ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - ΕΠΟ

Δύο πέναλτι, μια αποβολή και ένα επιθετικό φάουλ στο γκολ. Αυτά ζήτησαν Άρης και ΑΕΚ στο μεταξύ τους παιχνίδι!

Ο Νταμπάνοβιτς δεν επηρέασε το αποτέλεσμα αλλά και ο Άρης και η ΑΕΚ είχαν παράπονα από την διαιτησία του!
Δύο πέναλτι, μια αποβολή και ένα επιθετικό φάουλ στο γκολ. Αυτά ζήτησαν Άρης και ΑΕΚ στο μεταξύ τους παιχνίδι!

Ο ορισμός του Νταμπάνοβιτς στο Άρης – ΑΕΚ σήκωσε «σκόνη». Ο Μαυροβούνιος δεν επηρέασε το αποτέλεσμα, αλλά και οι δύο είχαν κάτι για να πουν!

Ο Νταμπάνοβιτς δεν ήταν τραγικός, όπως στα δύο προηγούμενα παιχνίδια του στην Ελλάδα. Οχι οτι είναι καμιά διαιτητάρα ο Μαυροβούνιος. Και ποτέ δεν θα γίνει. Αν και δεν έκανε την χοντράδα, και ο Άρης και η ΑΕΚ είχαν παράπονα από τον ρέφερι. Δύο πέναλτι, μια αποβολή και ένα επιθετικό φάουλ στο γκολ του Μορόν!

Αρχικά ο Άρης στην πρώτη χρονικά φάση, ζήτησε την αποβολή του Σιντιμπέ. Σε μια φάση που πατάει τον Σαβέριο αλλά αρχικά έχει παίξει τη μπάλα και στη συνέχεια από την υπερέκταση του ποδιού πατάει τον αντίπαλο του χωρίς να το θέλει. Σωστά δεν τον απέβαλε ο Νταμπάνοβιτς. Λίγο αργότερα υπάρχει μια χρήση βραχίονα από τον αμυντικό της ΑΕΚ, αλλά ο Νταμπάνοβιτς είχε δείξει με τα σφυρίγματα οτι τέτοια μαρκαρίσματα δεν θα τα δώσει σε κανέναν.

Το γκολ του Μορόν που σωστά μέτρησε!

Στη συνέχεια, στο γκολ του Μορόν ο πάγκος της ΑΕΚ ζητάει επιθετικό φάουλ για σπρώξιμο του σκόρερ στον Ρότα. Στη φάση οι δύο ποδοσφαιριστές αλληλοτραβιούνται και ο μπακ της ΑΕΚ πέφτει στο χορτάρι. Όσο είναι πέναλτι άλλο τόσο είναι και επιθετικό φάουλ. Στα αλληλοτραβήγματα, αν ο διαιτητής δεν το κόψει πριν παίξει η μπάλα με παρατηρήσεις, μετά δεν υπάρχει σφύριγμα αφού δύο ποδοσφαιριστές έχουν την ίδια συμπεριφορά, έστω κι αν αυτή ακουμπάει τα όρια της παραβατικότητας.

Το πέναλτι στον Σουλεϊμάνοφ που ζήτησε ο Άρης

Ο Άρης ζητάει και πέναλτι στο κράτημα του Σουλεϊμάνοφ, με το Sportime να αποκαλύπτει τον λόγο που δεν τον φώναξε ο VAR. Εκεί ο ρέφερι θεωρεί οτι και ο Σουλεϊμάνοφ βάζει πίσω το χέρι του για να κρατήσει μακριά τον Πήλιο, ο οποίος επίσης απλώνει το χέρι του και κρατάει τον αντίπαλο του. Το γεγονός οτι ο εξτρεμ του Άρη ολοκληρώνει, έστω και εκτός ισορροπίας, την προσπάθεια του, επιτρέπει στον διαιτητή να πάει και στο play on. Όταν μάλιστα έχει αφήσει αρκετά μαρκαρίσματα, χωρίς να σφυρίξει φάουλ. Ήταν εντός της πολιτικής του Μαυροβούνιο καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Πέναλτι και η ΑΕΚ, αλλά δεν ήταν!

Τέλος, ήρθε και η σειρά της ΑΕΚ να ζητήσει πέναλτι στο χέρι του Ρόουζ. Καταρχήν να ξεκαθαριστεί οτι δεν πρόκειται για χέρι στήριξης, εφόσον αυτό δεν ακουμπάει στο χόρτο ΠΡΙΝ η μπάλα βρει σε αυτό. Η μπάλα πάει στο χέρι, είτε από το άλλο χέρι, είτε από το σώμα του αμυνόμενου, κάτι που επίσης δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει παράβαση. Το αστείο με τον εξωστρακισμό χωρίς κάτι ακόμα, πρέπει να τελειώσει γιατί δεν ισχύει.

Το χέρι του Ρόουζ δεν είναι πέναλτι, για τον λόγο οτι ο αμυντικός είναι σε μια πορεία που πέφτει προς το χορτάρι, η μπάλα περνάει από σώμα του και κατευθύνεται πίσω από αυτόν και βρίσκει στο χέρι, το οποίο δεν μπορεί να αποφύγει την πορεία της μπάλας, ο ποδοσφαιριστής δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει την πορεία της και το χέρι είναι σε ΛΟΓΙΚΗ (και όχι απαραίτητα φυσική) θέση βάσει της κινησιολογίας του ποδοσφαιριστή. Στην κινηση του σώματος, κινούνται και τα τέσσερα άκρα. Όταν ο ποδοσφαιριστής είναι στατικός, τα δεδομένα και τα κριτήρια αλλάζουν. Εκεί δεν συνυπολογίζεται η κινησιολογία που έχει μπει πρόσφατα στην ερμηνεία – εφαρμογή του κανονισμού όσον αφορά στο χέρι.

Και για να κλείσουμε. Ναι ο Νταμπάνοβιτς δεν έκρινε το αποτέλεσμα. Ναι ο Νταμπάνοβιτς δεν έκανε μεγάλο λάθος. Οχι δεν είναι καλός διαιτητής. Οχι, δεν χρειάζεται να πάρει ξανά το ρίσκο η ΚΕΔ και να τον φέρει στην Ελλάδα. Ουρά δεν κάνουν οι ξένοι για να σφυρίξουν στη χώρα μας, αλλά ο Νταμπάνοβιτς έχει «καεί».

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δύο πέναλτι, μια αποβολή και ένα επιθετικό φάουλ στο γκολ. Αυτά ζήτησαν Άρης και ΑΕΚ στο μεταξύ τους παιχνίδι!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μαρκάτος

Η καθημερινή του «επίσκεψη» για μια τριετία στο κτίριο της Λ. Αθηνών, όπου στεγάζεται το ΦΩΣ, του κόλλησαν το... μικρόβιο της Δημοσιογραφίας. Δεν υπήρχαν και οι μάσκες τότε! Αφού το σπούδασε το αντικείμενο, άνοιξε πρώτη η πόρτα της ΩΡΑΣ των ΣΠΟΡ. Στη 12ετή διαδρομή του, έκανε στάσεις στην ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ και στην SportDay. Mέχρι τον Ιούνιο του 2017. Mετά Sportime. Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στα Περίπτερα! Γουστάρει ότι οι περισσότεροι λατρεύουν να... μισούν. Τη διαιτησία!