Διαιτησία: Αρνητικές απαντήσεις εισέπραξε η ΚΕΔ για τον ξένο διαιτητή του Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.
Και που βρέθηκε ο Μαρέσκα – και ο κάθε Μαρέσκα που θα έρχεται – επιτυχία ήταν! Τελικά όπως αποδείχθηκε το πρόβλημα με τους κορυφαίους ξένους διαιτητές, δεν ήταν ο Μπένετ που παραιτήθηκε.
Και ο Φρόιντφελντ που ανακοινώθηκε – αλλά επίσημη ενημέρωση για το πότε θα τον δούμε στα μέρη μας δεν υπάρχει – τα ίδια ζόρια θα τραβήξει. Οι elite ούτε να μας ξέρουν, ούτε να μας βλέπουν!
Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime, μέχρι να απαντήσει θετικά η ιταλική Ομοσπονδία και να στείλει τον Μαρέσκα, η ΚΕΔ έστειλε ανάλογο αίτημα και σε τουλάχιστον άλλες πέντε Ομοσπονδίες. Από όλες όμως η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική. Ουδεμία δήλωσε διαθεσιμότητα διαιτητή της για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Για πολλοστή φορά μέχρι να το εμπεδώσουμε, να αναφέρουμε οτι η ΚΕΔ δεν επιλέγει διαιτητή. Η Ομοσπονδία που θα αποδεχθεί την πρόταση στέλνει όποιον θέλει. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον VAR!
Κάτι ανάλογο έχει συμβεί και τις προηγούμενες αγωνιστικές που χρειάστηκε να έρθει ξένος. Ακόμα και με τον περιβόητο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ που έγινε παρέμβαση από τον επικεφαλής διαιτησίας της UEFA, Ρομπέρτο Ροσέτι, ο συμπατριώτης του που ήρθε, ήταν επίσης β’ κατηγορίας!
Και με εξαίρεση τον elite Σοάρες στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός, oι μέχρι τώρα ξένοι που έχουν διευθύνει παιχνίδια της Stoiximan Super League είναι πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.
Το ζόρι που τραβάει η ΚΕΔ, όσον αφορά στην εξεύρεση ξένων διαιτητών, φαίνεται άλλωστε και από τις μέχρι τώρα περιορισμένες επιλογές. Πέντε ντέρμπι με ξένους ρέφερις, δύο Πορτογάλοι, δύο Ιταλοί και ένας Σουηδός. Μόνο τρεις Ομοσπονδίες έχουν στείλει διαιτητή τους.
Αναλυτικά οι ξένες σφυρίχτρες των ελληνικών ντέρμπι:
ΑΕΚ – Ολυμπιακός ο Πορτογάλος Σοάρες (elite).
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ ο Ιταλός Σότσα (β΄κατηγορίας).
Ολυμπιακός – Άρης ο Σουηδός Αλ Χακίμ (α’ κατηγορίας).
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ ο Πορτογάλος Μαρτίνς (α’ κατηγορίας).
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ο Ιταλός Μαρέσκα (β’ κατηγορίας).