολώνες, ωστόσο κάποιοι άλλοι πρέπει να αποτελέσουν «καλούδια» στη βιτρίνα. Ας γίνει κατανοητό στον φίλαθλο κόσμο πως μια ομάδα δεν αποδομείται όταν πουλάει. Το αντίθετο…