Ελλάδα – Ολλανδία: Πώς η Ολλανδία πήρε το κέντρο και γύρισε το ματς
Η αλλαγή που έφερε την Ελλάδα σε δύσκολη θέση
Στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα είχε τον έλεγχο. Ο Κουρμπέλης και ο Ανδρούτσος κρατούσαν καλά το κέντρο και η Ολλανδία κυκλοφορούσε την μπάλα χωρίς να βρίσκει εύκολα χώρους.
Μετά το 46’ όμως άλλαξε το ματς. Ο Τσάβι έβαλε περισσότερους παίκτες στο κέντρο και οι δύο Έλληνες χαφ άρχισαν να κυνηγούν συνεχώς αντιπάλους που άλλαζαν θέσεις.
Η Ελλάδα τότε έχασε τον άξονα. Οι 8-5 τελικές του πρώτου ημιχρόνου έγιναν 1-13 στο δεύτερο. Οι επιθέσεις από 10-11 έγιναν 7-33.
Η Εθνική δεν μπορούσε πια να κρατήσει την μπάλα. Η άμυνα δεχόταν πίεση, οι γραμμές έπεσαν πιο πίσω και κάθε απομάκρυνση έφερνε καινούργια επίθεση της Ολλανδίας.
Ο Γιοβάνοβιτς χρειαζόταν τρίτο χαφ πιο νωρίς για να βοηθήσει Κουρμπέλη και Ανδρούτσο. Όταν ήρθε η αντίδραση, η Ολλανδία είχε ήδη πάρει το κέντρο και είχε γυρίσει όλο το παιχνίδι.
Αυτό ήταν το σημείο που άλλαξε τα πάντα.
Στο πρώτο μέρος η Ελλάδα πατούσε καλύτερα. Στο δεύτερο, έτρεχε συνεχώς πίσω από την μπάλα και τους Ολλανδούς παντού.
