Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 0-1: Βήμα τελικού οι Κρητικοί
Ο ΟΦΗ επιβλήθηκε με 1-0 του Αστέρα στην Τρίπολη και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου.
Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 0-1 και θα τα ξαναπούν στο Ηράκλειο στις 2 Απριλίου! Εκεί θα μάθουμε τον ένα φιναλίστ για το Κύπελλο Ελλάδας.
Οι Κρητικοί πήραν το προβάδισμα όχι μόνο γιατί νίκησαν, αλλά και γιατί έχουν τη ρεβάνς στο γήπεδό τους. Σε ένα… στοιχειωμένο για εκείνους γήπεδο, κατάφεραν να πανηγυρίσουν το πολυπόθητο διπλό. Ωστόσο, το εκτός έδρας γκολ δεν μετράει και όλα είναι ανοιχτά. Έδειξαν, πάντως, καλύτερη για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έναντι των Αρκάδων.
Σκόρερ ο Φούντας, που έχασε όμως και ένα πέναλτι, ενώ για ένα ακόμη ματς ήταν πολύ καλός ο Γκονθάλεθ. Σοβαρός ο Χριστογεώργος και οι αμυντικοί του, έτρεξε αρκετά ο Καραχάλιος.
Καλός για τους γηπεδούχους ο Μπαρτόλο, δεν είχε τις επιλογές που θα έπρεπε ο Μακέντα, ενώ υστέρησε ο Χατζηγιοβάνης. Ο Έντερ βγήκε μπροστά και έπαιρνε την μπάλα σταθερά, αλλά το πρόβλημα ήταν οι αποφάσεις των συμπαικτών του στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.
Το ματς
Τηρουμένων των αναλογιών και του άγχους που υπήρχε στους παίκτες των δύο ομάδων το παιχνίδι είχε ρυθμό από τα πρώτα του λεπτά. Υπήρχε η διάθεση και από τις δύο ομάδες να επιτεθούν. Στο πρώτο 20λεπτο έγιναν κάποιες τελικές και τη μεγάλη ευκαιρία την είχε ο Αστέρας Τρίπολης στο 18′ με το άστοχο σουτ του Μακέντα.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν ο ΟΦΗ αυτός που σκόραρε. Ο Γκονθάλεθ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Σίλβα έκανε το σουτ, ο Παπαδόπουλος απέκρουσε και ο Φούντας από κοντά «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του και το πανηγύρισε δεόντως. Δεν έλειψαν ούτε τα γαλλικά ούτε το σκαρφάλωμα στα κάγκελα.
Για κάποια λεπτά ο Αστέρας Τρίπολης δεν είχε την αναμενόμενη αντίδραση. Σαν να έχασαν το μυαλό τους οι παίκτες. Σταδιακά προσπάθησαν να απειλήσουν στο 39′ με τον Καλτσά και είχαν μία ευκαιρία στο 45′ με τον Χατζηγιοβάνη.
Στις καθυστερήσεις οι Κρητικοί πήραν πέναλτι μέσω VAR για χέρι του Τριανταφυλλόπουλου, ο Φούντας το εκτέλεσε και ο Παπαδόπουλος τον νίκησε. Στην επαναφορά σκόραρε ο Νους έχοντας μπει νωρίτερα στην περιοχή. Γι’ αυτό και σωστά δεν μέτρησε το γκολ του με χρήση VAR.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας Τρίπολης πάτησε γκάζι και είχε μία διπλή ευκαιρία με Μπαρτόλο και Μούμο στο 55′. Ο πρώτος ήταν ο πιο κινητικός παίκτης των Αρκάδων, αλλά δεν είχε τα στηρίγματα που θα ήθελε. Γι’ αυτό και προχώρησε σε αλλαγές στην πορεία ο Παντελίδης δίχως, όμως, να πάρει αυτά που θα περίμενε από όσους μπήκαν.
Ο ΟΦΗ δεν τελείωσε το ματς στο 71′ στη φάση του Σαλσέδο και αναμενόμενα προς το τέλος άφησε την μπάλα στους γηπεδούχους και έκλεισε τους χώρους. Πίεσαν όσο μπορούσαν οι γηπεδούχοι, αλλά γκολ δεν πέτυχαν.
Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 0-1
ΓΚΟΛ: 24′ Φούντας
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Άλχο, Τριανταφυλλόπουλος, Αλάγκμπε, Χουχούμης (84′ Άλβαρες), Έντερ, Μούμο (62′ Γιαμπλόνσκι), Καλτσάς (84′ Μπιλέ), Μπαρτόλο (69′ Κρέσπι), Χατζηγιοβάνης (61′ Γκιοακίνι), Μακέντα.
ΟΦΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Χριστογεώργος, Γκονθάλεθ, Λαμπρόπουλος, Σίλβα, Χατζηθεοδωρίδης (83′ Λιούις), Καραχάλιος, Μπάκιτς, Φούντας (67′ Νέιρα), Ανδρούτσος (90’+2′ Μαρινάκης), Νους (68′ Σενγκέλια), Σαλσέδο (83′ Γιουνγκ)