ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελλάδα – Σκωτία 0-1: Πέταξε ένα ημίχρονο και στοίχισε

Η Ελλάδα έχασε με 0-1 από τη Σκωτία πετώντας στα σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο. Έλαμψε ο Καρέτσας, δοκάρι είχε ο Τζόλης.
Ελλάδα – Σκωτία 0-1: Πέταξε ένα ημίχρονο και στοίχισε

Ελλάδα – Σκωτία 0-1 και τα ξαναλέμε στη Γλασκώβη! Οι διεθνείς το πάλεψαν και το τελικό αποτέλεσμα τους αδικεί βάσεις της εικόνας του αγώνα που έγινε στο πλαίσιο των πλέι οφ του Nations League.

Είχαν ένα κακό πρώτο ημίχρονο και πλήρωσαν το λάθος του Ρότα, ο οποίος υπέπεσε σε ένα αχρείαστο πέναλτι. Μαζί και κάποιες άστοχες επιλογές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Δεν είχε λογική να παίξει ο Ιωαννίδης βασικός σε αυτή την κατάσταση. Λάθος ήταν και το να μην ξεκινήσει ο Ζαφείρης, ίσως και ο Βαγιαννίδης. Έδειξε κάπως έξω από τα νερά του στο ντεμπούτο του ο Τζολάκης, σε αντίθεση με τον Καρέτσα. Εξαιρετικός ο μικρός, που άλλαξε όλη την εικόνα της Εθνικής. Αυτός και ο Τζόλης ήταν οι δύο που ανέβασαν τους υπόλοιπους. Σε αυτούς που υστέρησαν ήταν ο Μασούρας.

Πλήγμα η κάρτα που πήρε ο Σιώπης γιατί χάνει τον αγώνα της Κυριακής (23/3). Εκεί η Ελλάδα του δευτέρου ημιχρόνου έχει όλο το πακέτο για να κάνει τη ζημιά. Κάθε άλλο παρά φόβητρο ήταν η Σκωτία.

ΔΕΝ ΞΑΝΑ ΕΓΙΝΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΠΟΝΟΥΣ

Το ματς

Πολύ προβληματικό ήταν το ξεκίνημα της Ελλάδας. Όχι ότι η Σκωτία έκανε κάτι. Το πρώτο 20λεπτο ήταν εντελώς «νεκρό». Ωστόσο, αυτό βόλευε τους φιλοξενούμενους που είχαν πάει το παιχνίδι στα μέτρα τους. Κρατούσαν εύκολα το μηδέν και σταδιακά έπαιρναν αυτοπεποίθηση.

Για πρώτη φορά απείλησαν στο 27′ με τον ΜακΤόμινεϊ από το κόρνερ του Ρόμπερτσον και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ρότα έκανε ένα αχρείαστο πέναλτι στον ίδιο παίκτη. Ο ΜακΤόμινεϊ ανέλαβε και την εκτέλεση και έκανε στο 33′ το 0-1.

Σταδιακά προσπάθησε να ανέβει η Ελλάδα, αλλά κάτι της έλειπε. Ο Μασούρας ήταν εκτός αγώνα, ο Τζόλης δεν έβγαινε στο ένας μ’ έναν και ο Ιωαννίδης δεν έπαιρνε ποτέ την μπάλα. Η καλύτερη στιγμή για τη «γαλανόλευκη» ήταν ένα απευθείας φάουλ του Τσιμίκα στο 45’+3, ενώ λίγο πριν είχε κινδυνέψει με το 0-2 από λάθος του Τζολάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα μπήκε με το πόδι στο γκάζι. Σε αυτό βοήθησε η είσοδος του Καρέτσα. Ο μικρός ήταν εξαιρετικός, ο Τζόλης βγήκε επίσης μπροστά και ακολούθησε ένα διάστημα αιχμαλωσίας.

Οι Σκωτσέζοι τα είχαν χαμένα. Έβλεπαν απλώς τους Έλληνες να φτάνουν στη μία τελική μετά την άλλη δίχως να βρίσκουν εστία. Η πιο μεγάλη ευκαιρία ήταν το δοκάρι του Τζόλη στο 68′ από τη σέντρα του Καρέτσα.

Σταδιακά ήταν λογικό να βγει και η κούραση. Ο Γιοβάνοβιτς έφτασε να παίξει με δύο φορ, αλλά δεν ήρθε το γκολ ούτε έτσι, ενώ στο 84′ για εκατοστά ο Φούντας δεν πήρε πέναλτι. Έως το σφύριγμα της λήξης οι διεθνείς είχαν την υπεροχή, αλλά το γκολ δεν το βρήκαν.

Ελλάδα – Σκωτία 0-1

Σκόρερ: 33′ πέν. ΜακΤόμινεϊ

ΕΛΛΑΔΑ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Τζολάκης, Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Σιώπης, Μάνταλος (72′ Ζαφείρης), Κωνσταντέλιας (72′ Παυλίδης), Μασούρας (46′ Καρέτσας), Τζόλης (72′ Πέλκας), Ιωαννίδης (81′ Φούντας).

