ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ο έλεγχος των Ελλήνων του εξωτερικού

Το Sportime.gr παρουσιάζει τι έκαναν όσοι αγωνίζονταν φέτος εκτός συνόρων
Ο έλεγχος των Ελλήνων του εξωτερικού

Το ένα μετά το άλλο τα πρωταθλήματα ολοκληρώνονται σε όλη την Ευρώπη. Υπάρχει, άλλωστε, το Μουντιάλ και εντός Μαΐου όλες οι συλλογικές υποχρεώσεις θα πρέπει να έχουν τελειώσει.

Οι Έλληνες που έχουμε στο εξωτερικό δεν είναι λίγοι. Άλλοι πήγαν καλά, άλλοι όχι. Υπήρξαν παιδιά που εκτόξευσαν τις μετοχές τους και άλλα που θα χρειαστεί να περιμένουν την επόμενη χρονιά.

Το Sportime.gr παραδίδει τους… ελέγχους της σεζόν για τους Ευρωπαίους. Στη λίστα δεν βρίσκονται όσοι αγωνίζονται στην Κύπρο, ενώ μόνο από τα μεγάλα πρωταθλήματα αναφέρονται παίκτες που παίζουν στη δεύτερη κατηγορία.

Αγγλία

Ντίνος Μαυροπάνος (Άρσεναλ): Ζει το όνειρό του. Πήγε στην Άρσεναλ τον Ιανουάριο, πήρε πέντε ματς με τις ρεζέρβες και στα 20 του κατάφερε να κάνει και ντεμπούτο στην Premier League. Τρία ματς έχει παίξει και στο τελευταίο, αυτό με τη Λέστερ, αποβλήθηκε. Η συνέχεια αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Κώστας Σταφυλίδης (Στόουκ): Δεν πάνε τα πράγματα όπως θα τα ήθελε. Μετά την περσινή καλή σεζόν του, φέτος οι μετοχές του έπεσαν κατακόρυφα. Μόλις δύο ματς είχε στην Bundesliga και συνολικά 31′ συμμετοχής. Γι’ αυτό και πήγε δανεικός στη Στόουκ. Έπαιξε σε πέντε παιχνίδια και στη συνέχεια τραυματίστηκε. Υποβιβάστηκαν και οι «πότερς» και ο 24χρονος είναι στο… ψάξιμο.

Χοσέ Χολέμπας (Γουότφορντ): Τρίτη χρονιά στην Premier League και ήταν και αυτή γεμάτη. Είναι 33 ετών, αλλά δύσκολα βγαίνει από την ενδεκάδα. Φέτος έκανε 28 ματς (30 μαζί με τα Κύπελλα) και δεν υπάρχει λόγος να αποχωρήσει από τις «σφήκες».

Ορέστης Καρνέζης (Γουότφορντ): Για εκείνον ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα, αλλά του βγήκε η μετακίνηση στην Αγγλία. Δεν ήθελε να κάτσει άλλο στην Ουντινέζε, αν και τα πήγαινε πολύ καλά εκεί. Στο πρώτο μισό της σεζόν έβλεπε την πλάτη του Εουρέλιο Γκόμεζ. Όταν, όμως, τραυματίστηκε ο Βραζιλιάνος ο 32χρονος διεθνής πήρε την ευκαιρία και δεν ξαναβγήκε. Δεν τα λες και άσχημα τα 15 ματς στην Premier League, κάθε άλλο…

Ανδρέας Μπουχαλάκης (Νότιγχαμ Φόρεστ): Ξεκίνησε πολύ καλά τη χρονιά. Έβαλε και δύο γκολ στο ματς με την Μπρέντφορντ και φάνηκε ότι έκανε τη σωστή επιλογή. Στην πορεία, όμως, τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Μέτρησε στην Championship 21 ματς, αλλά μόλις 11 ως βασικός.

Αποστολός Βέλλιος (Νότιγχαμ Φόρεστ): Ούτε για εκείνον πήγαν τα πράγματα όπως θα ήθελε. Ειδικά στο πρώτο μισό της σεζόν ήταν εξαφανισμένος. Τελείωσε με 12 συμμετοχές (τέσσερις ως βασικός) και ένα γκολ στο πρωτάθλημα και ψάχνεται για άλλες πολιτείες.

