ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διαιτησία: Σημαντική αλλαγή στην παράβαση για χέρι!

Το Διεθνές Συμβούλιο για τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου ενέκρινε αλλαγές για τη σεζόν 2020-21

Διαιτησία πλέι οφ
Συντάκτης: Αλέξανδρος Χρηστάκος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η διαιτησία αλλάζει από το Διεθνές Συμβούλιο για τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου, σε αρκετούς τομείς, όπως η παράβαση για το χέρι.

Η IFAB έκανε γνωστό πως από τη σεζόν 2020-21 θα ισχύουν νέοι κανονισμοί για αρκετά σημαντικά κομμάτια. Που μπορούν να αλλάξουν και τον τρόπο του παιχνιδιού.

Σχετικά με την παράβαση για το χέρι, που γίνεται και μεγάλος ντόρος στη διαιτησία, πάρθηκε μια σημαντική απόφαση.

Διαβάστε επίσης – Κορονοϊός: Οι διαιτητές συγκεντρώνουν χρήματα για κατασκευή ΜΕΘ

«Το τυχαίο χέρι από έναν επιτιθέμενο παίκτη θα πρέπει να τιμωρείται μόνο αν οδηγεί σε γκολ ή μια προφανή ευκαιρία για τον παίκτη ή και την ομάδα του να σκοράρει. Για τον προσδιορισμό της ποινής για χέρι, ο βραχίονας σταματά στο κάτω μέρος της μασχάλης».

Αν αυτό ίσχυε από φέτος ορισμένα γκολ που ακυρώθηκαν θα μετρούσαν κανονικά.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι το οφσάιντ. Για το οποίο επίσης γίνεται μεγάλη κουβέντα κάθε φορά.

Η IFAB δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή. Γιατί εξετάζει όλες τις περιπτώσεις. Πρόθεση της είναι να προχωρήσει σε αλλαγές, που θα βοηθούν το επιθετικό ποδόσφαιρο.

«Συμφωνήθηκε περαιτέρω ότι ο κανονισμός για το οφσάιντ θα πρέπει να αναλυθεί και να αναθεωρηθεί με σκοπό να προταθούν δυνητικά αλλαγές που να αντικατοπτρίζουν αυτή τη φιλοσοφία».

Σχετικά με την χρήση VAR, τονίστηκε πως οι διαιτητές θα πρέπει να είναι πιο ενεργοί. Να πηγαίνουν στο μόνιτορ και να βλέπουν τις αμφισβητούμενες φάσεις και όχι να περιμένουν μόνο τον αρμόδιο διαιτητή VAR.

«Συμφωνήθηκε ότι δεν είναι σκόπιμο να υπάρξει περισσότερη ευρύτητα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, όπως, για παράδειγμα, η πρόσβαση στις συνομιλίες μεταξύ διαιτητών των αγώνων κατά την αναθεώρηση, αλλά ότι πρέπει να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες για την ενίσχυση της επικοινωνίας με σκοπό τη βελτίωση της κατανόησης της διαδικασίας εξέτασης και της τελικής απόφασης του διαιτητή»

Exit mobile version