ΣΚΩΤΙΑ (Στιβ Κλαρκ): Γκόρντον, Ράλστον (90′ Πόρτεους), Σούταρ. Χάνλι, Ρόμπερτσον, Γκίλμουρ, ΜακΛίν (76′ Τίρνεϊ), ΜακΓκίν, ΜακΤόμινεϊ, Φέργκιουσον, Άνταμς (75′ Χιρστ).

Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Βόλφσμπεργκερ – ΠΑΟΚ 0-0  Ημίχρονο : Σωτήρας ο Παβλένκα – Προκλητικά κακός ο Τσάλοφ

Βόλφσμπεργκερ – ΠΑΟΚ 0-0 Ημίχρονο : Σωτήρας ο Παβλένκα – Προκλητικά κακός ο Τσάλοφ

Ο Παβλένκα έσωσε τον ΠΑΟΚ σε ένα πρώτο ημίχρονο κόντρα στη Βόλφσμπεργκερ, όπου ο Τσάλοπφ είναι ξανά αρνητικός

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Σαχτάρ – Παναθηναϊκός : Μοναδική αλλαγή στην ενδεκάδα του Βιτόρια ο Τσέριν!

Σαχτάρ – Παναθηναϊκός : Μοναδική αλλαγή στην ενδεκάδα του Βιτόρια ο Τσέριν!

Μια αλλαγή σε σχέση με την ενδεκάδα του πρώτου αγώνα έχει ο Παναθηναϊκός. Αυτή του Άνταμ Τσέριν στο χώρο του κέντρου

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Νάπολι – Ολυμπιακός 1-0 ημίχρονο : Τα προβλήματα Ορτέγκα με Πολιτάνο και η ευκαιρία του Ελ Κααμπί

Νάπολι – Ολυμπιακός 1-0 ημίχρονο : Τα προβλήματα Ορτέγκα με Πολιτάνο και η ευκαιρία του Ελ Κααμπί

Πίσω στο σκορ ο Ολυμπιακός από τη Νάπολι στο ημίχρονο της μεταξύ τους φιλικής αναμέτρησης. Το γκολ ο Πολιτάνο, ευκαιρία με Ελ Κααμπί

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ – Άρης Λεμεσού: Με δυο αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς κατεβάζει την 11άδα ο Νίκολιτς – Στον πάγκο ο Γιόβιτς

ΑΕΚ – Άρης Λεμεσού: Με δυο αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς κατεβάζει την 11άδα ο Νίκολιτς – Στον πάγκο ο Γιόβιτς

Η ΑΕΚ παίζει το πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς, μέχρι το επόμενο και ψάχνει το ένα γκολ της πρόκρισης, η 11άδα του Νίκολιτς

Ποδόσφαιρο
ΠΑΟΚ: Βολφσμπέργκερ – ΠΑΟΚ: Με Ιβανούσετς, Οζντόεφ βασικούς ο Λουτσέσκου, στον πάγκο ο Καμαρά

Βολφσμπέργκερ – ΠΑΟΚ: Με Ιβανούσετς, Οζντόεφ βασικούς ο Λουτσέσκου, στον πάγκο ο Καμαρά

Ο ΠΑΟΚ έχει να διαχειριστεί την απουσία του Τάισον ενώ στη βασική 11άδα δεν είναι ούτε ο Μαντί Καμαρά, είναι στον πάγκο πάντως

ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο: Καλός ο Έσε, αλλά η Ίντερ συζητά και για μεταγραφή χαφ 50 εκατομμυρίων

Καλός ο Έσε, αλλά η Ίντερ συζητά και για μεταγραφή χαφ 50 εκατομμυρίων

Η Ίντερ έχει συνδεθεί με τον Έσε αλλά το ψάχνει και για μια μεταγραφή στα χαφ, που αν τα καταφέρει, θα κάνει αίσθηση

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – Νάπολι : Κόκκινη κάρτα το μαρκάρισμα του Ντε Μπρόιν στον Πνευμονίδη

Ολυμπιακός – Νάπολι : Κόκκινη κάρτα το μαρκάρισμα του Ντε Μπρόιν στον Πνευμονίδη

Πολύ άσχημη προβολή του Κέβιν Ντε Μπρόιν στον Σταύρο Πνευμονίδη, σήκωνε αποβολή από την αναμέτρηση.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – Νάπολι : Γιατί ξανά ο Ροντινέι εξτρέμ… (update)

Ολυμπιακός – Νάπολι : Γιατί ξανά ο Ροντινέι εξτρέμ… (update)

Κλασικά ο Ροντινέι σε ένα δύσκολο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό αντί να παίξει δεξί μπακ, πήρε θέση στην ενδεκάδα του Μεντιλίμπαρ σαν εξτρέμ.

Ποδόσφαιρο
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παναθηναϊκός: Ακόμα κι αν πάρει τον Καλάμπρια, δε θα τον έχει για τα ευρωπαϊκά προκριματικά

Παναθηναϊκός: Ακόμα κι αν πάρει τον Καλάμπρια, δε θα τον έχει για τα ευρωπαϊκά προκριματικά

Ο Παναθηναϊκός ακόμα κι αν αποκτήσει τον Καλάμπρια, δε θα τον έχει για τα ευρωπαϊκά προκριματικά μια και δε θα είναι έτοιμος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