ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης: Ώρα αποδείξεων για παίκτες, αλλά και Πάρντιου στην Λεωφόρο

Ο Αλέξανδρος Κωτάκης γράφει πως η συμβολή του Άλαν Πάρντιου στο ντέρμπι της Λεωφόρου είναι αναγκαία, ώστε ο Άρης να πάρει αποτέλεσμα από τον Παναθηναϊκό.
Άρης: Ώρα αποδείξεων για παίκτες, αλλά και Πάρντιου στην Λεωφόρο

Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο είναι δύσκολο, όμως και ταυτόχρονα μια μεγάλη ευκαιρία ώστε ο Άρης να «γυρίσει τον διακόπτη» και να αλλάξει τη μοίρα του στο πρωτάθλημα.

Όχι ότι από ένα ματς (και μάλιστα τόσο νωρίς χρονικά) καθορίζεται τι θα πετύχει μια ομάδα σε έναν ολόκληρο «μαραθώνιο», όμως από το συγκεκριμένο ντέρμπι ο «Θεός του πολέμου» μπορεί να βγει πολύ κερδισμένος.

Κόντρα στον πρωτοπόρο και αήττητο Παναθηναϊκό, που μετρά μάλιστα το απόλυτο και τον αντιμετωπίζει μέσα στην έδρα του.

Ο Άρης έχει πολλά να δείξει και να αποδείξει σε ένα ματς σαν κι αυτό. Και στον εαυτό του και τον κόσμο του και στην υπόλοιπη Super League.  Ότι δεν είναι αυτό το πραγματικό του πρόσωπο και ότι η βαθμολογική διαφορά με όσες ομάδες των περνούν και ειδικά με τους «πράσινους» (που βρίσκονται στο +11) είναι πλασματική.

Όποια κενά κι αν υπάρχουν στο ρόστερ, όποια λάθη κι αν έγιναν στον σχεδιασμό και όποιες απουσίες κι αν υπάρχουν το σίγουρο είναι ότι ο Άρης μπορεί και καλύτερα. Και το παιχνίδι στη Λεωφόρο προσφέρεται για αποδείξεις.

Σε ένα τόσο υψηλής σημασίας παιχνίδι όμως, εκτός από τους παίκτες, η συνεισφορά του προπονητή είναι αναγκαία και καταλυτική. Κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Άλαν Πάρντιου πρέπει και αυτός να «βάλει το χεράκι» του.

Πρέπει να «κατεβάσει» μια ομάδα «διαβασμένη», με τον καλύτερο δυνατό σχηματισμό και τους πιο έτοιμους παίκτες αυτή τη στιγμή. Γενικότερα πρέπει να παρουσιάσει ένα σύνολο που θα είναι βελτιωμένο και κυρίως που θα έχει ψυχολογία για να διεκδικήσει αποτέλεσμα σε μια τόσο δύσκολη έδρα.

Στοιχεία που δεν είδαμε στα προηγούμενα παιχνίδια και ειδικά σε αυτά με Βόλο και ΑΕΚ. Παρότι ο Άρης προερχόταν από την σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού και μεσολαβούσε η διακοπή, με την επανέναρξη δεν είδαμε βελτίωση. Το αντίθετο.

Είδαμε μάλιστα μια ομάδα να καταρρέει και να πανικοβάλλεται μόλις οι Βολιώτες και η «Ένωση» πέτυχαν το πρώτο γκολ. Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβεί και στη Λεωφόρο. Και γενικότερα να μην ξανασυμβεί.

Βεβαίως ο Άγγλος τεχνικός έχει πολλά ελαφρυντικά. Μετράει λίγες εβδομάδες μόνο, σε μια ομάδα που δεν είναι δικιά του, που έχει χτυπητές αδυναμίες σε κομβικές θέσεις και με σημαντικές απουσίες λόγω τραυματισμών.

Ένας καλός προπονητής όμως παρουσιάζει έργο ακόμη και κάτω από τέτοιες συνθήκες. Βελτιώνει την ψυχολογία, βρίσκει την κατάλληλη 11άδα, το κατάλληλο σύστημα και «ατσαλώνει» το ηθικό των παικτών του. Γενικότερα παίρνει το μάξιμουμ που μπορεί από τα δεδομένα που βρίσκει.

Και επειδή ο Άλαν Πάρντιου είναι ένας πολύ καλός προπονητής και είμαι σίγουρος ότι έχει βρεθεί αρκετές φορές σε παρόμοια θέση στην επιτυχημένη καριέρα του, περιμένουμε να «βγει μπροστά» και στον Άρη. Ο Παναθηναϊκός είναι ο αντίπαλος που πρέπει να αρχίσει να το κάνει.

