ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δημήτρης Γιαρένης: «Η ΕΠΣΑΝΑ το σημείο αναφοράς στην Αττική – Στοχεύουμε στο απόλυτο»

Όλα όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ
Δημήτρης Γιαρένης: «Η ΕΠΣΑΝΑ το σημείο αναφοράς στην Αττική – Στοχεύουμε στο απόλυτο»

Η Ανατολική Αττική ολοένα και μεγαλώνει.

Ο Δημήτρης Γιαρένης, o πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ, μίλησε στη «Φωνή της Ανατολικής Αττικής» και στη Γεωργία Τσαγκαράκη.

Τονίζοντας πως η Ένωση δεν έχει… ταβάνι.

Και σχολίασε την πρόοδο που παρουσιάζει την τελευταία τετραετία αλλά και για το πώς η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει το τοπικό ποδόσφαιρο.

Δημήτρης Γιαρένης: Αναλυτικά η συνέντευξη

Κύριε πρόεδρε, η ΕΠΣΑΝΑ είναι η μια εκ των τεσσάρων ενώσεων αλλά πολύ σημαντική ως αναφορά στον αριθμό συλλόγων στην Αττική. Ποιοι είναι οι στόχοι της διοίκησης σας για να δυναμώσει η παρουσία σας ;

Από τις 4 ενώσεις της Αττικής, είμαστε η τρίτη σε δυναμικό ομάδων, ωστόσο καταφέραμε στα τέσσερα χρόνια διοικήσεως μας να έχουμε γίνει το σημείο αναφοράς στην Αττική. Παρόλα αυτά, δεν είμαστε ικανοποιημένοι και στοχεύουμε πάντα στο απόλυτο, προκειμένου να πετυχαίνουμε το σχετικό. Δεν υπάρχει ταβάνι στους στόχους μας.

Έχοντας 60 συλλόγους στην δύναμη σας, πόσο θεωρείται ότι βρίσκεται σε μία ανοδική τροχιά;

Τα τελευταία 4 χρόνια εν μέσω οικονομικής κρίσης και πρόσφατα με την πανδημία, έχουν αυξηθεί οι ομάδες και τα τμήματά τους κατά 15%. Σημειωτέων, όταν αναλάβαμε την Διοίκηση της Ένωσης, στις 22/6/2016 στην ΕΠΣΑΝΑ δεν υπήρχε γυναικεία ομάδα, ενώ φέτος αγωνίζονται 7 γυναικείες ομάδες στα Εθνικά Πρωταθλήματα. Την ίδια στιγμή το δυναμικό άλλων ενώσεων μικραίνει και σωματεία διαλύονται. Πιστεύω πως ακόμη και ένα θέμα που αντιμετωπίζουμε με τα σωματεία του Δήμου Ωρωπού (Αφιδναικός και Αμφιάραος δεν έχουν αγωνιστική δραστηριότητα), θα επιλυθεί εντός του 2021. Συνεπώς η ανοδική πορεία στην οποία έχουμε οδηγήσει την ΕΠΣΑΝΑ φαίνεται και μόνο με μία απλή σύγκριση των δεδομένων.

Πόσο έχει επηρεάσει την ένωση σας η πανδημία και ποιοι είναι οι στόχοι σας για το επόμενο διάστημα;

Όπως όλον τον κόσμο, έτσι και τον τομέα του ποδοσφαίρου και κατ’ επέκταση και την ΕΠΣΑΝΑ, την έχει πλήξει η πανδημία του covid-19. Υπάρχει φόβος, ανασφάλεια και το κυριότερο κανείς δεν μπορεί να κάνει προγραμματισμό. Τα έσοδα των σωματείων έχουν συρρικνωθεί, αφού δύσκολα βρίσκουν χορηγούς, οι επιχορηγήσεις των Δήμων μειώθηκαν, ενώ και η λειτουργία των Ακαδημιών δεν είναι όπως πριν την πανδημία. Διοικητικά, έχουμε στοχεύσει στην οικονομική ελάφρυνση των σωματείων. Να σημειώσουμε ότι το καλοκαίρι προσφέραμε σε κάθε σωματείο 8 νέες μπάλες και εξαγγείλαμε μέτρα που ελάφρυναν τους παράγοντες και κόστισαν στην ΕΠΣΑΝΑ το ποσό των 15000 ευρώ.

Ως πρόεδρος αυτής της δυναμικής ένωσης, πόσο σας απασχολεί το γεγονός ότι και να βγάλουν οι ομάδες σας παίκτες από τα σπλάχνα τους και από τις ακαδημίες, σχεδόν όλες οι θέσεις στις ανδρικές ομάδες είναι πιασμένες είτε από επαγγελματίες που παίζουν χρόνια, είτε μερικές φορές και από ξένους;

Φυσικά και με προβληματίζει το γεγονός που αναφέρετε, για αυτό και έχουμε λάβει μέτρα, όπως την υποχρεωτική συμμετοχή 3 ποδοσφαιριστών κάτω των 20 ετών στις ανδρικές ομάδες και την υποχρεωτική συμμετοχή δύο ομάδων υποδομών προς αυτή την κατεύθυνση.