Στέφανος Καπίνο (Νότιγχαμ Φόρεστ): Ο τρίτος της… παρέας. Χρειάστηκε να κάνει υπομονή και αυτός μέχρι να παίξει. Πήγε, βέβαια, στην Αγγλία τον Ιανουάριο και το κοντέρ έγραψε τέσσερα ματς.

Ντίμι Κωνσταντόπουλος (Μίντλεσμπρο): Προ διετίας έκανε εντυπωσιακά ματς και βοήθησε στην άνοδο της «Μπόρο». Πέρυσι δεν πήρε λεπτό συμμετοχής στο πρωτάθλημα και το ίδιο συνέβη και φέτος. Είναι, βέβαια, στη δύση της καριέρας του ο 39χρονος.

Ισπανία

Δημήτρης Σιόβας (Λεγκανές): Βρήκε την Ιθάκη του εκεί. Σε 23 ματς έπαιξε φέτος στην Primera Division και ήταν και πάλι από τους στηλοβάτες της ομάδας του, η οποία σώθηκε. Τα καλά λόγια που ακούγονται κατά καιρούς ακόμη και από ανθρώπους της ομάδας δεν είναι τυχαία.

Γιάννης Γιαννιώτας (Βαγιαδολίδ): Μετά τη διετία του στην Κύπρο δοκίμασε τις δυνατότητές του στη Segunda Division. Με μόλις δύο γκολ και έχοντας παίξει πέντε φορές βασικός (συνολικά 23 στο πρωτάθλημα), θα αναζητήσει κάτι άλλο.

Ιταλία

Κώστας Μανωλάς (Ρόμα): Τι άλλο να ζητήσει μετά από το γκολ κόντρα στην Μπαρτσελόνα που έδωσε την πρόκριση στους Ρωμαίους για τα ημιτελικά του Champions League; Σε 28 ματς πρωταθλήματος έπαιξε φέτος, είχε και δύο γκολ. Από τους καλύτερους στη θέση του στην Ευρώπη. Δεν θα προκαλέσει εντύπωση αν τελικά έρθει η μεγάλη μεταγραφή αυτό το καλοκαίρι.

Βασίλης Τοροσίδης (Μπολόνια): Τα χρόνια περνούν. Σε λίγο θα είναι 33ών. Λογικό, συνεπώς, που δεν είχε τόσο γεμάτη χρονιά όπως πέρυσι. Αγωνίστηκε σε 15 ματς (εννιά ως βασικός) στη Serie A και δεδομένου ότι τελειώνει το συμβόλαιό του, όλα είναι πιθανά. Ακόμη και η επιστροφή στα μέρη μας.

Μπάμπης Λυκογιάννης (Κάλιαρι): Κατάφερε να εξαργυρώσει τις πολύ καλές εμφανίσεις με τη Στουρμ Γκρατς παίρνοντας μεταγραφή στην Ιταλία. Στο εξάμηνο που τελειώνει έπαιξε με την Κάλιαρι σε δέκα ματς (επτά ως βασικός). Περίοδος προσαρμογής ήταν αυτή και δεν έχει πάει άσχημα. Στη Σαρδηνία ευελπιστούν πως η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη.

Δημήτρης Κωνσταντινίδης (Μπρέσια): Επέλεξε στη μέση της σεζόν να μην πάει στον Παναθηναϊκο και να δοκιμάσει την τύχη του εκτός συνόρων. Δεν του βγήκε γιατί δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό. Μόλις δύο φορές μπήκε στην αποστολή και έμεινε στον πάγκο.

Μάριος Οικονόμου (Μπάρι): Άφησε τη Serie A για τη Serie B στη μέση της χρονιάς καθώς με τη ΣΠΑΛ είχε μόνο τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα. Ούτε στην Μπαρι, πάντως, βρήκε τον χρόνο που θα περίμενε. Μόλις σε δύο ματς έπαιξε.

Μιχάλης Ηλιάδης (Σαλερνιτάνα): Ούτε ένα λεπτό δεν αγωνίστηκε για δεύτερη χρονιά στη σειρά. Ολοκληρώνεται και το συμβόλαιό του και λογικά θα αποχρήσει ο 21χρονος τερματοφύλακας.

