ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Εθνική Ελλάδας: Ο Φαν’τ Σχιπ μαθαίνει από τα λάθη του – Τα σημάδια βελτίωσης και αισιοδοξίας

Η Εθνική Ελλάδας αποκόμισε σημαντικά κέρδη από το φιλικό με το Βέλγιο, κυρίως λόγω των πιο ορθολογικών αποφάσεων του Τζον Φαν'τ Σχιπ.

Εθνική Ελλάδας: Ο Φαν'τ Σχιπ μαθαίνει από τα λάθη του - Τα σημάδια βελτίωσης και αισιοδοξίας
Συντάκτης: Κώστας Λάππας Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Η Εθνική Ελλάδας αποκόμισε σημαντικά κέρδη από το φιλικό με το Βέλγιο, κυρίως λόγω των πιο ορθολογικών αποφάσεων του Τζον Φαν’τ Σχιπ.

Στο πρώτο φιλικό του καλοκαιριού, η Εθνική Ελλάδας σαφέστατα έδειξε μία πιο θελκτική και αισιόδοξη εικόνα, δεν ηττήθηκε από το Βέλγιο και προφανώς αποκόμισε σημαντικά κέρδη.

Ανεξάρτητα από το γεγονός πως οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν παρουσίασαν την πραγματική τους εικόνα, η εθνική μας ομάδα έδειξε σημάδια βελτίωσης. Σε τομείς που με χαμηλότερης δυναμικότητας αντιπάλους ήταν… ανύπαρκτα.

Το πρωτεύον κέρδος είναι ο τρόπος που διάβασε το ματς ο Τζον Φαν’τ Σχιπ, οι επιλογές του στην βασική ενδεκάδα και η διαχείρισή του αγώνα για να αποφύγει την ήττα. Ισοπαλία με το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης ισοδυναμεί με ψυχολογική ανάταση και πίστη σε καλύτερες μέρες.

Ο Ολλανδός διόρθωσε λάθη προηγούμενων αγώνων και η Εθνική έδειξε να ανταποκρίνεται καλύτερα, κυρίως επιθετικά τηρουμένων της δυναμικότητας του Βελγίου.

Ο Ανδρούτσος και τα δύο αριστερά μπακ

Πιο safe επιλογή από τον Ανδρούτσο για δεξί μπακ δεν υπάρχει. Καλώς ή κακώς, αυτός πρέπει να είναι ο βασικός δεξιός αμυντικός της εθνικής, μέχρι να βρεθεί καλύτερος. Αλχημείες τύπου Μαυριά ή να μεταφέρονται τα στόπερ εκεί στα πλάγια, δεν οδηγούν πουθενά. Ακόμα και ο Σάλιακας ως back up είναι το πιο λογικό.

Όπως βέβαια, απολύτως ορθολογική η σκέψη του Φαν’τ Σχιπ με τα δύο αριστερά μπακ. Μπορεί απέναντι στο Βέλγιο να μην βγήκε η επιλογή σε ικανοποιητικό βαθμό, ωστόσο δεδομένα είναι η μέγιστη δυνατή. Τσιμίκας και Γιαννούλης πρέπει να παίζουν. Ο ένας μπροστά, ο άλλος πίσω. Έτσι παρέχεται ασφάλεια στην άμυνα και δημιουργία στην επίθεση. Εξάλλου, εξτρέμ η εθνική μας δεν έχει και μοιάζει αφελές τα 10άρια μας να παίζουν πλάγιοι μεσοεπιθετικοί.

Τα τέσσερα ισάξια 6άρια-8άρια

Ο Ολλανδός κόουτς έχει καλά εργαλεία στα κεντρικά χαφ και χρειάζεται σωστή διαχείριση. Όπως ακριβώς έπραξε στο ματς. Βασικοί οι Γαλανόπουλος και Μπουχαλάκης, τα πάνε περίφημα την Πέμπτη (3/6) με πολλά τρεξίματα και αλληλοκαλύψεις. Και όταν αρχίζουν να κουράζονται, Ζέκα και Σιώπης μπαίνουν στο ματς και το κλειδώνουν. Και με την επιστροφή του Κουρμπέλη, η θέση «6» και «8» θα είναι το αυτού της «γαλανόλευκης».

Μασούρας, το παιδί για όλες τις δουλειές

Από τους ποδοσφαιριστές που δεν πρέπει να βγαίνουν από την 11άδα. Ο Γιώργος Μασούρας είναι ο πιο αξιόπιστος μεσοεπιθετικά διεθνής. Μπορεί να παίξει πολλούς ρόλους κατά την διάρκεια ενός αγώνα. Δίνει βοήθειες στο μπακ (με τον Ανδρούτσο πλέον, συνεργάζονται εξαιρετικά), πιέζει τους αντίπαλους αμυντικούς, κλέβει μπάλες, έχει την αίσθηση του χώρου, κάνεις κινήσεις μέσα και έξω από την περιοχή. Δεν έχει εύκολο το γκολ, αλλά τον αισθάνεσαι. Χθες αγωνίστηκε και ως σέντερ φορ. Το ΄χει και αυτό.

Αίρεται η εμπιστοσύνη στον Παυλίδη

Ο Φαν’τ Σχιπ έχει δείξει εδώ και καιρό ότι στηρίζει όσο μπορεί τον Βαγγέλη Παυλίδη. Ο Έλληνας στράικερ τον έχει δικαιώσει λίγες φορές. Δεν μπορεί να κολλήσει με τους υπόλοιπους. Και χθες, πέρα της κακής του εικόνας επιθετικά, από δικό του λάθος το Βέλγιο βρίσκει δίχτυα. Εδώ ο Ολλανδός καλείται να βρει λύση. Και προφανώς να μην… βαπτίζει στράικερ ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε άλλη θέση.

Self test: Μπάχαλο με την διάθεση τους σε εργαζόμενους και μαθητές

Επίσημο: «Πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών 12 έως 15 ετών

Η Παγώνη θέλει να εμβολιαστούν και τα παιδιά για τον κορονοϊό τον Σεπτέμβριο

 

 

Exit mobile version