CHAMPIONS LEAGUE

Το δύο στα δύο έκαναν Ατλέτικο και Ντόρτμουντ

Οι δύο ομάδες συνέχισαν με νίκες κόντρα σε Μπριζ και Μονακό και θα λύσουν τις… διαφορές τους για την κορυφή στα μεταξύ τους παιχνίδια
Το δύο στα δύο έκαναν Ατλέτικο και Ντόρτμουντ

Χέρι-χέρι συνεχίζουν στον πρώτο όμιλο του Champions League, Ντόρτμουντ και Ατλέτικο Μαδρίτης, αφού επικράτησαν των Μονακό (3-0) και Μπριζ (3-1), αντίστοιχα.

Το ντέρμπι της ομίλου διεξήχθη στο «Σίγκναλ Ίντουνα Παρκ», όπου η Ντόρτμουντ υποδέχθηκε τη Μονακό. Οι Γάλλοι ήθελαν περισσότερο τη νίκη, μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Ατλέτικο, αλλά αυτή που χαμογέλασε στο τέλος ήταν η γερμανική ομάδα.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε κάτι το τρομερή με τη Μονακό πάντως να προσπαθεί να ανοίξει το σκορ στο 37’ με τον Σιλά, αλλά η άμυνα των γηπεδούχων απομάκρυνε.

Η Ντόρτμουντ αντέδρασε και στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε δίχτυα με τον Λάρσεν στο 51’. Πήρε την ωραία κάθετη πάσα και με σωστό πλασέ νίκησε τον Σούμπασιτς.

Το 1-0 δεν εξασφάλιζε τους παίκτες του Λουσιάν Φαβρ που έψαχναν και δεύτερο γκολ. Στο 69’ κέρδισαν πέναλτι, αλλά ο Αλκάθερ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Ότι δεν έκανε όμως στο 69’ ο Ισπανός, το πέτυχε στο 72’, όταν πέρασε και τον Σούμπασιτς και ουσιαστικά πλάσαρε σε κενή εστία.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Ζαγκαντού, Ντιαλό, Ντιλέινι (65’ Βάιγκλ), Σάντσο (84’ Φιλίπ), Αλκάσερ, Ρόις, Ακάνζι, Πίστσεκ, Βολφ (46’ Λάρσεν), Βίτσελ.

ΜΟΝΑΚΟ: Μπενάλιο (45’), Αολού, Ζέμερσον, Τίλεμανς, Γκολόβιν (77’ Τσαντλί), Σιντιμπέ, Ράγκι, Γκλικ, Σιλά (70’ Γκραντσέρ), Χένριτς, Φαλκάο.

Με Γκριζμάν δεν έχει πρόβλημα

Η Ατλέτικο αγχώθηκε κάπως με την Μπριζ, αλλά με δύο γκολ του Γκριζμάν πήρε τη νίκη κι έκανε το δύο στα δύο.

Ο Γάλλος ήταν σε πολύ καλή μέρα. Αρχικά βρήκε δίχτυα στο 20’, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Ετσι στη συνέχεια πήρε την… εκδίκησή του στο 28’ όταν πλάσαρε σωστά μέσα από την περιοχή κι έκανε το 1-0.

Η Μπριζ δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και βρήκε την ισοφάριση στο 40’ με πολύ ωραίο σουτ του Γκρένεβελντ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Όμπλακ.

Η Ατλέτικο δεν μπορούσε να αφήσει το παιχνίδι να χαθεί μέσα από τα χέρια της. Πίεσε πολύ το δεύτερο ημίχρονο και στο 67’ δικαιώθηκε. Ο Ντιέγκο Κόστα βρήκε πολύ ωραία τον Γκριζμάν και ο Γάλλος επιθετικός έκανε το 2-1 για τους «ροχιμπλάνκος».

Το τελικό 3-1 σημείωσε ο Κόκε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης!

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Γοδίν, Αρίας, Πάρτεϊ (63’ Κορέα), Κόκε, Γκριεζμάν, Σαούλ, Λεμάρ, Ντιέγκο Κόστα (69’ Ρ. Ερνάντεζ), Ερνάντεζ, Χιμένες (46’ Φιλίπε Λουίς).