Γερμανία

Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ): Έχει κάνει και καλύτερες χρονιές και εκείνος και η ομάδα του. Ήταν, όμως, και πάλι αναντικατάστατος. Σε 30 ματς πρωταθλήματος έπαιξε και έβαλε δύο γκολ. Δεν αποκλείεται, πάντως, στα 29 του να ψαχτεί αλλού για να ανανεωθεί και εκείνος.

Τάσος Δώνης (Στουτγκάρδη): Μετά τη Γαλλία δοκίμασε την τύχη του στην Bundesliga. Αλλιώς τα περίμενε και αλλιώς τα βρήκε. Έφτασε στο σημείο να ρίχνει και σπόντες για τον χρόνο συμμετοχής του, αλλά πρόσφατα ξεκαθάρισε πως δεν φεύγει. Βασικός σε 11 από τα 18 ματς πρωταθλήματος που έπαιξε, ενώ έβαλε δύο γκολ. Στο τελευταίο ματς της σεζόν έκανε εξαιρετική εμφάνιση.

https://twitter.com/BlackWhiteFlint/status/995301665946390528

Παναγιώτης Ρέτσος (Μπάγερ Λεβερκούζεν): Έκανε μία μεταγραφή που θα ζήλευαν πολλοί. Στα 19 του δεν ήταν εύκολο να πιάσει αμέσως, αλλά τα κατάφερε. Το δείχνουν και οι αριθμοί. Σε 24 ματς (18 βασικός) αγωνίστηκε και σκόραρε και μία φορά. Στις «ασπυρίνες», μάλιστα, δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους.

Κυριάκος Παπαδόπουλος (Αμβούργο): Πέρυσι με τις εμφανίσεις του κέρδισε τους πάντες στο Αμβούργο, το οποίο πήρε τα δικαιώματά του. Φέτος δεν έβγαινε από την ενδεκάδα. Σε 28 ματς έπαιξε έχοντας και ένα γκολ. Ωστόσο, η σεζόν ήταν και πάλι προβληματική για την ομάδα του λιμανιού.

Γιάννης Γκέλιος (Άουγκσμπουργκ): Ούτε φέτος πήρε ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα. Με τη δεύτερη έκανε 12 ματς στην τέταρτη κατηγορία. Ανήκει και αυτός στην κατηγορία των παικτών που μένουν ελεύθεροι. Δεν θα ήταν αρνητικός να έρθει προς τα μέρη μας. Έχει ψαχτεί και στο παρελθόν άλλωστε. Προετεραιότητα, όμως, αποτελεί η Γερμανία.

Δημήτρης Διαμαντάκος (Ζανκτ Πάουλι): Δεν ήταν η χρονιά του. Στη Μπόχουμ είχε 9 συμμετοχές και δύο γκολ στο πρώτο μισό της σεζόν στην Bundesliga 2 και γι’ αυτό μετακόμισε στη Ζανκτ Πάουλι. Κι εκεί εννιά συμμετοχές, αλλά ένα γκολ. Συμβόλαιο έχει, αλλά ας μην αποκλείεται τίποτα…

Γαλλία

Κώστας Μήτρογλου (Μαρσέιγ): Πέρασε από 40 κύματα… Δεν ξεκίνησε καλά, προερχόταν και από τραυματισμό και η αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του ήταν μεγάλη. Πλέον τα πάντα έχουν αντιστραφεί και έφτασε να παίξει και στον τελικό του Europa League έστω και σαν αλλαγή. Με οκτώ γκολ σε 18 ματς πρωταθλήματος και την πορεία των Μασσαλών στην Ευρώπη, οι μετοχές του ανεβαίνουν κι άλλο.

Αλέξανδρος Κατράνης (Σεντ Ετιέν): Δεν έχει πάρει την παραμικρή ευκαιρία στην πρώτη ομάδα. Ο 20χρονος αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα των «στεφανουά» και έχει 16 συμμετοχές εκεί. Δεν θα έλεγε «όχι» σε κάποιον δανεισμό το καλοκαίρι με τον Αστέρα Τρίπολης να φαίνεται πως κερδίζει τη μάχη για την απόκτησή του.

Παναγιώτης Βλαχοδήμος (Νιμς): Είναι από τις πιο γεμάτες σεζόν του τα τελευταία χρόνια. Βέβαια, στα περισσότερα ματς έμπαινε ως αλλαγή. Συνολικά έπαιξε σε 23 στη Ligue 2, αλλά μόλις σε οκτώ ήταν βασικός. Πέτυχε και τέσσερα γκολ.

Γιάννης Χαροντάκης (Αζαξιό): Μία συμμετοχή με τη δεύτερη ομάδα έχει ο 23χρονος μπακ χαφ και ήδη ετοιμάζει βαλίτσες για άλλες πολιτείες.

Ολλανδία

Κώστας Λάμπρου (Άγιαξ): Πριν από λίγες μέρες έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα. Μέχρι τώρα είχε μόνο συμμετοχές με τη δεύτερη (10) και κατά τα άλλα έβλεπε από τον πάγκο τον Αντρέ Ονανά να αγωνίζεται.

Παντελής Χατζηδιάκος (Άλκμααρ): Φέτος ήταν η χρονιά του. Από τους παίκτες που ανέβασαν κατακόρυφα την αξία τους. Έκανε στα 21 του 26 συμμετοχές και σε μόνο δύο εξ αυτών πέρασε ως αλλαγή. Έβαλε και ένα γκολ. Εξαιρετικά, δηλαδή, για ένα παιδί που και προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου και τα τελευταία χρόνια έπαιρνε σταδιακά ευκαιρίες.

Θανάσης Καραγκούνης (Τσβόλε): Μόλις ένα ματς πήρε φέτος και αυτό για 10 λεπτά. Ούτε και πέρυσι είχε τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε έχοντας ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια από τραυματισμούς. Δεδομένου ότι το συμβόλαιό του εκπνέει (υπάρχει οψιόν επέκτασης για έναν χρόνο), μήπως ήρθε η όρα για επανεκκίνηση;

Τζέιμς Ευμορφίδης (Άλμερ Σίτι): Μένει ελεύθερος (υπάρχει οψιόν επέκτασης για έναν χρόνο) και όλα δείχνουν πως θα αποχωρήσει. Δεν είχε και λεπτό συμμετοχής άλλωστε.

Κώστας Τσιμίκας (Βίλεμ): Ο δανεισμός του έκανε καλό. Τον ήθελαν και ομάδες από την Ελλάδα, αλλά εκείνος μαζί με τον μάνατζέρ του επέμεναν για εξωτερικό. Δικαίωση στο 100%. Έκανε 33 συμμετοχές, έβαλε τρία γκολ, είχε πολύ καλές εμφανίσεις και τράβηξε πάνω του αρκετά βλέμματα.

Αλβανία

Χρήστος Αθανασόπουλος (Λουφτετάρι): Είδε στα Τρίκαλα πως δεν θα είχε χρόνο συμμετοχής και επέλεξε να πάει στην Αλβανία για να είναι κοντά και στην πόλη του (Ιωάννινα). Επτά ματς κατέγραψε το κοντέρ στο Λουφτετάρι.

Αυστρία

Θάνος Πέτσος (Ραπίντ Βιέννης): Γύρισε σε γνώριμα λημέρια μέσα στη σεζόν και άρχισε να παίζει ξανά. Στο πρώτο μισό της σεζόν δεν είχε ούτε λεπτό συμμετοχής στη Βέρντερ Βρέμης, αλλά στην Αυστρία έπιασε τις 16 συμμετοχές (10 ως βασικός).

Λευκορωσία

Γιάννης Κάργας (Δυναμό Δρέσδης): Έκανε προσφυγή και αποχώρησε από τον Πανιώνιο στα μέσα της σεζόν. Δοκίμασε στη συνέχεια την τύχη του στη Λευκορωσία, όπου έπαιξε σε έξι ματς. Δεν μένει ελεύθερος πάντως.

Βέλγιο

Θανάσης Παπάζογλου (Κόρτραϊκ): Απογοητευτική ήταν η φετινή σεζόν για τον 30χροο επιθετικό. Επτά συμμετοχές στο πρωτάθλημα στην κανονική διάρκεια και άλλες έξι στα πλέι οφ. Από αυτές μόνο σε τρία ματς ξεκίνησε, ενώ έβαλε ένα γκολ.

Στέργος Μαρίνος (Σαρλερουά): Έχει βρει το λιμάνι του στις «ζέβρες». Η πιο γεμάτη χρονιά του ήταν αυτή βάσει συμμετοχών. Σε 38 ματς αγωνίστηκε, όλα ως βασικός. Πού να βρει καλύτερα;

Δημήτρης Κολοβός (Μαλίν): Πέρυσι πήγαινε πολύ καλά μέχρι τη ρήξη χιαστών. Έκτοτε, δεν έχει βρει τα πατήματά του. Έκανε φέτος 12 ματς στο πρωτάθλημα (τρία ως βασικός) χωρίς να σκοράρει.

Νίκος Καρέλης (Γκενκ): Έχει περάσει και καλύτερα. Τα προβλήματα τα τελευταία χρόνια δεν τον αφήνουν. Αλλά φόρτσαρε στο δεύτερο μισό. Συνολικά 20 συμμετοχές και τέσσερα γκολ για τον 26χρονο στο πρωτάθλημα.

Γιώργος Γκαλίτσιος (Μουσκρόν): Δεν το αλλάζει με τίποτα το Βέλγιο και δικαιολογημένα. Βρήκε τον Ιανουάριο συμβόλαιο στη Μουσκρόν, έκανε τέσσερις συμμετοχές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και πέντε στα πλέι οφ.

Χάρης Χαρίσης (Σιντ Τρούιντεν): Η πρώτη εμπειρία εκτός συνόρων δεν πήγε και άσχημα για τον 23χρονο. Είχε 17 συμμετοχές (άλλες τέσσερις στα πλέι οφ) και ένα γκολ, ενώ οι εμφανίσεις του έπεισαν τον ΠΑΟΚ να του δώσει μία ευκαιρία.

Στέλιος Κίτσιου (Σιντ Τρούιντεν): Και αυτός πήγε στη Σιντ Τρούιντεν ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ και δύσκολα έβγαινε από την ενδεκάδα. Στα 26 ματς σταμάτησε το κοντέρ συν τα επτά των πλέι οφ.

Δημήτρης Γούτας (Σιντ Τρούιντεν): Δεύτερη χρονιά στο Βέλγιο, αλλά σε άλλη ομάδα. Είχε 16 συμμετοχές και ένα γκολ στο πρωτάθλημα βοηθώντας έτσι ώστε να φτιάξει ακόμα περισσότερο το όνομά του στη συγκεκριμένη χώρα. Προσθέστε και άλλες τέσσερις στα πλέι οφ.

Γιώργος Κουτρουμπής (Σταντάρ Λιέγης): Ήταν από αυτούς που αποχώρησαν τον Ιανουάριο. Πήγε στη Σταντάρ Λιέγης και έπαιξε σε επτά ματς. Αγωνίστηκε βασικός και στον τελικό Κυπέλλου, όπου η Σταντάρ το σήκωσε.

Κώστας Ρουγκάλας (Βέστερλο): Τα τελευταία χρόνια προτιμά το εξωτερικό. Το έκανε και φέτος και δεν πήγε άσχημα στη δεύτερη κατηγορία. Έπαιξε σε 16 ματς, όντας βασικός στα 12.

Βουλγαρία

Αντώνης Στεργιάκης (Σλάβια Σόφιας): Δεν είναι εύκολο στα 19 σου να έχεις γεμάτη σεζόν αν είσαι τερματοφύλακας. Ο Στεργιάκης, όμως, αγωνίστηκε φέτος σε 22 παιχνίδια πρωταθλήματος επιβεβαιώνοντας πόσο ταλαντούχος είναι, ενώ κατέκτησε και το Κύπελλο με την ομάδα του. Κάπως έτσι ήρθε και το ενδεχόμενο μεταγραφής στον Ολυμπιακό, κάτι που αποκάλυψε το Sportime.

Κροατία

Σάββας Γκέντσογλου (Χάιντουκ Σπλιτ): Δεύτερη χρονιά στα ίδια μέρη για τον 27χρονο, ο οποίος πηγαίνει αρκετά καλά εκεί. Σε 23 ματς πρωταθλήματος αγωνίστηκε πετυχαίνοντας δύο γκολ. Παρεμπιπτόντως, θα έχει και την ευκαιρία να αγωνιστεί στον τελικό Κυπέλλου κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Χάρης Μαυρίας (Ριέκα): Προσπάθησε να κάνει μία επανεκκίνηση πηγαίνοντας στην Κροατία, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό, όπως δείχνουν και τα μόλις έξι ματς που έκανε στο πρωτάθλημα.

