CHAMPIONS LEAGUE

Final 8: Να τα κρατήσουμε ή όχι;

Final 8: Μπήκε αναγκαστικά στην ποδοσφαιρική ζωή, αλλά μήπως ήρθε για να μείνει ως φορμάτ; Το debate μόλις ξεκίνησε!
Final 8: Να τα κρατήσουμε ή όχι;

Final 8. Εξ ανάγκης προέκυψε. Ο κορονοϊός το επέβαλε. Ηταν η μόνη λύση για να μην μπει παύλα στη σεζόν 2019-20 σε Champions και Europa League. Το θέμα είναι ότι από το πουθενά προέκυψε κάτι εξόχως ενδιαφέρον. Κάτι φρέσκο που ήρθε να ταρακουνήσει τα νερά. Αν μάλιστα είχαμε και κόσμο στις εξέδρες, το feeling ότι κάτι πολύ σωστό γίνεται έστω κατά… λάθος, θα ‘ταν ακόμα πιο έντονο.

Ο ίδιος ο Αλεξάντερ Τσέφεριν έδωσε ένταση στην όλη συζήτηση: «Αναγκαστήκαμε να το κάνουμε, αλλά στο τέλος βλέπουμε ότι ανακαλύψαμε κάτι καινούργιο. Θα το σκεφτούμε διεξοδικά στο μέλλον, μετά βεβαιότητας…», δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA, αφήνοντας έτσι ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να μην ήταν «μια και έξω» αυτή η ιστορία.

Φρόντισε πάντως να προσθέσει αρκετά «αν και εφόσον». Τουτέστιν ότι θα πρέπει πρώτα να αναλυθεί διεξοδικά αν δεν προκύπτουν άλυτα ζητήματα με τους τηλεοπτικούς φορείς, τους χορηγούς, τα εθνικά πρωταθλήματα. Βασικά κι αν ήταν 100% ειλικρινής θα το έθετε ως εξής: Συμφέρει οικονομικά; Θα το θέλουν τα μεγάλα κλαμπ και οι χορηγοί; Mην κρυβόμαστε. Αυτοί αποφασίζουν, αυτοί κάνουν τα σχέδια. Αυτό πάντως δεν μας απαγορεύει να αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Ας αρχίσει το debate!

 ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ

* Το σασπένς κορυφώνεται, αφού σε νοκ άουτ αναμέτρηση και σε ουδέτερη έδρα, αυξάνονται οι πιθανότητες έκπληξης. Λιόν, Λειψία στους «4», πολύ αμφιβάλουμε αν με την κλασική μορφή του Champions League θα είχαμε δει αυτές τις δύο πρωτάρες να φτάνουν τόσο μακριά.

* Τα ματς είναι πολύ κοντά χρονικά μεταξύ τους και μπαίνουν άπαντες, παίκτες και θεατές, πιο γερά στο κλίμα, στη στιγμή. Είναι σαν Μουντιάλ, σαν Euro. Θα γίνει (ιερός) στόχος για κάθε ομάδα να βρεθεί σε Final 8 ή Final 4 (σενάριο που επίσης παίζει δυνατά). Και οικονομικά μπορεί να αποδειχθεί χρυσωρυχείο. Γενικώς, ειδικώς…

* Επιτυγχάνεται κάτι που είναι ζητούμενο ετών, ήτοι το να «ξελασκάρει» λίγο το συχνά εξαντλητικό πρόγραμμα. Ανθρωποι είναι και οι παίκτες, όχι ρομπότ.

* Καταπώς το είπε και ο Τσέφεριν: «Δεν υπήρξαν τόσες πολλές τακτικές δίχως 2ο παιχνίδι». Οντως. Λιγότερη σκοπιμότητα, λιγότεροι «υπολογισμοί».

ΜΑ ΟΧΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

* Το ποδόσφαιρο είναι (και) οι παραδόσεις του. Οι νοκ άουτ διπλοί αγώνες είναι συνυφασμένοι με τα Κύπελλα Ευρώπης. Οι ψυχολογικές και αγωνιστικές αλλαγές που προκύπτουν ανάμεσα στα δύο παιχνίδια, οι τακτικές προσαρμογές, οι μεγάλες ανατροπές… ΟΚ, τους ομίλους τους συνηθίσαμε με τα χρόνια κι ας έχουν γεμίσει με αγώνες που γίνονται για να γίνονται, με την έννοια ότι λείπει το σασπένς. Αλλά μην τα… ισοπεδώσουμε όλα.

* Ειδικά το Champions League είναι η Νο1 ποδοσφαιρική διοργάνωση εκεί έξω. Να το μεγαλώσουμε πρέπει σε διάρκεια και αγώνες όχι να το μικρύνουμε. Πόσες απολαύσεις μας έμειναν πια;

* Ακριβώς το ότι στους «4» της Νο1 διασυλλογικής διοργάνωσης βρέθηκαν Λιόν και Λειψία (παραλίγο και Αταλάντα) και με όλο το σεβασμό σε αυτές, είναι λόγος για να μην το ξαναδούμε!Ευτυχώς δηλαδή που ο τελικός ήταν Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν. Μα φαντάζεστε να ‘ταν Λιόν-Λειψία;

* Δεν έχουν όλοι οι οπαδοί την οικονομική άνεση να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα. Μεταφέροντας προημιτελικά και ημιτελικά αλλού, στερείς από πολύ κόσμο τη δυνατότητα να δει από κοντά την ομάδα που αγαπά.

 

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ SPORTIME ONLINE

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Final 8: Να τα κρατήσουμε ή όχι;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Καραχάλιος

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 το επαγγελματικό κοντέρ γράφει: GoalNews, Εξέδρα των Σπορ, Sportday και από το 2017, Sportime. Πάντα με κύριο αντικείμενο και πάθος το διεθνές ποδόσφαιρο. Εσχάτως και με έγνοιες αρχισυντάκτη. Αν τον πετύχετε κάπου, θα σας πει «football is life». Με τα break σε άλλου τύπου δημοσιογραφικά μονοπάτια (συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πολιτική επικοινωνία) να ενισχύουν παρά να αφαιρούν από αυτή του την πεποίθηση.