Έλληνας μάνατζερ, μία έννοια υποτιμημένη και ίσως παρεξηγημένη. Σε πολλές περιπτώσεις δεν βοηθάει και το ποδόσφαιρό μας.
Μόνο που κάποιοι συμπατριώτες μας έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από τον μικρόκοσμο της Stoiximan Super League και των κατώτερων κατηγοριών. Και δεν μιλάμε για σποραδικά deals, αλλά μεταγραφές σε μόνιμη βάση εκτός συνόρων.
Μετρημένοι στα δάχτυλα είναι και ο Πάνος Γαλαριώτης συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς. Έχει εμπλακεί τα τελευταία χρόνια σε αρκετές μεταγραφές μακριά από την Ελλάδα. Οι περισσότερες δεν αφορούσαν καν Έλληνες παίκτες. Προ ημερών έκανε την ακριβότερη.
Τον πήχη είχε βάλει πολύ ψηλά η Axia Sports των Νίκου Μαυρομαρά και Τόλη Μπακάλη με το deal του Τζόναθαν Ντέιβιντ στη Λιλ. Το «καθαρό» κόστος της είχε φτάσει τα 32.000.000 ευρώ. Κανένας Έλληνας μάνατζερ δεν είχε κάνει κάτι αντίστοιχο.
Μόνο που πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και ο Γαλαριώτης τρύπησε αυτό το ταβάνι. Εκείνος πρωταγωνίστησε στη συμφωνία του Ορέλ Μανγκαλά. Ο Βέλγος διεθνής μέσος, πελάτης της M-Soccermanagement, πήγε από τη Νότιγχαμ Φόρεστ στη Λιόν.
Οι «κόκκινοι» ήταν αναγκασμένοι να πουλήσουν για να εμφανίσουν κάποια έσοδα υπό τον κίνδυνο τιμωρίας από την Premier League. Οι Γάλλοι ήθελαν να αγοράσουν, αλλά και για εκείνους δεν υπήρχε μεγάλο περιθώριο λόγω Financial Fair Play. Τι έγινε; Οι εμπλεκόμενες πλευρές βρήκαν τη μέση οδό.
Αυτή είναι δανεισμός έναντι 12.000.000 ευρώ και υποχρεωτική οψιόν το καλοκαίρι ύψους 23.000.000 ευρώ. Πρακτικά μιλάμε από τώρα για ένα deal που φτάνει στα 35.000.000 ευρώ χωρίς να υπολογίζουμε τα μπόνους επίτευξης στόχων. Για την ιστορία ρεπορτάζ στην Αγγλία αναφέρουν πως η Νότιγχαμ Φόρεστ θα κρατήσει και ένα μικρό ποσοστό μεταπώλησης. Το deal φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Γαλαριώτη. Εκείνος το έτρεξε από την αρχή μέχρι το τέλος και ξεκλείδωσε τις όποιες δυσκολίες προέκυψαν στην πορεία.