Τσεχία

Γιώργος Κατίδης (Ολίμπια Πράγας): Προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του και με τη φετινή χρονιά θα μπορεί να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Σε 19 ματς πρωταθλήματος αγωνίστηκε ο 25χρονος βάζοντας οκτώ γκολ.

Θωμάς Βασιλείου (Ολίμπια Πράγας): Μόλις σε έξι παιχνίδια αγωνίστηκε ο 23χρονος χαφ και είχε ένα γκολ. Πήγε, βέβαια, τον Ιανουάριο με τη μορφή δανεισμού από τον Ατρόμητο.

Ουγγαρία

Νίκος Ιωαννίδης (Ντιοσγκιόρι): Γεμάτη χρονιά είχε ο 24χρονος δοκιμάζοντας για πρώτη φορά τις δυνάμεις του στη συγκεκριμένη χώρα. Τα 28 ματς και τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα δεν είναι κακή επίδοση.

Ισραήλ

Στέφανος Αθανασιάδης (Μακάμπι Χάιφα): Δοκίμασε για πρώτη φορά το βήμα εκτός συνόρων σε μία προσπάθησα να αναγεννηθεί. Δεν του βγήκε όμως. Σε 16 ματς πρωταθλήματος έπαιξε έχοντας μόλις ένα γκολ. Πέρασε και δύσκολες στιγμές τον Νοέμβριο, όταν μετά από μία χαμένη του ευκαιρία γινόταν λόγος ακόμη και για αποχώρησή του, ενώ και τώρα τα πράγματα για εκείνον μόνο καλά δεν είναι γιατί συνελήφθη να οδηγάει υπό την επήρεια αλκοόλ.

Πολωνία

Αχιλλέας Πούγγουρας (Άρκα Γκντίνια): Είχε προτάσεις το καλοκαίρι, αλλά έμεινε στον ΠΑΟΚ. Τελικά αποχώρησε τον Ιανουάριο ως δανεικός. Δεν κατάφερε, όμως, να πάρει τον χρόνο που θα ήθελε. Μόλις σε δύο ματς αγωνίστηκε ο 22χρονος.

Πορτογαλία

Τάσος Καραμάνος (Φεϊρένσε): Επέλεξε να επιστρέψει σε μία ομάδα που είχε κάνει πολύ καλές εμφανίσεις. Φέτος, όμως, δεν ήταν ανάλογη η προσφορά του. Σε 12 αγώνες πρωταθλήματος πήρε χρόνο και εξ αυτών βασικός ήταν μόλις σε τρεις, ενώ παραμένει άσφαιρος.

Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα): Ο κύκλος του στους «αετούς» φαίνεται να κλείνει. Φέτος ερχόταν συνήθως από τον πάγκο. Αυτό δείχνουν και οι μόλις τέσσερις συμμετοχές του ως βασικός από τις συνολικά 18. Έβαλε ένα γκολ, δεν πανηγύρισε κάποιον τίτλο και το πιο πιθανό είναι να αναζητήσει νέα ποδοσφαιρική στέγη.

Ρουμανία

Γιώργος Κατσικάς (Ντιναμό Βουκουρεστίου): Συνεχίζει εκτός συνόρων και φέτος έκανε και αρκετά καλή σεζόν. Σε 25 ματς έπαιξε, τρία γκολ έβαλε. Η ομάδα του δίνει τώρα μάχη για τη σωτηρία και εκτός απροόπτου θα τα καταφέρει.

Σωκράτης Φυτανίδης (Γκαζ Μετάν Μέντιατς): Πέρασε πολλά φέτος λόγω της διαμάχης του με τον Ατρόμητο. Έμεινε εκτός για μεγάλο διάστημα, αλλά στα τέλη Φεβρουαρίου του ήρθε η πρόταση από Ρουμανία. Εννιά ματς, όλα ως βασικός έγραψε το κοντέρ στο πρωτάθλημα.

