Μπορεί να είναι ακόμα αρχή της σεζόν, αλλά ένα από τα ερωτήματα που έχουν τεθεί είναι εάν ο Ατρόμητος είναι καλύτερος ή χειρότερος από πέρυσι. Φυσικά αυτό θα απαντηθεί μόνο στο φινάλε της σεζόν.
Υπάρχουν ενστάσεις για το αν θα καταφέρουν οι Περιστεριώτες να πετύχουν όσα την τελευταία διετία, όμως, όλα είναι θέμα οπτικής. Το μπάτζετ της ομάδας, για παράδειγμα, ανέβηκε. Το Sportime έβαλε κάτω τις διαφορές με την περσινή σεζόν και σας αναλύει…
Πέρυσι και φέτος
Χατζηισαΐας, Καρασαλίδης, Γιαννούλης, Σάκιτς, Μπουσούλατζιτς, Βασιλακάκης, Μπρούνο, Μούγιακιτς, Κουλούρης αποχώρησαν από το περσινό ρόστερ, ενώ οι Κατράνης και Ουάρντα αποκτήθηκαν ως δανεικοί τον Ιανουάριο και ο Κορτ με μεταγραφή. Πόσο κόστισαν όλοι αυτοί; Λιγότερο απ’ όσο νομίζετε και ο λόγος είναι πως ο ΠΑΟΚ είχε αποφασίσει να πληρώνει τους δανεικούς του. Συμβόλαια όπως του Χατζηισαΐα και του Κουλούρη, άλλωστε, μόνο έτσι μπορούσαν να καλυφθούν.
Οι προαναφερθέντες για τη χρονιά που μας πέρασε πρέπει να έφτασαν ένα ποσό κοντά στις 700.000 ευρώ. Σκεφτείτε ότι τριψήφια ήταν ελάχιστα συμβόλαια. Το ένα ήταν εκείνο του Βασιλακάκη (κοντά στα 120.000 ευρώ). Το άλλο εκείνο του δανεικού Μπρούνο (κάπου στο κατοστάρικο πλήρωνε ο Ατρόμητος). Στο 90άρι ο Σάκιτς, τόσο και ο Μπουσούλατζιτς. Πιο κάτω οι Μούγιακιτς και Καρασαλίδης.
Φέτος, λοιπόν, το προαναφερθέν ποσό αναμένεται να ξεπεραστεί από τους αντικαταστάτες τους. Γούτας, Καχίλα, Ταλόχα, Γκάλο, Μπαένα, Χαρίσης, Ανδρούτσος, Ρόσα, Γιακουμάκης, Βέλλιος ήταν τα νέα πρόσωπα στο Περιστέρι. Ας πάμε και στις… λεπτομέρειες, ο Κιβρακίδης πήρε μικρή αύξηση στο νέο του συμβόλαιο, ενώ ο Κατράνης -που πέρυσι ήταν στο δεύτερο μισό της σεζόν- φέτος θα παίξει όλη τη χρονιά. Και κοστίζει 110.000 ευρώ. Τόσα πληρώνει ο Ατρόμητος δηλαδή και το υπόλοιπο συμβόλαιό του καλύπτεται από τη Σεντ Ετιέν. Μην μπούμε και στην αποζημίωση του Κορτ.
Οι νέοι, λοιπόν, φτάνουν παραπάνω από 1.000.000 ευρώ. Ο Βέλλιος για παράδειγμα αγγίζει το 200άρι. Πάνω από 150.000 ευρώ είναι ο Ρόσα, ενώ στο κατοστάρικο -και κάτι- είναι ο Γκάλο. Μπαένα και Χαρίσης μαζί πάνε στο 250άρι, ενώ ο Καχίλα είναι επίσης τριψήφιος. Ένα κατοστάρικο θα βάλει στην τσέπη του. Κάτι λιγότερο ο Ταλόχα (80άρι), ενώ πιο κάτω οι Γούτας και Γιακουμάκης (70άρια).
Αυτά αρκούν για να αντιληφθεί κανείς πως το μπάτζετ είναι μεγαλύτερο και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό. Να σημειωθεί, μάλιστα, πως και στις δύο περιπτώσεις δεν πιάνουμε τα μπόνους επίτευξης στόχων. Αναφερόμαστε στο καθαρό ποσό που έχει συμφωνηθεί.
Ατρόμητος – Το μπάτζετ δε λέει πάντα την αλήθεια…
Από εκεί και πέρα, διαβάζοντας κανείς τους αριθμούς μπορεί να πιστέψει πως το έργο του Γιάννη Αναστασίου φέτος είναι πιο εύκολο από εκείνο του Νταμίρ Κάνατι πέρυσι. Αυτό φυσικά δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο. Αρχικά η διαφορά δεν είναι αρκετά μεγαλύτερη των 300.000 ευρώ. Αυτό το λέμε γιατί τόσα «έφερε» ουσιαστικά ο ίδιος ο Έλληνας τεχνικός με την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Europa League. Τόσο ήταν το μπόνους από την UEFA. Ο Κάναντι υπενθυμίζεται πως και τις δύο του χρονιές δεν πέρασε ούτε έναν γύρο.
Συν τοις άλλοις, ο Αυστριακός την περσινή σεζόν είχε ήδη έναν χρόνο στο μαγαζί, ήξερε τα δεδομένα και πώς να το τρέξει. Υπάρχει, όμως, και κάτι σαφώς πιο σημαντικό. Ο Κάναντι είχε και τους δανεικούς του ΠΑΟΚ που ναι μεν δεν κόστιζαν, αλλά έκαναν τη διαφορά. Ο Κουλούρης βγήκε πρώτος σκόρερ στη Super League, ο Γιαννούλης για μισή χρονιά ήταν σταθερότατος, ενώ ο Χατζηισαΐας δεν έβγαινε από την ενδεκάδα με τίποτα. Ακόμα και ο Ουάρντα, ο οποίος δεν ήταν τόσο κομβικός όσο στο πρώτο πέρασμά του από το Περιστέρι, μέτρησε σε 12 ματς πρωταθλήματος δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ.
Κάπως έτσι, λοιπόν, αντιλαμβάνεται κανείς πως όλα είναι θέμα οπτικής. Η διοίκηση έκανε ξανά το καθήκον της ανεβάζοντας μάλιστα και το μπάτζετ και αλλάζοντας πολιτική σχετικά με τους δανεικούς. Όσο για το πού θα φτάσει ο φετινός Ατρόμητος; Τις απαντήσεις θα τις πάρουμε στο φινάλε της σεζόν.
Κάντε follow στο Sportime
Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook
Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram