ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Έλληνες του εξωτερικού: Και γκολ και άμυνα ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, πέρασε περιπέτεια ο Τάσος Μπακασέτας στην Πόλη (Vids)

Τι έκαναν τα πατριωτάκια μας στα γήπεδα του κόσμου αυτό το Σαββατοκύριακο; Το Sportime περνάει από... ακτινογραφία τους Έλληνες του εξωτερικού. Πολύ καλά τα πάει στην Πολωνία ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.
Έλληνες του εξωτερικού: Και γκολ και άμυνα ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, πέρασε περιπέτεια ο Τάσος Μπακασέτας στην Πόλη (Vids)

Έλληνες του εξωτερικού: Ο εβδομαδιαίος έλεγχος απόδοσης των πεπραγμένων των συμπατριωτών μας στα γήπεδα εκτός συνόρων.

Και τον Μάη θα είναι ωραία με την κούπα για παρέα; Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, με λόγια και πράξεις, είναι μπροστάρης στην προσπάθεια της Πογκόν να τερματίσει πρώτη στην Ekstraklasa.

Ο Τάσος Μπακασέτας είχε μια άσχημη εμπειρία στην Πόλη, αλλά καλή εν τέλει για την Τραμπζονσπόρ.

Το πρώτο του γκολ στο Ισραήλ πέτυχε ο Δημήτρης Διαμαντάκος, ενώ δίχτυα βρήκε και ο Οδυσσέας Βελάνας στην Β’ Κατηγορία της Ολλανδίας.

Δημήτρης Νικολάου και Γιώργος Κυριακόπουλος συνεχίζουν τις δυνατές εμφανίσεις στα γήπεδα της Serie A.

Αυτά και πολλά ακόμη, παρακάτω!

Έλληνες του εξωτερικού: Έλεγχος Απόδοσης

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΟΓΚΟΝ

Η μάχη στα ψηλά του βαθμολογικού ταμπλό είναι αμφίρροπη, απαιτεί τη μέγιστη δυνατή προσήλωση. Η Πογκόν στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων. Διαχειρίστηκε σωστά το εντός έδρας παιχνίδι της κόντρα στην Ραντόμιακ. Ξεπερνώντας πειστικά την ήττα με 3-0 από τη Λεχ Πόζναν την προηγούμενη αγωνιστική.

Το τελικό 4-0 περιγράφει γλαφυρά τι έγινε. Ο Τριανταφυλλόπουλος έπαιξε στην εντέλεια το ρόλο του. Το 2ο γκολ στο εν λόγω ματς ήταν το bonus ακόμη μίας εξαιρετικής εμφάνισης στο κέντρο της άμυνας της Πογκόν. Στο πλαίσιο της αγωνιστικής συνέπειας που τον χαρακτηρίζει και τον έχει φέρει στα πρόθυρα της Εθνικής μας ομάδας. Μονομαχία δεν έχασε, πάντα πρώτος στην μπάλα ήταν.

«Κάναμε αυτό που έπρεπε. Συνεχίζουμε να παλεύουμε και να προχωράμε», δήλωσε ο άλλοτε στόπερ του Παναθηναϊκού και του Αστέρα Τρίπολης, εκπέμποντας σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Ήταν το δεύτερο παιχνίδι του μετά τον τραυματισμό του. «Ένιωσα πολύ καλύτερα συγκριτικά με την προηγούμενη φορά, αλλά αυτό ήταν και το λογικό. Προερχόμουν από 26 μέρες εκτός γηπέδων. Δεν ήταν περίεργο πως δεν ήμουν αυτός που ήθελα στο προηγούμενο ματς. Αλλά εμπιστεύομαι τον εαυτό μου, τους συμπαίκτες μου και τη δουλειά που κάνουμε. Χάρη σε αυτήν την πίστη, τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα».

Όσο για το γκολ του; «Είναι προφανώς πάντα ευχάριστο όταν σκοράρεις. Επίσης, είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που βάζω τόσο πολλά γκολ (σ.σ: 3) σε μια σεζόν. Είμαι χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα μου, αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι πως αμύνθηκα σωστά και δεν δεχτήκαμε γκολ. Έτσι θέλω να συνεχίσουμε και στις 10 αγωνιστικές που απομένουν».

Αν αυτό επιβεβαιωθεί θα σημαίνει και πρωτάθλημα, καθώς η Πογκόν ανέβηκε πια στην 1η θέση της βαθμολογίας, στο +1 από Ράκοβ και Λεχ Πόζναν που έπαιζαν μεταξύ τους, με νικήτρια την πρώτη (1-0).

Ο ΚΑΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΣΠΕΤΣΙΑ

Φοβερή η σεζόν που κάνει, το έδειξε και στο Τορίνο, απέναντι στη Γιουβέντους. Κρίμα που αυτό δεν συνδυάστηκε με κάτι απτό βαθμολογικά. Αυτός πάντως πιστώνεται μια εξαιρετική εμφάνιση κόντρα σε παίκτες όπως οι Μοράτα και Βλάχοβιτς. Μαζί με τον Έρλιτς συνέθεσαν ένα ισχυρό δίδυμο στα στόπερ που περιόρισε την έκταση της ήττας (1-0).

Από τους πιο φορμαρισμένους Έλληνες του εξωτερικού ο επίσης «Ιταλός» Γιώργος Κυριακόπουλος κατέγραψε νέα γεμάτη εμφάνιση στο 4-1 της Σασουόλο στη Βενέτσια. Έκοψε κάθε κίνδυνο από την πλευρά του, ήταν κάτι παραπάνω από τίμιος στα ανεβάσματα του.

Ο ΚΑΚΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΤΣΑΣ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Εκτός θέματος η Ανόρθωση στο ντέρμπι με την ΑΕΚ Λάρνακας κατά την πρεμιέρα της Β’ φάσης του πρωταθλήματος Κύπρου και μοιραία ηττήθηκε (3-1) μετά από 11 αγώνες. Οι παίκτες του Τιμούρ Κετσπάγια ήταν μια ταχύτητα κάτω από τους «κιτρινοπράσινους», με λάθη σε όλους τους τομείς.

Ο Γεωργιανός προπονητής χαρακτήρισε το παιχνίδι ως το χειρότερο φετινό για την ομάδα του. Οι δύο «δικοί» μας δεν αποτέλεσαν εξαίρεση στην «off day» της «Κυρίας». Αμφότεροι μάλιστα βγήκαν αλλαγή. Στο 71’ ο Λάζαρος, στο 82’ ο Καλτσάς.

ΚΑΙ Ο ΑΣΗΜΟΣ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΕΛΑΝΑΣ – ΜΠΡΕΝΤΑ

Γεννημένος στη Σάμο, μετακόμισε σε μικρή ηλικία στην Ολλανδία και έχει διπλή υπηκοότητα. Ο 23χρονος μέσος πέτυχε, στο 69′, το 5ο του φετινό τέρμα στην Β’ Κατηγορία με τη φανέλα της Μπρέντα, όντας καθοριστικός στην επικράτηση (2-1) της ομάδας του στο γήπεδο της Μάαστριχτ.

THAT’S MY BOY

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ – ΑΣΝΤΟΝΤ

Στην 7η εμφάνιση του με την Ασντόντ και 2η ως βασικός, άνοιξε λογαριασμό. Πρώτο του γκολ την τρέχουσα σεζόν, με τη Χάιντουκ είχε μείνει «άσφαιρος» στο πρώτο μισό. Σκόραρε με πέναλτι στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων και μείωσε στο τελικό 4-3 απέναντι στη Μακάμπι Πετάχ Τίκβα.

ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΠΕΪΡΣΧΟΤ

Σε μια κακή ομάδα όπως η φετινή Μπέιρσχοτ (αναπόφευκτος πλέον ο υποβιβασμός), ο 19χρονος Έλληνας έχει «εξαφανιστεί» εσχάτως. Πάνω που είχε αρχίσει να παίζει, λίγο αφότου πέτυχε το πρώτο του γκολ στο Βέλγιο. Η κακή του εμφάνιση στο Μέχελεν όταν και αντικαταστάθηκε μόλις στο 28’ (!), στις αρχές του μήνα μπορεί να είναι και η τελευταία του με το κλαμπ της Αμβέρσας.

Δεν παίζει πια στην Pro League ούτε ο έτερος Έλληνας της Κατηγορίας, Γιάννης Κωνσταντέλιας. Πήγε δανεικός τον Ιανουάριο στην Όιπεν από τον ΠΑΟΚ με παρέμβαση του Μιχάλη Βαλκάνη, ο Ελληνοαυστραλός πρώην βοηθός του Τζον φαν’τ Σχιπ είχε μόλις πάει στο Βέλγιο για «δεύτερος» πίσω από τον Στέφαν Κρέμερ. Προήχθη μετά την απόλυση του Γερμανού προπονητή. Αλλά από τότε που κάνει κουμάντο αυτός (7/2), δεν έχει βάλει δευτερόλεπτο τον Κωνσταντέλια, εν αντιθέσει με τον προκάτοχό του που έδινε ευκαιρίες στον 19χρονο συμπατριώτη μας.

ΓΙΑ ΔΕΣ

ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΙΩΠΗΣ – ΤΡΑΜΠΖΝΟΣΠΟΡ

Το κλίμα ήταν εχθρικό, και… ευγενικά το λέμε, στην Πόλη για την Τραμπζονσπόρ, οι οπαδοί της Φενερμπαχτσέ «φρόντισαν» γι’ αυτό. Μπακασέτας και Σιώπης πάντως, επιτέλεσαν στο ακέραιο το ρόλο τους από αγωνιστική άποψη. Βγήκαν αλλαγή λίγο πριν το 90’, αφού πρώτα τα είχαν δώσει όλα.

Ο «Μπάκα» μάλιστα, πέρασε περιπέτεια. Ένα αντικείμενο τον χτύπησε την ώρα που πήγαινε να εκτελέσει κόρνερ, τρία λεπτά αφότου η ομάδα του είχε ισοφαριστεί (74’). Ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό. Σημειωτέο πως ο Δημήτρης Πέλκας μπήκε για τους γηπεδούχους στο 66’. Σε κάθε περίπτωση, το τελικό 1-1 συνιστά ακόμα ένα ένα βήμα σε αυτό που θα είναι η πρώτη στέψη για την ομάδα της Τραπεζούντας μετά το 1984. Στο +15 η διαφορά από τον 2ο (Κόνιασπορ). Δεν χάνεται…

ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ – ΑΡΜΙΝΙΑ ΜΠΙΛΕΦΕΛΝΤ

Χωρίς γκολ και ασίστ φέτος, ήταν μέτριος (και) στο παιχνίδι της Αρμίνια με την Άουγκσμπουργκ, που κατέληξε σε οδυνηρή ήττα (1-0). Ο 24χρονος χαφ είναι πρόθυμος και μαχητικός, αλλά φαίνεται πως έχει πέσει στην παγίδα της νευρικότητας και δεν του βγαίνουν τα πράγματα όπως θα ήθελε.

Ξεκίνησε σε ρόλο δεξιού μπακ (!) ο Ντίνος Μαυροπάνος στο ματς της Στουτγάρδης με την Γκλάντμπαχ, μια θέση που δεν κατέχει και αυτό φάνηκε. Με το που γύρισε στόπερ, σε σύστημα με τρεις πίσω, τα πράγματα πήγαν καλύτερα γι’ αυτόν και την ομάδα του. Ο εφιάλτης του 0-2 έγινε θρίαμβος του 3-2, αποτέλεσμα-βάλσαμο στο «όλα για όλα» για την παραμονή.

Έλληνες του εξωτερικού: Διαβάστε ΕΔΩ τον προηγούμενο Έλεγχο Απόδοσης

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Έλληνες του εξωτερικού: Χρήστος Τζόλης: Τρέλα σε όλη την Ευρώπη, έκανε και πάλι το απίστευτο (vid)

Χρήστος Τζόλης: Τρέλα σε όλη την Ευρώπη, έκανε και πάλι το απίστευτο (vid)

Ο Χρήστος Τζόλης συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε, πάλι γκολ σε κρίσιμο ματς για την Μπριζ

Έλληνες του εξωτερικού
Έλληνες του εξωτερικού: Ζορίστηκε ο Στέφανος Τζίμας…

Ζορίστηκε ο Στέφανος Τζίμας…

Περίμενε να είναι μέσα στις κλήσεις της Εθνικής Ελλάδας για τα παιχνίδια με τη Σκωτία ο Στέφανος Τζίμας και όσο να ΄ναι, πειράχτηκε.

Έλληνες του εξωτερικού
Έλληνες του εξωτερικού: Δημήτρης Γιαννούλης: Η επιστροφή

Δημήτρης Γιαννούλης: Η επιστροφή

Ο Δημήτρης Γιαννούλης με την εμφάνισή του στη ρεβάνς με την Σκοτία έχει μπει και πάλι στα μπλοκάκια των σκάουτ

Έλληνες του εξωτερικού
Ποδόσφαιρο: Ο Τόνι Κρόος και οι μεταγραφές Τζολάκη, Παυλίδη και Χατζηδιάκου

Ο Τόνι Κρόος και οι μεταγραφές Τζολάκη, Παυλίδη και Χατζηδιάκου

Πώς ο Τόνι Κρόος θα παίξει τον δικό του ρόλο στην καριέρα τριών Ελλήνων διεθνών ποδοσφαιριστών.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κώστας Τσιμίκας: Τέλος! Αυτή θα είναι η μεταγραφική βόμβα

Κώστας Τσιμίκας: Τέλος! Αυτή θα είναι η μεταγραφική βόμβα

Ο Κώστας Τσιμίκας είναι πιθανό να έχει σούπερ συμπαίκτη του χρόνου στη Λίβερπουλ

Ποδόσφαιρο
Έλληνες του εξωτερικού: Χρήστος Τζόλης: Μεταγραφή εκατομμυρίων

Χρήστος Τζόλης: Μεταγραφή εκατομμυρίων

Ο Χρήστος Τζόλης πάει να σπάσει τα κοντέρ των μεταγραφών

Έλληνες του εξωτερικού
Έλληνες του εξωτερικού: Ο Καρέτσας θα σπάσει κάθε ρεκόρ μεταγραφής για Έλληνα παίκτη

Ο Καρέτσας θα σπάσει κάθε ρεκόρ μεταγραφής για Έλληνα παίκτη

Ο Καρέτσας θα διαλύσει κάθε ρεκόρ μεταγραφής για Έλληνα παίκτη

Έλληνες του εξωτερικού
Έλληνες του εξωτερικού: Κώστας Τσιμίκας: Τι θα γίνει με τη Λίβερπουλ

Κώστας Τσιμίκας: Τι θα γίνει με τη Λίβερπουλ

Ο Κώστας Τσιμίκας επέστρεψε στη Λίβερπουλ μετά τα ματς της Εθνικής και μπροστά υπάρχουν σημαντικοί αγώνες

Έλληνες του εξωτερικού
Έλληνες του εξωτερικού: ΑΕΚ: Το μεγάλο λάθος του Αλμέιδα

ΑΕΚ: Το μεγάλο λάθος του Αλμέιδα

Η ΑΕΚ θα έπρεπε να διαχειριστεί διαφορετικά αυτήν την περίπτωση και φυσικά και ο ίδιος ο Αλμέιδα με τον χρόνο συμμετοχής

Έλληνες του εξωτερικού
Ποδόσφαιρο: Γιώργος Μασούρας: Άμεσα το μπαμ!

Γιώργος Μασούρας: Άμεσα το μπαμ!

Ο Γιώργος Μασούρας ίσως βρει μπροστά του μία πολύ μεγάλη αλλαγή.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κώστας Τσιμίκας: Είναι μεγάλο το σοκ!

Κώστας Τσιμίκας: Είναι μεγάλο το σοκ!

Δεν μπορούν να συνέλθουν στη Λίβερπουλ του Κώστα Τσιμίκα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κωνσταντίνος Καρέτσας: Μάχη γιγάντων και χορός εκατομμυρίων – Η διπλή έγκριση για Μπάγερν Μονάχου

Κωνσταντίνος Καρέτσας: Μάχη γιγάντων και χορός εκατομμυρίων – Η διπλή έγκριση για Μπάγερν Μονάχου

Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ομάδων και οι πρόσφατες εμφανίσεις του με την Εθνική Ελλάδας ήταν απλώς το κερασάκι στην τούρτα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Βαγγέλης Παυλίδης: Νέα βόμβα!

Βαγγέλης Παυλίδης: Νέα βόμβα!

Σταθερά ανοδική η πορεία που έχει ο Βαγγέλης Παυλίδης.

Ποδόσφαιρο
Έλληνες του εξωτερικού: Κωνσταντίνος Κουλιεράκης: Τέλος! Επικρατεί τρέλα

Κωνσταντίνος Κουλιεράκης: Τέλος! Επικρατεί τρέλα

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης τους έχει τρελάνει

Έλληνες του εξωτερικού
Έλληνες του εξωτερικού: Καρέτσας: Θα παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης;

Καρέτσας: Θα παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης;

Ο Καρέτσας με τις δύο εμφανίσεις του με την Εθνική πιστοποίησε πως είναι ο μεγάλος μεταγραφικός στόχος της Ευρώπης

Έλληνες του εξωτερικού
Εθνική Ομάδα: Ο Τζολάκης είναι ο νέος Βλαχοδήμος της Εθνικής…

Ο Τζολάκης είναι ο νέος Βλαχοδήμος της Εθνικής…

Ο Βλαχοδήμος παρέδωσε τη σκυτάλη του βασικού γκολκίπερ της Εθνικής Ελλάδας. Δύσκολο να κουνηθεί πια ο Τζολάκης από την ενδεκάδα.

Εθνική Ομάδα
Ποδόσφαιρο: Καρέτσας: Παραμιλάει η Ευρώπη – Βροχή οι προτάσεις

Καρέτσας: Παραμιλάει η Ευρώπη – Βροχή οι προτάσεις

Χαμός με τον Κωνσταντίνο Καρέτσα μετά τις τελευταίες του εμφανίσεις.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άκης Μάντζιος: Τι του είπαν και τρελάθηκε!

Άκης Μάντζιος: Τι του είπαν και τρελάθηκε!

Φόρτωσε ο Άκης Μάντζιος και με το δίκιο του.

Ποδόσφαιρο