ΣΚΩΤΙΑ

Γιώργος Σαρρής (Χάμιλτον): Για δεύτερη χρονιά στη σειρά δύσκολα βγαίνει από την ενδεκάδα. Πηγαίνει αρκετά καλά εκεί και δεν έχει λόγο να φύγει. Έχει παίξει σε 21 ματς πρωταθλήματος και έχει βάλει ένα γκολ.

Γιάννης Σκόνδρας (Χάμιλτον): Και σε εκείνον βγήκε η μετακόμιση στη Σκωτία. Ήταν ενδεκαδάτος. Έκανε 21 ματς και πέτυχε τρία γκολ. Από τα τέλη Μαρτίου, πάντως, αποτελεί παρελθόν και ήδη υπάρχουν ομάδες από τη Super League που τον καλοβλέπουν.

Σλοβακία

Διαμαντής Χουχούμης (Σλόβαν Μπρατισλάβας): Τον είχαν βάλει στο μάτι και ομάδες από τη Super League, αλλά εκείνος μετά τον Παναθηναϊκό προτίμησε το εξωτερικό. Ξεκίνησε πολύ καλά στο πρώτο μισό, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Έκανε 16 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ η ομάδα του κατέκτησε το Κύπελλο.

Σουηδία

Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος (Έστερσουντ): Η χρονιά που πέρασε ήταν ονειρική για εκείνον και την ομάδα του. Μπήκαν στους ομίλους του Europa League και τελικά έφτασαν ως τα νοκ άουτ. Το νέο πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό εκεί και έχει ήδη οκτώ συμμετοχές, ενώ το όνομά του «παίζει» για την Κοπεγχάγη.

Τουρκία

Γιώργος Τζαβέλλας (Αλάνιασπορ): Πήγε στα μισά της περσινής σεζόν και φέτος έπαιξε σχεδόν σε όλα τα ματς. Από τα 33 παιχνίδια πρωταθλήματος που έδωσε η ομάδα του, μόνο σε τέσσερα δεν αγωνίστηκε.

Γιάννης Μανιάτης (Αλάνιασπορ): Σε αντίθεση με τον Τζαβέλλα, δεν έχει τόσο πρωταγωνιστικό ρόλο. Σε 19 ματς έχει αγωνιστεί και τα 13 εξ αυτών ως βασικός. Έχει, πάντως, συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, όπως και ο έτερος Έλληνας της ομάδας.

Γιώργος Σαμαράς (Σάμσουνγκσπορ): Η πρώτη του εμπειρία στη γειτονική χώρα δεν ήταν κακή τουλάχιστον σε αγωνιστικό επίπεδο (γιατί τα χρήματα που έχασε δεν ήταν λιγα). Έπαιξε συνολικά σε 25 ματς και σημείωσε δύο γκολ.

Μιχάλης Σηφάκης (Σάμσουνγκσπορ): Ήταν και εκείνος στην ίδια ομάδα με τον «Sam». Ωστόσο, έπαιξε μόλις σε έξι παιχνίδια και αυτά διάσπαρτα. Μένει ελεύθερος και λογικά θα αναζητήσει αλλού την τύχη του.

Ανδρέας Βασιλόγιαννης (Ουμρανίγεσπορ): Μετά από μία εξαιρετική σεζόν με τη Λαμία έφυγε εκτός συνόρων έχοντας εξασφαλίσει εξαιρετικό συμβόλαιο. Το τίμησε και με το παραπάνω πάντως. Σε 33 παιχνίδια αγωνίστηκε και σημείωσε τέσσερα γκολ, ενώ μοίρασε και έξι ασίστ. Η ομάδα του δεν ανέβηκε, αλλά ίσως τα καταφέρει του χρόνου, αφού η ομάδα του έχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν.

Ανδρέας Τάτος (Ελάζινγκσπορ): Βρήκε και εκείνος ένα καλό συμβόλαιο και ήταν από τα πρώτα βιολιά της ομάδας του. Σε 25 παιχνίδια έπαιξε και έβαλε επτά γκολ. Η ομάδα του, πάντως, με την οποία έχει συμβόλαιο και την επόμενη χρονιά, δεν κατάφερε να μπει στα πλέι οφ ανόδου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο έλεγχος των Ελλήνων του εξωτερικού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.