EUROSTORIES

Euro 2020 – Ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης είναι το… αυτογκόλ (vids)!

Είναι ακόμα νωρίς για να πούμε πώς θα θυμόμαστε μελλοντικά το Euro 2020. Αλλά μεταξύ πολλών άλλων, θα ‘ναι σίγουρα αυτό των αυτογκόλ…
Euro 2020 – Ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης είναι το… αυτογκόλ (vids)!

Είναι ακόμα νωρίς για να πούμε πώς θα θυμόμαστε μελλοντικά το Euro 2020. Αλλά μεταξύ πολλών άλλων, θα ‘ναι σίγουρα αυτό των αυτογκόλ…

Ως τώρα έχουμε οκτώ. Επαναλαμβάνουμε: οκτώ αυτογκόλ. Δηλαδή περισσότερα, κατά ένα, από όσα συνολικά στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2000 (1), 2004 (2), 2008 (0), 2012 (1) και 2016 (3) – εδώ έχουν μπει τρία από τερματοφύλακες! Πριν από αυτό το απίθανο «τι του συνέβη του παιδιού», το κοκομπλόκο δηλαδή που έπαθε ο Μάρτιν Ντουμπράβκα στο Σλοβακία – Ισπανία, είχαν προηγηθεί οι άτυχες στιγμές των Βόιτσεχ Σέζνι (Πολωνία) και Λούκας Χραντέτσκι (Φινλανδία), κόντρα σε Σλοβακία και Βέλγιο αντίστοιχα. Με αυτά και με τούτα και με διάθεση να το «τεντώσουμε», μπορούμε να το συνοψίσουμε ως εξής: Ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά ως τώρα είναι το… αυτογκόλ! Πάμε να τα θυμηθούμε, ένα προς ένα, τα 8 της φάσης των ομίλων του Euro 2020:

ΜΕΡΙΧ ΝΤΕΜΙΡΑΛ – ΤΟΥΡΚΙΑ

Πώς να μην είναι το Euro των αυτογκόλ όταν όλα ξεκίνησαν με ένα τέτοιο; Η μέρα, καλή ή κακή, από το πρωί φαίνεται. Ο Μερίχ Ντεμιράλ «κάρφωσε» τον τερματοφύλακά του, στο πρώτο τέρμα του τουρνουά και όσοι πιστεύουν στους οιωνούς, είχαν ήδη δει το μέλλον. Ισχύει και για το πόσο καλά θα πήγαινε μετά η Ιταλία, αλλά και για το πόσο άθλια θα συνέχιζε η Τουρκία.

ΒΟΪΤΣΕΧ ΣΕΖΝΙ – ΠΟΛΩΝΙΑ

Άτυχος. Η προσπάθεια του παλιόφιλου μας από τον ΠΑΟΚ, Ρόμπερτ Μακ ήταν εξαιρετική, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και μπήκε μέσα μόνο εξαιτίας του ριμπάουντ στην πλάτη του Πολωνού κίπερ. Ήταν το 2ο αυτογκόλ της διοργάνωσης, κατά σύμπτωση όπως και το πρώτο από παίκτη της Γιουβέντους. Θα ‘κανε ένα τσιγάρο να πάνε τα φαρμάκια κάτω ο… θεριακλής Σέζνι.

ΜΑΤΣ ΧΟΥΜΕΛΣ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Είχε τόσο το νου του στο πώς θα είναι πάντα «alert» με τον Κιλιάν Εμπαπέ, ώστε μια σέντρα από αυτές που έχει διαχειριστεί χιλιάδες φορές μετατράπηκε σε μέγα λάθος από πλευράς του. Η ατυχία αυτή του στόπερ της Ντόρτμουντ ήταν το σημείο-κλειδί του ματς, αφού έτσι η Γαλλία βγήκε εν τέλει από πάνω (1-0).

ΡΟΥΜΠΕΝ ΝΤΙΑΣ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Σε live μετάδοση όλοι νομίσαμε πως το γκολ ήταν του Κάι Χάβερτς, στην πραγματικότητα είχε βάλει το ποδαράκι του ο στόπερ της Μάντσεστερ Σίτι. Ήταν το 1-1 για τους Γερμανούς, ήταν αυτό που όπως αποδείχτηκε είχαν ανάγκη για να ξεμπλοκάρουν και να φτάσουν μετά σε μια επιβλητική εμφάνιση – νίκη (4-2).

ΡΑΦΑΕΛ ΓΚΕΡΕΪΡΟ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Και το 2ο τέρμα των «πάντσερ» ήταν αυτογκόλ, εντός 4 λεπτών (35’-39’). Ποτέ δεν είχε συμβεί στο παρελθόν κάτι ανάλογο σε Euro. Είναι άμα σε θέλει; ‘Η ότι η πίεση της Γερμανίας με συνεχείς δυνατές και κοφτερές πάσες σε περιοχές που τα πάντα μπορούν να συμβούν έφεραν αποτέλεσμα; Συνδυασμός, το δίχως άλλο.

ΛΟΥΚΑΣ ΧΡΑΝΤΕΤΣΚΙ – ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Το Βέλγιο κυριαρχούσε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η Φινλανδία βαστούσε, γερά. Χάρη και στις επεμβάσεις του Λούκας Χραντέτσκι. Χάρη και στο VAR που εντόπισε το για… μισό νούμερο παπούτσι οφσάιντ του Λουκάκου, ακυρώνοντας γκολ. Στην κεφαλιά όμως του «γερόλυκου» Τόμας Βερμάλεν, η μπάλα βρήκε δοκάρι και αιφνιδιασμένος ο Χραντέτσκι, την έστειλε στο λάθος, γι’ αυτόν, μέρος.

ΜΑΡΤΙΝ ΝΤΟΥΜΠΡΑΒΚΑ – ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Η στιγμή που η Σλοβακία έχασε έναν τερματοφύλακα και κέρδισε έναν… βολεϊμπολίστα – Φοβερό καρφί! Πέραν της πλάκας, είναι πραγματικά απίστευτο το πώς μπλόκαρε έτσι ένας καλός αποδεδειγμένα γκολκίπερ, που λίγο πριν μάλιστα είχε πιάσει πέναλτι του Άλβαρο Μοράτα. Τον πήρε η κάτω βόλτα στη συνέχεια, δεν το ξεπέρασε ποτέ, φέρει ευθύνη μεγάλη και στο 2ο γκολ.

ΓΙΟΥΡΑΪ ΚΟΥΤΣΚΑ – ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Το γήπεδο έχει κατηφορίσει, η Ισπανία έκανε ό,τι θέλει. Τα γκολ ερχόντουσαν κατά συρροή, η Σλοβακία είπε να… βοηθήσει και αυτή λίγο ακόμα την κατάσταση. Το 5ο και τελευταίο που δέχτηκε και αυτό από δικό της ήταν. Γιουράι Κούτσκα, αυτή τη φορά ο υπεύθυνος, σε αυτόν χρεώθηκε τελικά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Euro 2020 – Ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης είναι το… αυτογκόλ (vids)!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Καραχάλιος

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 το επαγγελματικό κοντέρ γράφει: GoalNews, Εξέδρα των Σπορ, Sportday και από το 2017, Sportime. Πάντα με κύριο αντικείμενο και πάθος το διεθνές ποδόσφαιρο. Εσχάτως και με έγνοιες αρχισυντάκτη. Αν τον πετύχετε κάπου, θα σας πει «football is life». Με τα break σε άλλου τύπου δημοσιογραφικά μονοπάτια (συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πολιτική επικοινωνία) να ενισχύουν παρά να αφαιρούν από αυτή του την πεποίθηση.