Μιλήσατε σε μία πρόσφατη συνέντευξη σας για την ένωση σας, πως ενώ διατηρεί χαμηλό προφίλ δεν παύει να έχει πάντα υψηλούς στόχους. Ποιοι είναι αυτοί οι στόχοι;

Την Ένωση την παραλάβαμε να στεγάζεται σε κοντέινερ, με σχεδόν μηδενικό ταμείο, με δωδεκαετή (6/2010-6/2022) κλειστή σύμβαση ορισμένου χρόνου των υπαλλήλων της ,με διοικητική αστάθεια (την τετραετία 2012-2016 άλλαξε 4 προέδρους). Καταφέραμε να μετακομίσουμε σε πολυτελή χώρο 300τμ ,να δημιουργήσουμε αποθεματικό, παρά τις συνεχείς παροχές προς τα σωματεία, να σπάσουμε τις συμβάσεις ορισμένου αλλά και ο Πρόεδρος όχι απλά να εξαντλήσει την θητεία του, αλλά και να επανεκλεγεί για δεύτερη θητεία, κάτι το οποίο συνέβη πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΠΣΑΝΑ. Οι επόμενοι μας στόχοι είναι η δημιουργία ενός Ενωσιακού γηπέδου, προκειμένου να κάνουν τις προπονήσεις τους οι μικτές ομάδες, καθώς και πρωταθλήματα που θα αποτελούν σημεία αναφοράς σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή: Εφημερίδα «Η Φωνή της Ανατολικής Αττικής»

 

Κώστας Λάππας

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Η Σαχτάρ ο νέος κίνδυνος για την απευθείας είσοδο στο Champions League

Ολυμπιακός νέα: Η Σαχτάρ ο νέος κίνδυνος για την απευθείας είσοδο στο Champions League

Ο Ολυμπιακός παραμένει ψηλά στη μάχη για απευθείας θέση στο Champions League 2026 με τον συντελεστή να παίζει καθοριστικό ρόλο .

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός ποδόσφαιρο: Πάλι ο Πνευμονίδης στον Ολυμπιακό Β’ – Ο Τσικίνιο του Ολυμπιακού Β’ – Λατρεία Ρούμπιο

Ολυμπιακός ποδόσφαιρο: Πάλι ο Πνευμονίδης στον Ολυμπιακό Β’ – Ο Τσικίνιο του Ολυμπιακού Β’ – Λατρεία Ρούμπιο

Πλέον Ολυμπιακός και Ολυμπιακός Β' λειτουργούν σε απόλυτη αρμονία και αυτό μόνο κερδισμένο τον Ολυμπιακό και τους νεαρούς παίκτες της ομάδας θα βγάλει.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Απίστευτο! Κανείς δεν ενημέρωσε παίκτες και προπονητή πόσα γκολ ήθελε ο Παναθηναϊκός στη Καβάλα!

Απίστευτο! Κανείς δεν ενημέρωσε παίκτες και προπονητή πόσα γκολ ήθελε ο Παναθηναϊκός στη Καβάλα!

Η… ανοργανωσιά σε όλο της το μεγαλείο στον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες και ο προπονητής ενημερώθηκαν εκ των υστέρων για το ότι έπρεπε να σκοράρουν κι άλλα γκολ στην Καβάλα για να αποφύγουν εν τέλει Άρη και Ολυμπιακό!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός νέα: Ανάποδο πόδι, παίκτης άρρωστος, αρκεί να μην παίξει ο Μλαντένοβιτς…

Παναθηναϊκός νέα: Ανάποδο πόδι, παίκτης άρρωστος, αρκεί να μην παίξει ο Μλαντένοβιτς…

Δεν εμπιστεύεται τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς με τίποτε ο Ράφα Μπενίτεθ, προτιμώντας λύσεις εκτάκτου ανάγκης

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Σκασμένος ο Ποντένσε…

Ολυμπιακός : Σκασμένος ο Ποντένσε…

Ήθελε να παίξει ο Ποντένσε κόντρα στην Κηφισιά, ζορίστηκε να δείξει με τον Ηρακλή και την «πάτησε»…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Γεμάτος προβλήματα ο Ολυμπιακός για την αναμέτρηση με την Κηφισιά

Γεμάτος προβλήματα ο Ολυμπιακός για την αναμέτρηση με την Κηφισιά

Έχει πολλά θέματα ο Ολυμπιακός για το παιχνίδι με την Κηφισιά. Τι θα κάνει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ…

Ποδόσφαιρο
Sportime BET: Σαββατοκύριακο φωτιά στη Γ’ Εθνική – Ανάλυση πριν τη σέντρα

Σαββατοκύριακο φωτιά στη Γ’ Εθνική – Ανάλυση πριν τη σέντρα

Ανάλυση πριν από τη σέντρα των αναμετρήσεων της Γ' ΕΘνικής από τη Novibet...

Sportime BET
Ποδόσφαιρο: Η ΑΕΚ που επέστρεψε στην Ευρώπη – Οι αριθμοί το αποδεικνύουν – Τι ΄έγραψε ο Ανδρέας Δημάτος

Η ΑΕΚ που επέστρεψε στην Ευρώπη – Οι αριθμοί το αποδεικνύουν – Τι ΄έγραψε ο Ανδρέας Δημάτος

Η φετινή ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ δεν αποτυπώνεται μόνο στο γήπεδο, αλλά και στους αριθμούς.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο απρόσμενος σύμμαχος που βρήκε ο Γερεμέγεφ!

Ο απρόσμενος σύμμαχος που βρήκε ο Γερεμέγεφ!

Ο τελευταίος άνθρωπος που ρώτησε ο Λουτσέσκου για τον Γερεμέγεφ, πριν ο Σουηδός συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ.

Ποδόσφαιρο