Έλληνες του εξωτερικού: Ο εβδομαδιαίος έλεγχος απόδοσης των συμπατριωτών μας στα γήπεδα εκτός συνόρων. Οι καλύτεροι και οι χειρότεροι!
Μήπως να μετακομίσουν όλοι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές στην… Ολλανδία; ΟΚ, το πήραμε λίγο στην πλάκα, το σηκώνει, αν και δεν θα έπρεπε στην πραγματικότητα. Κάνουμε λάθος αν υποτιμάμε το επίπεδο της Eredivisie. Δεδομένα, πάντως, πρόκειται για ένα πρωτάθλημα που ταιριάζει σε αρκετούς από τους συμπατριώτες μας. Προσφέρει επίσης τη δυνατότητα, ως στιλ και φιλοσοφία, για να βρει κανείς την καλύτερη version του εαυτού του.
Ο Χρήστος Δώνης μπορεί να αποτελέσει το επόμενο ντοκουμέντο περί τούτου. Μετά τη φυγή του από τον Παναθηναϊκό πήγε στην Άσκολι, στη Serie B της Ιταλίας. Δεν «περπάτησε» ως επιλογή καριέρας. Καθόλου. Παρά την παρουσία ακόμα δύο Ελλήνων (Απόστολος Βέλλιος, Τάσος Αυλωνίτης) δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί, να φανεί.
Το Γενάρη αναζήτησε λύση και η Φένλο, θαμπωμένη και τρισευτυχισμένη από την επιτυχία του Γιώργου Γιακουμάκη, έτρεξε να του ανοίξει την αγκαλιά της, τον πήρε δανεικό. Το έκανε μάλιστα… άκρως οικογενειακό, φέρνοντας λίγο μετά στην ομάδα και το έτερο των Δωναίων, τον Τάσο.
Κατά την ήττα (1-4) από την Άλκμααρ, ο Χρήστος πέτυχε το 1ο του γκολ στην Ολλανδία. Με καρφωτή κεφαλιά. Δεν χρησίμευσε κάπου πέρα από το να ισοφαρίσει προσωρινά, είναι όμως μια αρχή. Υποσχόμενη και για τη Φένλο, καθώς της λείπουν γκολ από τους μέσους της.
Ο ΚΑΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ – ΣΕΡΙΦ
Πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ της Σέριφ στο 4-1 επί της Σφιντούλ Γκεόργκε. Χάρη στη δικιά του αποτελεσματικότητα όλα έγιναν πιο εύκολα και η ομάδα του εδραιώθηκε στην κορυφή του πρωταθλήματος Μολδαβίας, κρατώντας παράλληλα και δυνάμεις για τη συνέχεια.
Ο ΚΑΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ – ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ
Δεν ήταν ο εαυτός του στο γήπεδο της Σάντβικενς. «Πνίγει» το 2ο γκολ, αργεί να κάνει έξοδο στο 3ο. Δεν κόστισε εν τέλει, αφού η Γκέτεμποργκ πήρε τη νίκη σε αυτό το εντελώς ανοιχτό ματς (4-3) για τη φάση των «32» του Κυπέλλου Σουηδίας, που διεξάγεται υπό τη μορφή ομίλων.
ΚΑΙ Ο ΑΣΗΜΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ-ΦΟΙΒΟΣ ΜΠΟΤΟΣ – ΓΚΟΟΥ ΑΧΕΝΤ ΙΓΚΛΣ
Δόθηκε δανεικός από την ΑΕΚ για να αποκτήσει χρόνο συμμετοχής και παραστάσεις. Καλά (το) πάει. Απέναντι στην Άλκμααρ Β’ μάλιστα, χρίστηκε και σκόρερ. Πέτυχε το 2ο γκολ της ομάδας του στο δρόμο για ένα άνετο 3-0. Το 1ο γκολ του 20χρονου χαφ στη Β’ Κατηγορία της Ολλανδίας.
Bam de 0-2 in beeld van Botos #jazgae @gaeagles pic.twitter.com/g0B8NXvD33
— GA Eagles Till I Die (@GAE_TillIDie) February 22, 2021
THAT’S MY BOY
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΤΡΑΝΗΣ – ΧΑΤΑΪΣΠΟΡ
Δούλεψε σκληρά και πλέον, ανταμείβεται. Έχει προσαρμοστεί απόλυτα στην Χατάισπορ και το 1ο του γκολ επί τουρκικού εδάφους ήρθε να το κάνει ακόμα πιο δυνατό ως αίσθηση. Άνοιξε το σκορ στην εκτός έδρας επικράτηση (3-1) κόντρα στην Ερζουρούμσπορ.
A.Katranis a marqué son 1er but avec @Hatayspor_FK
Une magnifique tête plongeante (😉😉😉 @footgrec ) #ASSE pic.twitter.com/Czo1wgcLZy— Gaël (@GaelB42) February 21, 2021
ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΡΚΑΣ – ΣΕΛΤΙΚ
Η Σέλτικ έχει χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη της προς τον πρώην τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Μία μεγάλη οικονομικά επένδυση των Κελτών ουδόλως βρίσκει ανάλογη ανταποδοτικότητα στο τερέν. Στην ήττα (1-0) από τη Ρος Κάουντι κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Μπέιν. Ο Έλληνας γκολκίπερ θα δοθεί δανεικός το καλοκαίρι. Το πού είναι η μεγάλη απορία.
ΓΙΑ ΔΕΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΦΟΥΝΤΑΣ – ΡΑΠΙΝΤ Β.
Για μια… τρίχα; Ολίγον οφσάιντ; Με όποιο τρόπο και αν το θέσουμε, ήταν εντελώς οριακό το γκολ που ακυρώθηκε στον Έλληνα διεθνή φορ κατά την ήττα (4-2) από τη Σάλτσμπουργκ. Η φάση έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στο μικρόκοσμο της αυστριακής Bundesliga, στην οποία δεν έχουν ακόμα υιοθετήσει το VAR. Αν το γκολ μετρούσε, η Ραπίντ θα προηγούταν. Δε συνέβη, λίγο μετά έγινε το 1-0 για τη Red Bull και… that was all.
ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ
Η ομάδα του έγινε γιο γιο απέναντι στην Γκόριτσα (3-0), μειώνοντας περαιτέρω τις ελπίδες της να παραμείνει στην Α’ Κατηγορία της Κροατίας. Ο Έλληνας στόπερ δεν βρέθηκε στην καλύτερη του μέρα, συνήθως ξεχωρίζει από… χιλιόμετρα σε σχέση με τους συμπαίκτες του. Καθότι γενικώς έχει κερδίσει πόντους στην προσπάθεια του να επιστρέψει σε (πιο) ανταγωνιστικό επίπεδο. Το ενδιαφέρον της Ντιναμό Ζάγκρεμπ («δορυφόρος» της οποίας είναι η Λοκομοτίβα) μόνο τυχαίο δεν είναι.
Διαβάστε τον προηγούμενο Έλεγχο Απόδοσης ΕΔΩ