ΜΠΡΙΖ: Λετίκα, Πουλέν, Γουέσλι, Σράιβερς (56’ Νακάμπα), Βλιέτινκ (56’ Κλίντον Μάτα), Βανάκεν, Ντένσγουιλ, Βέρμερ, Ριτς (75’ Οπέντα), Μέχελε, Γκρένεβελντ.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπριζ 3-1 (28’, 67’ Γκριζμάν, 92′ Κόκε – 40’ Γκρένεβελντ)

Ντόρτμουντ – Μονακό 3-0 (51’ Λάρσεν, 72’ Αλκάθερ, 92′ Ρόις)

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου

Ομάδα Βαθμ. Γκολ
1. Ντόρτμουντ 6 4-0
2. Ατλέτικο Μαδρίτης 6 5-2
3. Μπριζ 0 1-3
4. Μονακό 0 1-4

Με Νεϊμάρ η Παρί διέλυσε τον Ερυθρό Αστέρα

H Ρεάλ Μαδρίτης σε κρίση (pic)

Τάσος Τσόλκας

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ο Αντώνης Καρπετόπουλος εξήγησε ποιο είναι το εντυπωσιακό με τον Ολυμπιακό

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος εξήγησε ποιο είναι το εντυπωσιακό με τον Ολυμπιακό

Τι ήταν αυτό που εντυπωσίασε τον Αντώνη Καρπετόπουλο στο παιχνίδι με τον Άγιαν και γενικότερα στο Champions League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Τι πρέπει να συμβεί για να χάσει τη League Phase του Champions League αν πάρει το πρωτάθλημα

Ολυμπιακός: Τι πρέπει να συμβεί για να χάσει τη League Phase του Champions League αν πάρει το πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη του στο Άμστερνταμ και την 18η θέση στη βαθμολογία της UEFA, έχει βάλει ισχυρές βάσεις για απευθείας παρουσία στη League Phase του Champions League 2026/27.

Ποδόσφαιρο
Media: Ολυμπιακός: Ζωντανά στο MEGA η κλήρωση των πλέι-οφ του Champions League

Ολυμπιακός: Ζωντανά στο MEGA η κλήρωση των πλέι-οφ του Champions League

Ο Ολυμπιακός μαθαίνει τον επόμενο ευρωπαϊκό του αντίπαλο και το MEGA News θα είναι εκεί, μεταδίδοντας ζωντανά την κλήρωση των πλέι-οφ του Champions League από τη Νιόν.

Media
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Τι γίνεται με την ευρωπαϊκή λίστα – Αντρέ Λουίζ, Γιάρεμτσουκ και Πασχαλάκη

Ολυμπιακός : Τι γίνεται με την ευρωπαϊκή λίστα – Αντρέ Λουίζ, Γιάρεμτσουκ και Πασχαλάκη

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Ολυμπιακός και την ευρωπαϊκή του λίστα. Τις αλλαγές δηλαδή που θα γίνουν με τον Αντρέ Λουίζ και όχι μόνο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: UEFA ranking: Ο Ολυμπιακός έφερε την Ελλάδα μια ανάσα από τη 10η θέση

UEFA ranking: Ο Ολυμπιακός έφερε την Ελλάδα μια ανάσα από τη 10η θέση

Η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άγιαξ δεν είχε μόνο ευρωπαϊκή συνέχεια για τους «ερυθρόλευκους», αλλά έδωσε και σημαντική ώθηση στην Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Πρόκριση που «κλειδώνει» και το Champions League του αύριο

Ολυμπιακός: Πρόκριση που «κλειδώνει» και το Champions League του αύριο

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη επί του Άγιαξ και την πρόκριση στα playoffs, όμως το όφελος από το 2-1 στο Άμστερνταμ είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η Αταλάντα πήγε… ντογρού για τον Ολυμπιακό και μπορεί να μετανιώσει

Η Αταλάντα πήγε… ντογρού για τον Ολυμπιακό και μπορεί να μετανιώσει

Η Αταλάντα δεν έπεισε στις Βρυξέλλες όμως κράτησε το εισιτήριο για τη συνέχεια και περιμένει αντίπαλο στα πλέι οφ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Champions League: Η ώρα και η ημερομηνία της κλήρωσης του Ολυμπιακού

Champions League: Η ώρα και η ημερομηνία της κλήρωσης του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός μετά τη μεγάλη νίκη-πρόκριση επί του Άγιαξ στρέφει πλέον το βλέμμα του στην επόμενη ημέρα του Champions League, καθώς την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των playoffs της διοργάνωσης.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Νίκη-χρυσάφι στο Άμστερνταμ – Πάνω από 40 εκατ. ευρώ εγγυημένα από την UEFA

Ολυμπιακός: Νίκη-χρυσάφι στο Άμστερνταμ – Πάνω από 40 εκατ. ευρώ εγγυημένα από την UEFA

Ο Ολυμπιακός δεν έγραψε απλώς άλλη μία ευρωπαϊκή επιτυχία, αλλά είδε και το ταμείο του να γεμίζει, καθώς το 2-1 επί του Άγιαξ εκτόξευσε τα εγγυημένα έσοδα από την UEFA πάνω από τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Ποδόσφαιρο