ΕΠΣ Ηπείρου – Βρακάς: Οι απόψεις διίστανται
Δεν φτάνει μόνον να είσαι μεγάλος και να το λένε, αλλά πρέπει να το δείχνεις κιόλας. Και ο Κώστας Βρακάς, είναι από εκείνους που όταν χρειάστηκε το απέδειξε ΚΑΙ με πράξεις. Μόλις διαπίστωσε πως το πράγμα δεν πήγαινε άλλο και κάτι δεν του άρεσε, τότε έκανε αυτό που θα έκαναν ελάχιστοι, παραιτήθηκε από την ΕΕ...Δεν φτάνει μόνον να είσαι μεγάλος και να το λένε, αλλά πρέπει να το δείχνεις κιόλας. Και ο Κώστας Βρακάς, είναι από εκείνους που όταν χρειάστηκε το απέδειξε ΚΑΙ με πράξεις.
Μόλις διαπίστωσε πως το πράγμα δεν πήγαινε άλλο και κάτι δεν του άρεσε, τότε έκανε αυτό που θα έκαναν ελάχιστοι, παραιτήθηκε από την ΕΕ της ΕΠΟ! Για να το κάνεις αυτό θέλει μαγκιά, θέλει τόλμη και θράσος.
Και δεν το βλέπεις και τόσο συχνά. Διότι όποιος γνωρίζει απο θέσεις και πρόσωπα, παραδέχεται πως αυτή η θέση είναι η ύψιστη που θα μπορούσε να έχει ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Κι αυτός που θα μπορούσε να το κάνει είναι μόνον ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου. Η αγάπη του, η αφοσίωση στο στόχο και στο σκοπό που τον προτιμούν τα σωματεία της Ηπείρου, με την κίνησή του αυτή, έγραψε με κεφαλαία γράμματα το όνομά του στην ποδοσφαιρική ιστορία του τόπου του.
Ανοιχτός και ευγενικός σε κάθε είδους συζήτηση που αφορά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, είναι αλήθεια πως έχει πολλά να μάθει κάποιος όταν συζητήσει μαζί του. Όπως όλοι όσοι σήμερα κατέχουν το ίδιο αξίωμα, έχει τις ίδιες ακριβώς αγωνίες και το ίδιο άγχος, όσον αφορά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Και αφορμής δοθείσης ξεκινά η «ανάκριση».
-Υπάρχει εν τέλει αδιαφορία;
«Με προβληματίζει το γεγονός, πως στην παρούσα φάση και μπρος σε όλα αυτά τα προβλήματα που εγείρονται το μόνο πράγμα που δεν συζητούν είναι ο αθλητισμός – ποδόσφαιρο. Και μου δίνεται η εντύπωση πως είναι το μοναδικό που τους ενδιαφέρει. Ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Στην παρούσα φάση έχουν ανοίξει τα δημοτικά και τα σχολεία, γιατί για παράδειγμα να μην ανοίξουν και οι ακαδημίες, αφού όπως όλοι γνωρίζουμε τα ίδια παιδιά είναι, οι ίδιοι φίλοι από την ίδια γειτονιά. Θα μπορούσαν να είχαν τεθεί και οι απαραίτητες κόκκινες γραμμές, με τις ανάλογες υγειονομικές προφυλάξεις, χωρίς να χρησιμοποιούν τα αποδυτήρια κλπ. Είναι απορίας άξιον».
-Όσον αφορά τις προπονήσεις των ανδρικών ομάδων, θα μπορούσε να ισχύσει το ίδιο;
«Ακριβώς. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Θεωρώ πως οι ομάδες μπορούν να ανταποκριθούν σ’ αυτό το αίτημα των πολλών που τουλάχιστον θέλουν να ανοίξουν τα γήπεδα και να αρχίσουν οι προπονήσεις . Είναι κάτι πολύ εύκολο και προσιτό για όλους. Σιγά – σιγά αυτό και βλέποντας την κατάσταση οι ειδικοί, θα μπορούσαν κάποια στιγμή να ανάψουν το πράσινο φως. Κι αυτό είναι το ζητούμενο. Όμως μας προβληματίζει ο χρόνος. Θα πρέπει αυτό να ξεπεραστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όσο πιο σύντομα γίνεται, γιατί στη συνέχεια θα προκύψουν περισσότερα προβλήματα και εμπόδια που θα είναι αξεπέραστα».
