Sportime

FIFA: Σάλος με την υπόθεση Μπαλογκούν και την απόφαση ενός ανθρώπου

Νέα στοιχεία για την υπόθεση Μπαλογκούν προκαλούν αντιδράσεις, καθώς η απόφαση για την αναστολή της τιμωρίας του φέρεται να ελήφθη από έναν μόνο αξιωματούχο της FIFA.

Λευτέρης Παυλίδης 1 λεπτά ανάγνωσης
Ο Φόλαριν Μπαλογκούν και ο Τζάνι Ινφαντίνο σε σύνθεση για την υπόθεση της κόκκινης κάρτας
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Η υπόθεση του Φόλαριν Μπαλογκούν ανοίγει μεγάλη πληγή για τη FIFA και το Μουντιάλ 2026. Ο επιθετικός των ΗΠΑ αποβλήθηκε στο ματς με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, σε φάση που έφερε αυτόματα ποινή μίας αγωνιστικής, όμως τελικά η τιμωρία του μπήκε σε αναστολή για έναν χρόνο και ο παίκτης πήρε άδεια να αγωνιστεί απέναντι στο Βέλγιο. Η FIFA επέβαλε και πρόστιμο 40.000 δολαρίων.

Το θέμα γίνεται ακόμη πιο βαρύ μετά την αποκάλυψη των Times ότι την απόφαση φέρεται να πήρε μόνο ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA, Μοχάμαντ αλ Καμάλι, χωρίς να ζητηθεί γνώμη από τα υπόλοιπα 17 μέλη.

Η UEFA αντέδρασε σκληρά, τονίζοντας πως η αυτόματη ποινή μετά από κόκκινη κάρτα δεν είναι θέμα διακριτικής ευχέρειας και πως τέτοιες αποφάσεις βάζουν σε κίνδυνο την αξιοπιστία της διοργάνωσης.

Στο φόντο υπάρχει και η τηλεφωνική παρέμβαση του Ντόναλντ Τραμπ προς τον Τζάνι Ινφαντίνο, με τον ίδιο να λέει πως ζήτησε απλώς επανεξέταση. Το ποδόσφαιρο, όμως, δεν αντέχει σκιές. Ειδικά σε Μουντιάλ.

Φόρτωση ψηφοφορίας…
Επίσης σε κατηγορίες: ExtraTime

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Λευτέρης Παυλίδης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα