Διαιτησία: Ο Μαρίν είναι η πιο ενδεδειγμένη (αν είναι) επιλογή, αλλά…
Θέμα χρόνου να κλείσει ο αρχιδιαιτητής. O... μονόδρομος του γνώριμου Μαρίν, η ένσταση μεγάλης ΠΑΕ και η εκπαίδευση με google translate.Διαιτησία: Μετά τους Έλληνες Ευθυμιάδη, Κόκοτου, αναμένεται άμεσα και η στελέχωση της ΚΕΔ με τους ξένους. Το παρασκήνιο με Μάριν.
Ρόκι, Ράμπο, Μπορμπαλάν, Μπριχ, Ορσάτο, Ντε Μπλέκερε και λοιπά ονόματα που θέλαμε, αλλά δεν θέλανε, δεν υπάρχουν. Πάμε στους επόμενους για τον αριχδιαιτητή στην ΚΕΔ. Τους Έλληνες τους ξέραμε και πλέον το επιβεβαιώνουν όλες οι πλευρές.
Η λίστα της UEFA αναμένεται άμεσα, αν δεν έχει ήδη σταλεί. Η περίπτωση Μαρίν ο οποίος ήταν μέλος της ΚΕΔ επί προεδρίας Μέλο Περέιρα ενώ συνεργάστηκε για λίγες εβδομάδες και με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ και του έγινε κρούση και όταν αποχώρησε ο Μπένετ, είναι ένα όνομα που έχει πέσει στο τραπέζι και κατά γενική ομολογία και η πλέον ενδεδειγμένη λύση. Ο Ισπανός γνωρίζει τα πάντα για την ελληνική διαιτησία, οπότε δεν χρειάζεται περίοδο προσαρμογής και το σημαντικότερο χαίρει μεγάλης εκτίμησης στους κόλπους της διαιτησίας.
Το ένα ζητούμενο ειναι αν ο Μαρίν θέλει να… μπλέξει ξανά με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το δεύτερο έχει να κάνει με την επιθυμία της UEFA, η επιλογή του αρχιδιαιτητή, εφόσον εμπλέκεται η διεθνής Ομοσπονδία, είναι να είναι κοινής αποδοχής και να μην υπάρξουν αντιδράσεις, οι οποίες με μαθηματική ακρίβεια θα εξελιχθούν σε προβλήματα.
To ρεπορτάζ του Sportime αναφέρει οτι στην επιλογή Μαρίν, αν τελικά το όνομα του Ισπανού συμπεριληφθεί στη λίστα, αντιδράει ο Ολυμπιακός. Προφανώς επειδή ήταν μέλος της ΚΕΔ επί προεδρίας Περέιρα.
Με Μαρίν ή χωρίς στη λίστα που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι… multiple choice ή θα περιλαμβάνει μόνο μια πρόταση (και αν θέλουμε), την Πέμπτη (1/8) η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο επικεφαλής της νέας ΚΕΔ, ο οποίος στη συνέχεια θα επιλέξει τους δύο συνεργάτες του.
Εκπαίδευση στη διαιτησία με… google translate!
Και αφού βρεθεί και η τριάδα των ξένων, τελειώσαμε με την ΚΕΔ και πάμε στους πίνακες που θα βγουν. Ή μήπως όχι; Ε, όχι! Με την εκπαίδευση τι θα γίνει; Υπάρχει κάποιο πλάνο; Γιατί εκπαιδευτής δεν υπάρχει. Εκτός αν η νέα ΕΠΟ θεωρεί οτι την εκπαίδευση θα την αναλάβει κάποιος από τους ξένους της Επιτροπής! Εκεί είναι που θα χαθούνε πολύ στη μετάφραση. Πολλοί διαιτητές δεν γνωρίζουν Αγγλικά.
Ειδικά στις χαμηλότερες κατηγορίες, τα μαθήματα θα γίνονται με… google translate. Πρόβλημα! Μήπως ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ που έχει στο μυαλό του να αλλάξουν πολλά πράγματα στη διαιτησία, να επιστρέψουν κάποια στιγμή και οι Έλληνες στα ντέρμπι και να βγει νέο «αίμα», να ασχοληθεί και με τον Εθνικό εκπαιδευτή; Διαιτησία δεν είναι μόνο η Super League. Καλές οι τομές και οι αλλαγές, αλλά και τι υπάρχει από πίσω.