EUROSTORIES

Euro 2020 – Τι κοινά στοιχεία μοιράζονται οι τέσσερις ομάδες που βρίσκονται στα ημιτελικά

Να ‘μαστε λοιπόν, λίγο πριν από το φινάλε του Euro 2020. Ιταλία – Ισπανία και Αγγλία – Δανία τα ζευγάρια στα ημιτελικά. Με κοινά στοιχεία...

Ιταλία – Ισπανία και Αγγλία – Δανία στα ημιτελικά του Euro 2020 και βάζουμε κάτω τα κοινά στοιχεία της διαδρομής που τους έφερε ως εδώ...
Συντάκτης: Γιώργος Καραχάλιος Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ιταλία – Ισπανία και Αγγλία – Δανία στα ημιτελικά του Euro 2020 και βάζουμε κάτω τα κοινά στοιχεία της διαδρομής που τους έφερε ως εδώ…

Πότε ήταν 11 Ιουνίου και περιμέναμε τη σέντρα της διοργάνωσης, κάνοντας προβλέψεις, εκφράζοντας ανοιχτά απορίες και προσδοκίες, μιλώντας με πάθος για το τι το μέλλον μπορούσε να φέρει. Και πότε φτάσαμε, αισίως, λίγο πριν μάθουμε την ταυτότητα του νέου πρωταθλητή Ευρώπης – για δες, τελικά όντως κυλάει πιο γρήγορα ο καιρός όταν περνάς καλά! Ιταλία – Ισπανία και Αγγλία – Δανία στα ημιτελικά του Euro 2020. Eίναι αυτές που αποδείχτηκαν στην πράξη πιο ισχυρές από όλους τους άλλους, σωματικά και πνευματικά. Θα διεκδικήσουν λοιπόν τη δόξα, το δικαίωμα στο όνειρο του να σηκώσουν ψηλά το τρόπαιο στο «Γουέμπλεϊ», την προσεχή Κυριακή (11/7).

Ζήτω τα νιάτα!

Γενικότερο συμπέρασμα για όσους συνεχίζουν να πιστεύουν στη στέψη στο Euro 2020; Ζήτω τα νιάτα! Και οι τέσσερις αυτές ομάδες έχουν, περισσότερο ή λιγότερο, μικρό μέσο όρο ηλικίας. Αποτελούνται στην πλειονότητά τους από παίκτες που τώρα αρχίζουν την πορεία τους προς τα ψηλά στρώματα του διεθνούς φουτμπόλ. Φλέγονται για διάκριση, είναι γεμάτοι ενέργεια και δυνάμεις. Να το κομβικό στοιχείο που εν τέλει κάνει τη διαφορά. Προερχόμαστε από την πλέον αφύσικη αγωνιστική περίοδο όλων των εποχών. Ελέω κορονοϊου, το πρόγραμμα ήταν ασφυκτικό, εξοντωτικό. Βασικά στριμώχτηκε 1,5 σεζόν σε ένα χρόνο με αρχή το καλοκαίρι του 2020 και στα καπάκια ήρθε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Μοιραία οι μεγαλύτεροι σε ηλικία το ένιωσαν (πολύ) περισσότερο στο μυαλό και στα πόδια τους. Έφτασαν, αρκετοί, στα όρια τους, αν δε τα ξεπέρασαν. Κάτι που, εννοείται, οδήγησε και σε τραυματισμούς. Χάθηκε έτσι το διαχρονικό αβαντάζ αυτού του είδους των τουρνουά, που είναι η εμπειρία. Εν προκειμένω, υπήρξε απείρως πιο σημαντικό να είσαι πιο ξεκούραστος, πιο ανθεκτικός.

Το αβαντάζ της έδρας

Προσθέτουμε και κάτι ακόμη, επίσης σημαντικό: και οι τέσσερις του τελικού καρέ έχουν υπάρξει, άπαντες, γηπεδούχοι στο Euro 2020. Οι Άγγλοι σχεδόν αποκλειστικά (4 στα 5 παιχνίδια και κάλλιστα μπορεί τελικά να είναι 6/7, εξ ου και ότι λογίζονται ως το μεγάλο φαβορί), οι άλλοι σε ολόκληρη τη φάση των ομίλων. Επιπλέον, οι όποιοι αντίπαλοι είχαν ξεμάθει στην παρουσία κόσμου και ξαφνικά τώρα βρέθηκαν εκ νέου σε εχθρικό περιβάλλον. Δεν ήταν απλό ούτε δεδομένο να κάνουν τη μετάβαση μετά από ένα χρόνο «εκκλησιαστικής» σιγής στα γήπεδα. Ούτε βεβαίως ότι αναγκάστηκαν να περνούν μπόλικο χρόνο σε ταξίδια, αεροπορικώς και οδικώς, την ώρα που (οι) άλλοι, οι προνομιούχοι, την έβγαζαν σε οικείο περιβάλλον, κερδίζοντας πολύτιμες ανάσες. Για παράδειγμα, το Βέλγιο «έσκασε» και από τα πέρα δώθε. Λέμε ότι οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά στο τοπ επίπεδο. Πόσο μάλλον όταν δεν είναι… λεπτομέρειες. Γιατί το να είσαι πιο φρέσκος, στον αθλητισμό είναι πολύ, πολύ σπουδαίο πράγμα. Και είναι ένα κοινό στοιχείο που μοιράζονται και οι τέσσερις ομάδες των ημιτελικών.

Διαβάστε επίσης:

Πιέρ-Εμίλ Χόιμπιεργκ: Ο «νεροκουβαλητής» που εμπνέει τη Δανία

Τρέλα για το πρώτο Rafale στα ελληνικά χρώματα

MasterChef: Ο Παύλος Χάππιλος «αποκαλύπτει» τη μανία που έχει τα καλοκαίρια

 

Exit mobile version