-Συμφωνείτε με τα Rapid test;
«Δεν είμαι αντίθετος και δεν είμαι ποτέ, όταν κι εφόσον κάτι βγαίνει από χείλια ειδικών. Και σ’ αυτό το εμπόδιο υπάρχει λύση και φόρμουλα. Κατά καιρούς διαπιστώνουμε συνεργεία να βγαίνουν στους δρόμους και να προσπαθούν να τα κάνουν στους διερχόμενους πολίτες! Γιατί να μην υπάρξουν ανάλογα συνεργεία και στα γήπεδα, όπου εύκολα θα μπορούσαν να υποβάλουν όλους τους αθλητές και μάλιστα θα έχουν καλύτερα και πιο σαφή αποτελέσματα. Ας το δουν κι αυτό…».
-Φαντάζομαι συζητάτε με τα σωματεία και τους παράγοντες , τι λένε; Θέλουν να ξεκινήσουν;
«Η άποψη τους στην πλειοψηφία είναι αρνητικοί. Δεν θέλουν καν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ο χρόνος είναι πολύ σκληρός. Δεν βοηθά και δεν είναι σύμμαχος. Και μέχρι ενός σημείου έχουν δίκιο, αφού θεωρούν πως τα έξοδα είναι πολλά και στην ουσία δεν υπάρχει λόγος. Και με δεδομένο πως και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με τις επιχειρήσεις του, η άποψη αυτή είναι λογική. Όμως υπάρχουν κι άλλοι οι οποίοι επιθυμούν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να μπει ο χώρος σε μια κανονικότητα. Οι απόψεις διίστανται κι αυτό το γεγονός, είναι η πραγματική έκφραση της αγωνίας των παραγόντων. Επίσης ένα άλλο πρόβλημα που έχουμε ως Ένωση και ως άθλημα, αλλά και οι ομάδες, είναι οι φοιτητές. Είναι αρκετές ομάδες που σχεδίασαν τη χρονιά στην παρουσία παικτών – φοιτητών, που σήμερα μας λείπουν. Και άρα τα προβλήματα είναι πολλά».
-Ποια είναι σήμερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζεται ως Ένωση;
«Τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι δυο. Η ένταξη στο μητρώο της ΓΓΑ. Εκείνα που ζητάνε, σε μια περίοδο καραντίνας, με τόσα χαρτιά, φαντάζει δύσκολο να μπορέσει ένα σωματείο να τα καταφέρει. Πρόθεση της Ένωσης είναι να αποκτήσουν μητρώο όλα τα σωματεία. Κι εδώ θα έπρεπε να παρέμβει η ΓΓΑ και να απλοποιήσει τη διαδικασία ένταξης, ώστε περισσότερα σωματεία να μπουν και να αποκτήσουν το μητρώο. Αν πραγματικά θέλουν να γίνει κάτι τέτοιο. Παράλληλα θα έπρεπε αυτή η επιχορήγηση που δόθηκε στα σωματεία που απόκτησαν το μητρώο, να το έπαιρναν και όλα όσα βρίσκονταν στη διαδικασία της εγγραφής. Και το δεύτερο που αντιμετωπίζουμε είναι η νομιμοποίηση των αθλητικών μας εγκαταστάσεων. Είναι κάτι που το φωνάζουμε και το θέλουμε χρόνια. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος και να λυθεί ΚΑΙ αυτό τα θέμα, δεν μπορεί να πηγαίνουμε συνέχεια με παρατάσεις. Θα μπορούσε να δοθεί ένα κονδύλι στους Δήμους , ώστε να μπορέσουν να προβούν σ’ αυτή τη διαδικασία».
-Υπάρχει συνεργασία με τους Δήμους, βοηθούν;
«Απολύτως. Δεν μπορώ να πω τίποτε. Όλοι οι Δήμοι είναι κοντά στην Ένωση και πάντα είναι αρωγοί της προσπάθειας που γίνεται. Γι αυτό και με την ευκαιρία αυτή που μου δίνεται θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για την προσπάθεια που καταβάλουν. Πάντως θα μπορούσαν να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο, έχουν τη δυνατότητα».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μπαντής: «Σε Football League και Γ’ Εθνική κολλάει, εδώ δεν κολλάει;»