Sportime

Εθνική Ελλάδας: Σάρωσε και στην τηλεθέαση – Άγγιξε το 53% με τη Γερμανία

Δεν ήταν μόνο το αποτέλεσμα και η εμφάνιση. Η Εθνική Ελλάδας κέρδισε κατά κράτος και τη μάχη της τηλεθέασης, με εντυπωσιακά ποσοστά απέναντι στη Γερμανία.

Γεωργία Τσιαρλή 2 λεπτά ανάγνωσης
Η μισή Ελλάδα είδε το ματς της Εθνικής με τη Γερμανία.
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Η Εθνική Ελλάδας είχε την Κυριακή το ενδιαφέρον του κόσμου στραμμένο πάνω της και αυτό αποτυπώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο και στους πίνακες τηλεθέασης.

Η αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Γερμανία, που μεταδόθηκε από τον Alpha, εξελίχθηκε στον απόλυτο πρωταγωνιστή της βραδιάς, με περισσότερο από το μισό τηλεοπτικό κοινό να παρακολουθεί το παιχνίδι σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία.

Στο γενικό σύνολο η τηλεθέαση έφτασε έως το 53%, ενώ ο μέσος όρος της αναμέτρησης διαμορφώθηκε στο 46,3%.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δυναμικό κοινό 18-54 ετών. Εκεί το υψηλότερο ποσοστό άγγιξε το 51,4%, με μέσο όρο 45,5%.

Με άλλα λόγια, σχεδόν ένας στους δύο τηλεθεατές που είχε ανοικτή την τηλεόρασή του την ώρα του αγώνα επέλεξε την Εθνική, με τα ποσοστά να ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Καλή εικόνα και για τα παιχνίδια της GBL

Αθλητικό ενδιαφέρον υπήρχε, όμως, από αρκετά νωρίτερα, καθώς ο ΣΚΑΪ μετέδωσε δύο αναμετρήσεις της GBL.

Το Παναθηναϊκός – Βίκος Ιωαννίνων είχε μέσο όρο 8,4% στο γενικό σύνολο και έφτασε έως το 9,2%. Στο κοινό 18-54 κινήθηκε κατά μέσο όρο στο 7,6%, φτάνοντας σε υψηλότερο σημείο το 8,5%.

Ακόμη μεγαλύτερο τηλεοπτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε λίγο αργότερα το Ηρακλής – Ολυμπιακός.

Το παιχνίδι στο Ιβανώφειο σημείωσε μέσο όρο 13% στο γενικό σύνολο, αγγίζοντας σε επιμέρους διάστημα το 15,6%. Στο δυναμικό κοινό ο μέσος όρος ήταν 9,4%, με το υψηλότερο ποσοστό να φτάνει στο 10,7%.

Η Κυριακή, λοιπόν, είχε έντονο αθλητικό χρώμα στην τηλεόραση. Η GBL έφερε ικανοποιητικά νούμερα στον ΣΚΑΪ, αλλά όταν μπήκε στο γήπεδο η Εθνική Ελλάδας, η τηλεοπτική πίτα άλλαξε εντελώς.

Επίσης σε κατηγορίες: Media

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Γεωργία Τσιαρλή

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα