ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η Ελλάδα στην καλύτερη βραδιά της, στην χειρότερη βραδιά του Μαυροπάνου

Η Ελλάδα αποκτά εκ νέου αγωνιστική ταυτότητα, το μεγάλο τεστ με τη Γαλλία το απέδειξε σε μια μεγάλη βραδιά αλλά τη χειρότερη του Μαυροπάνου
Η Ελλάδα στην καλύτερη βραδιά της, στην χειρότερη βραδιά του Μαυροπάνου

Η Ελλάδα αποκτά και πάλι αγωνιστική ταυτότητα. Το τεστ στο Παρίσι απέναντι στη Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν η απόδειξη. Η Γαλλία δεν είναι φόβητρο μόνο για εμάς. Είναι για όλους. Μια ματιά στο ρόστερ αρκεί για να πείσει. Δεν είναι μόνο ο Εμπαπέ που ξεχειλίζει σταριλίκι. Ίσως και κακό ορισμένες φορές όπως οι 4-5 φορές που ζήτησε πέναλτι. Είναι η όλη του συμπεριφορά μέσα στο γήπεδο. Από αυτόν ξεκινούν όλα. Αλλά και οι συμπαίκτες του δεν υπολείπονται τίποτα. Μίλαν, Λίβερπουλ, Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν.

Αυτές οι ομάδες είχαν εκπρόσωπο απέναντι στην Ελλάδα.

Αλλά όχι, η Εθνική δεν φοβήθηκε στιγμή. Σε ματς για τα προκριματικά του Euro 2024, όχι φιλικό. Ακόμα και όταν έμεινε με 10, ακόμα και όταν χρειάστηκαν δύο εκτελέσεις για να μείνει πίσω στο σκορ.

 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΔΩΡΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ!

 

Το timing του αγώνα ήταν σίγουρα ιδιαίτερο. Τέλη Ιουνίου με τη σεζόν να έχει ολοκληρωθεί και τους παίκτες να έχουν παίξει δεκάδες δύσκολα ματς. Η Ελλάδα όμως ήταν focus, πιο focus πάνω στο χορτάρι.

Η αγωνιστική ταυτότητα της Εθνικής είναι και πάλι εδώ. Τακτικά το ματς ήταν εξαιρετικό. Μετά το πρώτο τέταρτο που οι Γάλλοι μπήκαν φουριόζοι με προεξέχοντα τον Κομάν, η Εθνική άφησε μέσα στον αγωνιστικό χώρο ψυχή αλλά και ποδοσφαιρικό εγωισμό.

 

Η προσπάθεια να περιοριστούν οι σούπερ σταρ του Ντεσάν πέτυχε. Το 4-2-3-1 αμυντικά με τις βοήθειες των χαφ, εξτρέμ στους μπακ από τα άκρα πέτυχε 100%. Ο Μάνταλος σε ρόλο «εργαλείου» πήγαινε προς το κέντρο για να δώσει λίγο μεγαλύτερη κατοχή και πάσα όταν η μπάλα ήταν στα δικά μας πόδια.

Γενικά κάθε κίνηση φαινόταν και ήταν μελετημένη.

 

Η καλύτερη βραδιά, στη χειρότερη του Μαυροπάνου

 

Από την στιγμή που αντίπαλος ήταν η φιναλίστ του Μουντιάλ, ο δείκτης δυσκολίας είναι στο… τέρμα. Αλλά κάθε παίκτης ήταν εξαιρετικός, άγγιξε το τέλειο. Η Εθνική έκανε την καλύτερη της βραδιά. Στη χειρότερη ενός από τους καλύτερους της στόπερ τα τελευταία χρόνια.

Ο Ντίνος Μαυροπάνος που εδώ και μια 3ετία κάνει upgrade κάθε σεζόν σε ένα από τα top5 πρωταθλήματα του κόσμου, την Μπουντεσλίγκα, έκανε όλα τα λάθη μαζεμένα. Συμβαίνει. Δυστυχώς. Ένας παίκτης που τον θέλει η μισή Ευρώπη, η Νότιγχαμ Φόρεστ της Premier League, τον έχει Νο1 στη μεταγραφική της λίστα.

 

Αλλά δεν ήταν η βραδιά του. Πέναλτι, με υποψία αποβολής από αυτή τη φάση. Είσοδος στην περιοχή, διώχνει την μπάλα και ενώ ο Βλαχοδήμος έχει ρίξει νοκ άουτ με την απόκρουση τον Εμπαπέ. Αποβολή μετά το 1-0. Όλα μαζεμένα για τον Μαυροπάνο. Αλλά σίγουρα δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα για το ταλέντο του. Δεν ήταν η βραδιά του.

 

Η Εθνική ομάδα αποκτά και πάλι αγωνιστική ταυτότητα, γίνεται συμπαγής, όλοι παίζουν για όλους. Ο Γκουστάβο Πογιέτ ίσως και δίκαια έχει δεχθεί κριτική για ορισμένες αποφάσεις του. Για τη μη κλήση του Φορτούνη, το μπες-βγες του πρώτου σκόρερ της Eredivisie, Τάσου Δουβίκα, το εκτός αποστολής του Κωνσταντέλια.

Η Εθνική όμως έκανε εμφάνιση φοβερή σε κάθε περίπτωση.

 

Το πιο σημαντικό πως έδειξε ότι έχει όλα τα φόντα να χτυπήσει την Ολλανδία. Που δείχνει μπερδεμένη, όποιος είδε τα δύο παιχνίδια στο Final 4 του Nations League με Κροατία, Ιταλία, στην επιστροφή του Κούμαν.

Η Ελλάδα είναι εδώ σε επίπεδο Εθνικής και δείχνει πως μπορεί να επιστρέψει σε μεγάλη διοργάνωση μετά από 10 χρόνια.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα στην καλύτερη βραδιά της, στην χειρότερη βραδιά του Μαυροπάνου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).