ΥΓ: Ο αποκλεισμός των Μαντσίνι, Μπράμπετς και Καμάτσο από την αποστολή, στερούν από πολύτιμες εναλλακτικές λύσεις  τον Πάρντιου. Από την άλλη όμως δίνουν ευκαιρία σε όσους παίξουν να δείξουν οτι αξίζουν να πάρουν τη θέση τους στο βασικό σχήμα.

ΥΓ1: Όλο αυτό το «κόλπο» που έκανε ο Παναθηναϊκός να βγάζει προς τα έξω ότι είναι «νοσοκομείο», ενώ τελικά σχεδόν άπαντες τους έχει διαθέσιμους πως σας φάνηκε; Δείχνει και λίγο φόβο απέναντι στον Άρη, έτσι δεν είναι;

 

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Στο χειρότερο σημείο ο τραυματισμός του Πιρόλα

Ολυμπιακός μεταγραφές: Στο χειρότερο σημείο ο τραυματισμός του Πιρόλα

Στον Ολυμπιακό ξέρουν πως το κορμί του Πιρόλα θέλει διαχείριση, μην μπορώντας να αντέξει συνεχόμενα παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Το… παιχνίδι της ζωής του έκανε ο Ρέτσος αλλά αυτό είναι κανονικότητα

Ολυμπιακός νέα: Το… παιχνίδι της ζωής του έκανε ο Ρέτσος αλλά αυτό είναι κανονικότητα

Στα 27 του πλέον, ο Παναγιώτης Ρέτσος κάνει αυτό που από... πάντα ήταν αναμενόμενο πως θα κάνει.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αλ Κάντσια – Αλ Χιλάλ 29/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Αλ Κάντσια – Αλ Χιλάλ 29/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Αλ Κάντσια - Αλ Χιλάλ σε ματς με φαβορί και πίεση, όπου η διαχείριση του ρυθμού και οι λεπτομέρειες στην τελική προσπάθεια κρίνουν πολλά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Έκανε το απίστευτο ο Ολυμπιακός – Μάζεψε 3.750 βαθμούς σε μία μέρα

Έκανε το απίστευτο ο Ολυμπιακός – Μάζεψε 3.750 βαθμούς σε μία μέρα

Ολυμπιακός κέρδισε κρίσιμους βαθμούς συντελεστή, ανέβηκε πάνω από τους Ρέιντζερς και κρατά στα χέρια του ένα σενάριο απευθείας εισόδου στο Champions League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Όλα ανοιχτά με Σάλιακα, η επιβεβαίωση του Sportime

ΑΕΚ: Όλα ανοιχτά με Σάλιακα, η επιβεβαίωση του Sportime

Η ΑΕΚ δεν έχει στον ορίζοντα την απόκτηση δεξιού μπακ αλλά παρατηρεί με σοβαρό βλέμμα τι γίνεται με τον Σάλιακα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: «Και τα παπούτσια του Έσε μέσα!» – Ξέφυγε στην περιγραφή του γκολ του Ολυμπιακού ο…

«Και τα παπούτσια του Έσε μέσα!» – Ξέφυγε στην περιγραφή του γκολ του Ολυμπιακού ο…

… ο Διονύσης Βερβελές ξέφυγε στην περιγραφή του γκολ του Ολυμπιακού με το οποίο ήρθε η πρόκριση στο Champions League

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά ο Αντέ Λουίζ στο MEGA (vid)

Ολυμπιακός : Με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά ο Αντέ Λουίζ στο MEGA (vid)

Δηλώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού έκανε ο Αντρέ Λουίζ στο MEGA, αμέσως μετά την πρόκριση στην αναμέτρηση με τον Άγιαξ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Φεβρουάριος θα κρίνει τα πάντα για τον Ολυμπιακό φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ο Φεβρουάριος θα κρίνει τα πάντα για τον Ολυμπιακό φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ο Φεβρουάριος ανοίγει έναν κύκλο αγώνων που μπορεί να καθορίσει ολόκληρη τη σεζόν του Ολυμπιακού.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: UEFA ranking: Ο Ολυμπιακός έφερε την Ελλάδα μια ανάσα από τη 10η θέση

UEFA ranking: Ο Ολυμπιακός έφερε την Ελλάδα μια ανάσα από τη 10η θέση

Η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άγιαξ δεν είχε μόνο ευρωπαϊκή συνέχεια για τους «ερυθρόλευκους», αλλά έδωσε και σημαντική ώθηση στην Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA.

Ποδόσφαιρο